Gebrek aan inspiratie en oververmoeid raken gedurende het ascensieproces

En dan opeens kom je een laag dieper te zitten en weet je niet meer wat je met je leven aanmoet. In het hele ascensieproces ga je continu door verschillende lagen heen, en dat kan heel veel opschonen. Dit opschonen kan hele zware processen naar boven duwen, waarin je weer het gevoel heb dat je terugvalt. Maar het kan er ook voor zorgen dat je na die zware processen, je eigen heel goed kan gaan voelen. Dit zal door blijven gaan, totdat je alles uitgebalanceerd heb en tot het nulpunt komt. En volledig neutraal bent met al jouw emoties en processen en alles eromheen wat het zo heftig maakt. Het is belangrijk dat je altijd jezelf voorop stelt en goed voor jezelf blijft zorgen.

Dit laatste valt niet altijd mee als je niet altijd weet wat dat is en hoe je dat precies moet doen. Je bent altijd bezig met andere helpen, en daardoor ben jij jezelf vergeten. Zelfliefde zal je mogen opbouwen, en is een proces wat heel belangrijk is in het hele ascensieproces. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, kan het gebeuren dat jij je afsluit voor alles en iedereen en dan kan jij je eigen proces gaan saboteren. Je wilt dan niet meer mee gaan met het hele ascensieproces en het volledig opgeven. De inspiratie om door te gaan mist en je vraagt je nog af waarom je het doet. Het vergt veel moed om in het hele ascensieproces continu bewust te blijven over alles.

Lichamelijke processen

En dan komt er ook nog eens bij dat je lichaam ook niet altijd meewerkt, zoals jij het zou willen. We zijn nog zo geprogrammeerd volgens de menselijke (oude) denkwijze, dat we zijn vergeten ons lichaam te eren. Te luisteren naar wat het te zeggen heeft en ook echt te stoppen met ‘werken’ als je lichaam uitgeput of oververmoeid is. Het hele ascensieproces leert je hoe je moet intunen op jouw lichaam en de energieën die er rondgaan. De activaties blijven binnenkomen, en dit gaat alleen maar sterker worden. Dus hoe beter jij naar jouw lichaam luistert, hoe beter jij met alle activaties/downloads om kunt gaan die er binnenkomen. Ook kan het zomaar zijn dat je in de ochtend gebroken wakker wordt, besef dan dat dit komt omdat je in de nacht heel veel processen heb verwerkt. Mensen vergeten nog weleens dat ze hele programma’s aan het opschonen zijn tijdens het slapen.

Slaapprocessen mogen we niet onderschatten, want hier gebeurt heel veel. Dit komt omdat je letterlijk ‘uit’ staat en je multidimensionale lichaam de kans krijgt om allerlei processen te verwerken in je slaapstand. Hier worden vaak ook multidimensionale reizen gemaakt en heb je vaak lucide dromen. Dit kan heel vermoeiend zijn, en als je niet weet dat dit gebeurd tijdens je slaapstand, dan kan het ook verwarrend zijn. Veel rust, veel natuur, veel water drinken, hoge vibrationele voedsel (groenten, fruit en gezond) eten, bewegen en alles wat jou lichaam kan helpen is heel belangrijk in dit proces. Eer je lichaam en eer jezelf! Wees lief voor jezelf en besef dat als jij ook een oordeel hebt over het proces waar je in zit, jij niet lief bent voor jezelf en jij het proces alleen maar tegenwerkt. En wanneer jij naar je lichaam luistert en alleen doet waar je van houd op de momenten wanneer jij je daardoor geïnspireerd voelt, jij het proces alleen maar helpt. Hoe meer jij weer luistert naar je lichaam, hoe meer jouw inspiratie terug zal komen.

Alles werkt andersom

Het is niet zoals we gewend zijn en wat we altijd geleerd hebben. Want alles wat wij in ons menselijke staat hebben geleerd, mogen we nu weer afleren. Dit proces kan heel intens en vermoeiend zijn. Daarom is het zo belangrijk om altijd bewust te blijven in het hele proces. In jouw menselijke staat was je altijd gewend om vanuit je hoofd te handelen, dus nu is het prioriteit om vanuit je hart te handelen. Niet meer door blijven gaan, omdat jouw hoofd dat zegt. Maar goed luisteren naar jouw lichaam en de signalen oppakken die er gegeven worden. Zoals rusten wanneer je lichaam moe is en eten wanneer je honger hebt, en niet vanuit een staat van opvulling, maar echt bewust luisteren naar jouw behoefte.

Het kan zomaar zijn dat jij ergens nog een programma in jouw systeem hebt lopen runnen, die jou zegt dat je moet eten om gelukkig te zijn. Maar het kan ook zijn dat jij ergens onderliggend ontevreden bent, en jij dat gevoel probeert te negeren door het weg te stoppen met eten.  Dus heb je echt honger of wil je een leegte opvullen? Ook hierin is het belangrijk om altijd bewust te blijven tijdens al jouw processen. Luister naar je hart en lichaam en ga uit je hoofd. Dus nu werk je van binnenuit naar buiten toe.

Heb vertrouwen in het proces

Hoe cliché het ook klinkt, maar het is wel het proces. Het is belangrijk om vertrouwen te blijven hebben en houden in het pad die je bewandeld en gekozen hebt. In feite kan je niet meer onbewust raken, omdat je al zo bewust ben. Het kan zeker vermoeiend zijn met tijden en je kan zeker gefrustreerd raken en uitgeput en het verlangen hebben om ‘daar’ al te zijn. Maar besef heel goed dat dit het ego is die een loopje met jou wilt nemen, want de weg er naartoe is misschien nog wel veel belangrijker en mooier in dit hele proces. Je ego wilt jou gewoon weg houden bij het hele ontwakingsproces, en je kan daardoor in allerlei oude processen terugvallen. Zoals slachtoffermentaliteit, boosheid en frustratie, verlangen, ongeduld en alles wat jouw weg wilt houden van jouw ascensieproces.

Maar ook kan het zijn dat deze processen horen bij het hele ascensieproces, want het kan naar boven  komen om jouw systeem op te schonen door er letterlijk uit te komen. Het zal jou juist kunnen helpen om te laten zien waar jij nog aan kunt werken en waar jij nog bewust van mag worden. Alles is als een heel mooi en groot orkest in elkaar gewoven, zodat het zich als een mooie symfonie kan afspelen. We zijn allemaal een deel van het groter geheel, en daarin is het belangrijk altijd jezelf en je processen te eren, je hart open te houden, bewust te blijven, en goed naar jezelf en jouw behoeftes te luisteren. En dat kan soms betekenen dat je even helemaal niks hoeft te doen, omdat jouw lichaam die tijd nodig heeft om alles te verwerken. Alles is goed en jij bent goed! Je bent precies waar je moet zijn, elke stap op deze weg naar ascensie.

Namaste

Diana

Winkelwagen