Ik ben boos…

\’Dit is een ouder blog van mij, maar deel hem omdat ik nog wel wat onderliggende boosheid heb, en deze nog wil uitten en daarnaast zijn er nog veel mensen die hiermee zitten. En ergens niet weten waar het vandaan komt, dus dit blog is ook voor die mensen.\’

De laatste tijd zit ik in een impasse, en weet ik niet wat ik allemaal zou willen doen met mijn leven. Ik loop vast op veel vlakken en ik voel heel erg een onderliggende boosheid borrelen bij mij. Ik ben boos op alles en iedereen,  en als ik zo een vlaag boosheid voel opkomen is niemand veilig in mijn buurt. Maar eigenlijk  ben ik gewoon erg boos op mezelf… Ik ben boos dat ik altijd maar zo loyaal ben, waardoor ik altijd over mijn grenzen heb laten gaan. Ik ben boos dat ik niet naar mijn eigen gevoel durf te luisteren, omdat ik bang ben te falen. Ik ben boos dat ik mezelf altijd wegcijfer om een ander gelukkig te maken. Ik ben boos dat ik alles voor iedereen aan het goedpraten ben, en mezelf op de laatste plaats zet. Ik ben boos dat ik altijd over mijn grenzen laat gaan, omdat ik het toelaat. Ik ben boos dat ik zelf ook over mijn grenzen ga, omdat ik niet weet hoe ik naar mijn gevoel kan luisteren. Ik ben boos dat ik geen confrontatie durf aan te gaan, omdat ik bang ben dat ik mezelf weer laat manipuleren of beïnvloeden en daarom niet kan zeggen wat ik wil.  Ik ben boos dat ik altijd maar rekening heb gehouden met iedereen, behalve mezelf!

Ik ben boos dat ik altijd maar zoveel van mezelf weg gegeven heb, waardoor het als vanzelfsprekend wordt genomen. Ik ben boos dat ik niet meer ballen heb om te doen wat ik wil. Ik ben boos dat ik zoveel angsten heb. Ik ben boos dat ik moeite heb met mensen volledig toe te laten, omdat ik me zo vaak gekwetst voelde. Ik ben boos dat ik het toelaat dat iedereen maar van alles tegen mij kan zeggen. Ik ben boos dat mensen van alles van mij verwachten, terwijl ik het zelf al zo moeilijk vind om aan mijn eigen verwachtingen te voldoen. Ik ben boos dat ik nooit naar mezelf luister, en daardoor andere ook niet naar mij luisteren. Ik ben boos op de wereld om mij heen die niet veranderd, omdat ik zelf ergens niet verander. Ik ben boos dat het mij niet lukt om aan mijn eigen eisen te voldoen, en dat ik altijd de lat zo hoog leg. Ik ben boos dat het mij niet lukt om altijd maar te presteren zoals ik wil. Ik ben boos dat ik altijd zoveel geef, en zoveel moeite heb met ontvangen. Ik ben boos dat ik mezelf niet begrijp en dat andere mij niet begrijpen.

Ik ben boos dat ik niet met rust gelaten wordt en gewoon in mijn waarde wordt gelaten. Ik ben boos dat ik in een keurslijf van verwachtingen wordt gezet, omdat ik mezelf ook in dat keurslijf heb gezet. Ik ben boos dat ik voor mijn gevoel nog niks bereikt heb in mijn leven. Ik ben boos dat ik nog geen doel heb in mijn leven. Ik ben boos dat ik bepaalde doelen niet eens bereik in mijn leven, omdat ik mezelf saboteer uit gebrek aan eigenwaarde. Ik ben boos dat ik mijn oude ik wil achterlaten, maar nog ergens moeite heb om die los te laten. Ik ben boos dat ik mezelf niet kan zijn, omdat ik dat niet volledig durf toe te laten. Ik ben boos dat ik jong volwassen heb moeten worden en daarom de wereld soms met zoveel verantwoordelijkheid tegemoet zie. Ik ben boos dat ik het leven niet luchtiger kan zien, en daardoor te serieus ben geworden. Ik ben boos dat ik er altijd alleen voor voel staan, en dat het leven zo zwaar is geweest. Ik ben boos dat ik vaak niet gelukkig ben.

Ik ben boos dat ik zo gevoelig ben, en ik moeite heb om met beide benen overeind te staan. Ik ben boos dat ik vaak boos en verdrietig ben, en daardoor het leven met tijd en wijlen somber inzie. Ik ben boos dat ik altijd in strijd met mezelf ben, en mezelf er niet gewoon toe laat er te zijn.  Ik ben boos dat ik moeilijk kan loslaten, waardoor het leven een stuk makkelijker zou zijn voor mij. Ik ben boos dat ik niet eens trouw aan mezelf kan zijn en mezelf altijd laat beinvloeden. Ik ben boos dat ik in een situatie zit waar ik niet wil zitten, doordat ik te goed van vertrouwen ben geweest. Ik ben boos dat ik mensen over mij heen laat lopen. Ik ben boos dat ik mensen gebruik laat maken van mij en mijn goede vertrouwen. Ik ben boos dat ik het andere altijd naar hun zin probeer te maken, en mezelf daardoor vergeet. Ik ben boos dat ik passief ben geraakt door de situatie waarin ik zit en me daardoor gevangen voel.

Ik ben boos dat ik niet eens lief voor mezelf kan zijn en altijd alles maar perfect moet. Ik ben boos dat ik controle wil houden, omdat ik me anders machteloos voel. Ik ben boos door wat ik allemaal in mijn verleden heb meegemaakt, en ik daar nog steeds niet overheen ben. Ik ben boos dat de maatschappij zoveel verwacht van mij, waaraan ik nooit kan voldoen. Ik ben boos dat ik mijn dromen niet achterna kan, omdat ik mezelf vast heb gezet door mijn eigen creaties. Ik ben boos dat ik geen kind heb kunnen zijn, en kunnen genieten van het leven. Ik ben boos dat ik ergens mijzelf niet kan accepteren, omdat ik niet genoeg eigenwaarde heb.  Ik ben boos, heel boos!! En ik ben vooral boos op mezelf, omdat ik mezelf nooit ‘echt’ toegestaan heb boos te zijn.

p.s. Ik moest dit van mezelf eruit gooien en schrijven, want het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Ook dit zijn momentopnames uit mijn leven. En ik weet zeker dat er meer mensen zijn met dezelfde gevoelens. Vat dit blog aub niet verkeerd op, ik ben gewoon authentiek en spreek mijn gevoel uit. Iets wat ik op het gebied van boosheid al veel eerder had moeten doen, om het uit mijn systeem te krijgen. Wellicht helpt het andere ook, om in te zien waar de boosheid vandaan komt of dat je er niet alleen voor staat.

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen