De innerlijke reis en het verhogen van jouw energetische frequentie

De innerlijke reis is er eentje van vallen en opstaan. De ene dag gaat het wat makkelijker dan de andere dag. Het vergt moed om weer echt te voelen, op elk moment…hoe moeilijk sommige gevoelens ook zijn. Het gaat om het erkennen van alles wat er in je omgaat en door de illusies heen kijken. Je moet in de spiegel kijken naar jezelf en niet wegvluchten voor die dingen die je niet wilt zien, voelen en/of ervaren. Je kan niks weg wensen, wat onderdeel is van jou. En tijdens deze reis ga je steeds dieper, zoals een ui die afpelt. Steeds lager in je onderbewustzijn kom je terecht, waar bepaalde delen begraven lagen en nu weer naar de oppervlakte komen. Maar hoe dieper jij in je onderbewustzijn terecht komt, hoe hoger in bewustzijn jij zal komen. Klinkt tegenstrijdig, maar het 1 kan niet zonder het ander. Net als de mannelijke energie die met het vrouwelijke samensmelt, is dit ook een proces die samen gaat. En als je hoger in bewustzijn komt, gaat de sluier meer af en zal je steeds meer kunnen ‘zien’. Je derde oog zal steeds meer activeren en je gaat het grotere plaatje steeds vollediger zien.. Dit geeft je rust en vertrouwen, en je zal veel meer begrijpen dat het hele universum er is om jou te helpen…en dus niet tegenwerken. Alles is zo mooi in elkaar gezet om die lagen in jou los te pellen, zodat jij hoger in bewustzijn komt. Hierdoor zal ook jouw energetische frequentie verhogen, wat ten goede zal zijn voor jouw pad, het collectief en moeder aarde. Alles staat met elkaar in verbinding en is als een web met elkaar verbonden.

Energetische frequentie

Het verhogen van jouw frequentie zal ook samengaan met wensen die uit gaan komen. Zodra wij meer in lijn komen met onze roeping, onze zielenpad, zal je steeds vaker synchroniteiten krijgen. Je krijgt meer boodschappen op je pad, die ‘toevallig’ (toeval bestaat natuurlijk niet 😉 ) op jouw pad komen, en deze boodschappen zijn richtingaanwijzers voor jou. Liedjes op de radio die je toevallig hoort en tot je spreken of een boodschap in een zin die gezegd wordt tijdens een film op tv. Je kunt veertjes/munten/dubbele getallen tegenkomen. Je komt in lijn met jouw pad, en daardoor begin je ook op het juiste tijdstip en op de juiste plaats te komen. Hierdoor zal je steeds meer geleid worden en je volgt hierbij ook feilloos jouw intuïtie. Je kan jouw frequentie nog meer verhogen, naast dat je de innerlijke reis maakt en jezelf heelt. Ik zal hier een paar voorbeelden van geven. Het is duidelijk dat je door heling ook je frequentie verhoogd, soms heb je hier hulp bij nodig door een healer. In mijn werk als healer zie ik de mooiste processen voorbij komen, waardoor ik het zelfhelende vermogen van mijn cliënten op gang zet en hun na deze behandelingen ook echt in frequentie verhogen. Ze voelen zich veel beter en het lichaam gaat naast dat het heelt ook open en wordt geactiveerd. Alle chakra’s (energetisch lichaam) gaat open staan, en hierdoor voelen ze hun lichaam weer beter aan. Daardoor gaan ze beter naar hun intuïtie luisteren en voelen beter aan wat wel en niet goed is voor ze. Hierdoor komen ze ook meer in lijn met hun pad en komt hun leven weer op gang, waar het vastliep. Ze komen hierdoor ook meer in balans. Ik ben altijd weer heel dankbaar dat ik dit werk mag doen, en zoveel mooie processen zie bij al mijn cliënten. En ben ook dankbaar dat ik mijn werk als healer, wat ook mijn roeping is, mag uitoefenen.

Ook kan jij jouw frequentie verhogen door die dingen te doen, waar jij blij van wordt. Denk maar aan wat je innerlijke kind leuk zou vinden, en waar je energie van gaat stromen. Volg dat gevoel en je energetische frequentie zal daardoor gelijk verhogen.Bij mij doet een pretpark altijd wonderen, want het kind in mij komt dan helemaal tot leven. Beweging helpt ook je frequentie te verhogen. Beweging in elke vorm zoals sporten, wandelen, fietsen, yoga, creatief bezig zijn. Als je jouw vastzittende energie maar in beweging brengt, dan komt het vanzelf los. Dus als je mentaal of fysiek vast zit, ga dan bewegen. Zo simpel kan het zijn! Creatieve dingen doen zoals schrijven, schilderen, bakken of andere hobby\’s waar jij je toe geroepen voelt helpt ook heel goed, want je channelt je energie naar buiten toe en daardoor begint alles weer te stromen. Levend voedsel eten, zoals groenten, fruit, noten en ga zo maar door. Hierdoor voel jij je ook meer levend en begint alles meer te stromen. Als je ergens een blokkade op een bepaalde chakra hebt, dan eet je de kleur van die chakra. Bijvoorbeeld bij een blokkade op het hartchakra die groen van kleur is, eet je groene groenten. Of je draagt groene kleding of maakt je interieur groen. Kleuren hebben namelijk ook een energetische frequentie, die jou kunnen helpen om je chakra weer open te zetten en dus je frequentie te verhogen.

Ook een hele belangrijke is de natuur…GA NAAR BUITEN! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen tegen iedereen, en zeg het ook tegen bijna al mijn cliënten. Naar buiten gaan is een must voor mensen, want daar verhoog je gelijk je frequentie. Je laat alle negativiteit los en laad je energetische batterij op. Je gaat je mobiel toch ook meerdere malen opladen? Waarom zou jij jezelf niet opladen? Het bos en strand of water in het algemeen kunnen jou hier heel goed bij helpen. Ik ben zelf regelmatig buiten te vinden, omdat ik het belang begrijp van de behoefte van mijn lichaam en ik voel me hierdoor ook meer in balans. Ook helpt wierook of geuren in het algemeen mijn frequentie verhogen of verse planten en bloemen in huis brengen mij gelijk in een andere frequentie en verhoogde bewustzijn. Hoe vaker je het toepast, hoe meer je het gaat voelen. Douchen na een lange dag werken en een nacht slapen, helpt ook gelijk. Door de dag heen kom je met veel mensen in contact en deze energieën komen ook in jouw veld terecht. Net als dat je een nacht gaat slapen en je gaat dromen en multi-dimensionale reizen maken, dan heb je veel energetische contacten, en dan is het verstandig om jezelf in de ochtend te douchen.

Ga je huis opruimen en ontspullen, want je huis staat energetisch gelijk aan jouw lichaam. Als jouw huis vol zit, heeft het geen ruimte en dat kan energetische blokkades veroorzaken. Hoe meer ruimte jij in je huis krijgt, hoe meer in je hoofd, je lichaam en hierdoor kom je ook hoger in frequentie en bewustzijn. Als laatste wil ik nog even meegeven dat mensen helpen of wat voor manier dan ook, jouw energie gelijk verhoogd. Omdat je iets goed doet voor een ander, help je niet alleen jezelf, maar ook de ander. En zodra je meerdere mensen helpt, ben je aan het co-creëren. Door co-creatie zal je dubbel creëren en je energie verhogen. Je voelt namelijk de dankbaarheid van de personen die je helpt en je voelt het geluk en blijdschap bij jezelf als je een medemens helpt. Dit heeft overigens een energetische kettingreactie, wat doorstroomt in het universum. Dus wees lief voor de medemens en jezelf, en je gaat er energetisch alleen maar op vooruit.  Liefde is overigens de hoogste frequentie die er is, dus verbind je maar met liefde in elke vorm dan ook. Liefde voor jezelf, voor dieren, voor het werk wat je doet, wat je wilt uitdragen, voor je medemens en ga zo maar door. Ik geloof dat ik nu wel genoeg tips heb gegeven, waar je mee aan de slag kan gaan. Maar het ene gaat niet zonder het andere, dus je kan je helingsproces niet uit de weg gaan door alleen maar deze tips toe te passen. Het gaat dus in combinatie met jouw helingsproces en de innerlijke reis die je maakt. Het zal je zeker ondersteunen in jouw proces en je zult zien dat deze reis die je maakt, achteraf het mooiste kado is die jij jezelf hebt kunnen geven.

“Only love can heal. Start by healing yourself. LOVE!”
― Abhishek Kumar, Stardust Family – We Are One!

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen