Bang voor de liefde

Ergens in mij zitten een paar grote saboteurs die mij ook weer weg willen houden van de liefde, maar ook willen beschermen dat ik niet weer gekwetst wordt. Ik praat misschien wel met wijze woorden, maar als het draait om liefde en houden van, heb ik ook heel veel moeite om mijn hart volledig te openen. Het zijn momenten dat het stroomt bij mij en ik in overvloed liefde voel voor mezelf en alles om me heen. Maar zodra iemand ook maar iets te dichtbij komt, merk ik dat ik door allerlei processen heen ga. En deze processen zijn echt niet allemaal leuk, want ik kom terecht bij oude pijnen. Pijn van verdriet, pijn van gekwetst heden, pijn van alles wat mij aangedaan is en wat ik mezelf heb laten aandoen. En nog belangrijker is de pijn die ik mezelf aan doe, door mezelf te pijnigen en saboteren en in angst te blijven.

Ik voel intens veel en soms kan ook ik mijn gevoelens niet plaatsen. Iedereen denkt altijd dat ik alles zo goed weet te verwoorden en dus ook alles goed weet te voelen, maar dat is echt niet altijd zo. Ik heb ook moeten leren schrijven, omschrijven wat ik ervaar en voel. En nog steeds struggle ik met mijn gevoelens, net als iedereen. Ik ben niet verder als de ander, ik heb alleen een talent voor schrijven en ik heb veel meegemaakt waardoor ik er ook over kan schrijven. Maar ik ga ook nog steeds door processen heen, waar ik zelf ook nog van moet leren. De laatste tijd merk ik bij mij een hart opening en ergens vind ik het heel spannend en ben ik er ook wel bang voor. Want wat nou als mijn hart helemaal open gaat en ik gekwetst wordt? Ja ook ik struggle met deze lessen en pijnen, maar we zijn allemaal mens en doorlopen dezelfde wegen als het over het gebied van liefde gaat.

De energetische dans die liefde veroorzaakt

Deze hart opening kan allerlei emoties en gevoelens met zich meebrengen, en vaak zijn deze ook ongemakkelijk. Het ene moment ben je in de zevende hemel en het andere moment voel je de verkramping in je buik en de paniek schiet door je hoofd. Het is een dualistische dans van energieën die door je lijf gaat en je probeert alles te doorvoelen. Soms lukt dat niet eens, waardoor je weer in de weerstand gaat die de verkramping omhoog brengt. Maar dit is wel wat het proces is waar we allemaal doorheen mogen gaan, want dit gebeurt er als jij langzaam je hart opent.

Heel lang is mijn hart gesloten geweest en daarnaast gaat mijn hart ook niet zo snel open voor zomaar iemand. Maar de afgelopen weken hebben zoveel losgemaakt in mij, dat alles begint te stromen. Van vertrouwen ga ik weer naar angst en paniek, en van warme gevoelens ga ik weer naar hartkloppingen en verkramping.Het is een energetische dans en getouwtrek waar ik soms niet goed van wordt. Maar het is wel het proces wat ervoor zorgt dat alles weer los begint te komen en te stromen. Ja er komen ook oude pijn stukken naar boven, over eigenwaarde, zelfliefde, het innerlijke kind, niet gezien worden, of jezelf niet zien etc. Maar ook in dit stuk gaat het erom dat we ook die donkere delen in ons gewoon zien zoals ze zijn, en ook zien als ‘oude’ pijn.

Je hoeft je er niet mee te identificeren, want het wil alleen maar door je heen stromen. Het wil gezien en gevoeld worden, maar je hoeft al deze emoties niet vast te houden. Als je deze emoties/gevoelens en donkere delen in jou nu eens door je heen laat stromen en erkend dat het er is, dan kom je veel sneller door die heling heen. De bewustwording en inzichten waar de pijn vandaan komt helpen je al door een helingsproces heen te gaan. En ja dit kan nog meer emoties en gevoelens losmaken, maar juist door te kiezen om dit aan te gaan en alles gewoon te voelen, zonder er iets van te vinden, brengt al heling op gang.

Uitspreken

Daarom is het uitspreken van alles wat je voelt (hoe moeilijk dit ook is) ook belangrijk, want daarin laat je de energie stromen en haal je het uit je systeem. Niet door in je hoofd te gaan zitten en het te gaan over analyseren, want wat zijn we daar allemaal goed in zeg…

Maar het gaat erom dat je alleen maar uitspreekt waar je doorheen gaat, hoe moeilijk je de woorden ook kunt vinden. Alles is gewoon energie en wilt stromen. Doordat je al probeert om alles uit te spreken in de woorden die jij kent, breng je de energie weer op gang en zullen de stagnaties vanzelf oplossen. Hierdoor komt er vanzelf heling op gang en zal jij je vanzelf lichter gaan voelen. Je kan het ook opschrijven, als je uitspreken nog moeilijk vind. Maar begin ergens mee, zodat je al de vastzittende energie en oude energie (pijnen) weer toelaat te stromen. Toelaat om uit je systeem te verdwijnen en los te laten, zodat het niet meer een deel is van jou.

Ja.. het mag nog wel een deel van je zijn, omdat de ervaringen en de lessen die je eruit gehaald hebt jou verder geholpen hebben. Maar de oude hechtingen van nare emoties/gevoelens en pijnen/angst die er nog aan vastzitten, mogen een andere invulling gaan krijgen. Wij kunnen zelf onze realiteit herschrijven, maar dat gebeurt niet als jij in het oude vast blijft zitten. Dus pak de lessen eruit, maar besef dat elke ervaring weer een nieuwe is. En niet elke ervaring is hetzelfde, dus blijf niet in die oude verhalen en pijnen hangen.

Vertrouwen

Het is belangrijk om weer vertrouwen te krijgen in jezelf en in het proces van het leven. Dat het leven niet meer een obstakel wordt, maar dat het vrij stroomt en je weer leert te genieten. Dat jij je hart weer durft te openen voor liefde in elke vorm, want dat is wat iedereen diep van binnen verlangt toch? We willen allemaal liefhebben en geliefd worden, maar als jij ergens nog op slot blijft en jezelf in die angst vastzet doe jij jezelf tekort. Leef je dan nog wel? Geniet je dan nog wel echt van je leven? Wil jij ook niet graag die echte hartsverbinding met een zielenmaat? Waarvan je weet en voelt dat dit juist ook meer hele mooie verbindingen, avonturen en lessen teweeg zal brengen.

En vanuit die diepe verbindingen jij jezelf weer kunt helen en je daardoor elkaar ook heelt, want zo werkt het proces ook. Dat je elkaar heelt, door die verbinding weer aan te gaan. Durf jij die stap te zetten? Want dat betekent dan ook dat je genoeg van jezelf houd om het toch aan te gaan. Je kiest dan uit liefde voor jezelf om toch het risico te nemen en vol vertrouwen ergens weer in te stappen. Iets waar je eigenlijk heel erg bang voor bent. Maar juist deze weg van verbinding en heling en het hele proces waar je doorheen gaat, brengt je juist naar dat stukje geluk waar iedereen naar verlangt. Diepe verbinding met de ander, door diepe verbinding met jezelf. Het werkt altijd 2 kanten op, en brengt juist de mooiste ontwikkelingen en processen tot stand en op gang.

Liefde is namelijk het mooiste wat er is en brengt je in de hoogste frequentie, en angst houd je alleen maar vast in het negatieve en lagere frequentie. Waardoor je alleen maar in je hoofd vast blijft zitten en geen vertrouwen hebt. En dat is niet waarom wij hier op aarde zijn. We zijn hier om te leren, om lief te hebben, om te vertrouwen en het leven aan te gaan. Ja we vallen, maar je leert ook weer op te staan. En steeds meer kom je in lijn met jezelf en je eigenwaarde, doordat je kiest voor liefde en doordat je kiest voor jezelf. Dus hoe lang blijf jij jezelf nog saboteren, door de liefde niet toe te laten?

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen