Van slachtofferrol naar je eigen rol

We hebben door de jaren heen een rol gecreëerd waarnaar we leven, en dus handelen en denken. Dit heeft te maken met opvoeding, maatschappij en de mensen waar je mee omgaat. Iedereen speelt een \’rol\’ en voor sommige zijn dat verschillende rollen. Dat heeft te maken met de verschillende mensen met wie je omgaat of de omgeving waar je werkt of met je familie. Met deze rollen komen ook verhalen die jij jezelf verteld hoe je moet zijn en handelen. Het verhaal wat jij jezelf verteld hoe en wie jij bent en/of moet gedragen, en waarnaar je gaat leven. Maar wat nou als ik vertel dat jij jouw rol ten allen tijden kan veranderen in een nieuwe jij, en misschien wel een authentiekere versie van jezelf. Iets waar je altijd naartoe heb willen gaan en leven, maar op de een of andere manier jezelf gesaboteerd heb. Waardoor je in feite in een slachtofferrol terecht bent gekomen, en jezelf continu hetzelfde verhaal verteld. En je daardoor continu hetzelfde verhaal afspeelt.

Bewustwording

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk, want het draait in feite alleen maar om bewustwording. Dat je bewust gaat kijken naar jezelf en het verhaal wat jij jezelf verteld. Het verhaal wat ervoor zorgt dat jij in een bepaalde rol \’vast\’ blijft zitten. Ik zet \’vast\’ tussen haakjes, want uiteindelijk is het jouw eigen keuze en jouw vrije wil om in een rol te blijven of niet. Zodra jij je bewust gaat worden en jezelf een ander verhaal gaat vertellen, zullen er dingen voor jou kunnen veranderen. Maar dit vergt natuurlijk wel even wat oefening en het betekend dat je uit je comfortzone moet komen. Dit laatste is voor sommige misschien wel heel erg moeilijk, want het woord zelf zegt het al…\’comfortzone\’. Je hebt het jezelf zo comfortabel gemaakt in jouw zone, dat je er eigenlijk niet uit wilt stappen. Maar als je werkelijk verandering wilt in jouw leven, en als je jezelf werkelijk wilt veranderen, dan zal je het verhaal wat jij jezelf al die tijd verteld moeten veranderen. En dan zal de rol die jij altijd gespeeld heb uit gewoonte, veranderen naar een rol wat jij creëert.

Je lichaam luistert

Wist jij dat jou lichaam en jouw cellen heel intelligent zijn? Wist jij dat ze alles horen wat jij zegt, doet en denkt? Wist jij dat jij al die jaren jouw leven aan het creëren bent, door jezelf allerlei verhalen aan te praten? Wist jij dat het binnen handbereik ligt om jouw leven te veranderen? Want jouw lichaam kan precies horen wat jij zegt en jouw cellen kunnen daarop reageren. Als jij jezelf al die tijd heb verteld dat je iets niet kan, dan zullen jouw cellen daarop reageren. Als jij jezelf continu verteld dat jij niet kan afvallen, dan zal jouw lichaam dat geloven en dan zullen die cellen naar jou luisteren. Als jij jezelf continu verteld dat jij ziek bent, dan zullen die cellen jou geloven. Of als jij jezelf continu verteld dat jij alcohol drinkt, vlees eet of rookt, dan zal jouw lichaam jou en het verhaal wat jij het verteld geloven. Als jij jezelf verteld dat jij kan afvallen, dan ga je ervoor en dan verandert je mindset. Als je het echt wilt, dan doe je dat en dan geloven jouw cellen en dus jouw lichaam jou. Ze zeggen toch niet voor niets, altijd van \’waar een wil is, is een weg\’. En als je echt wilt, dan ga je ervoor. Dus als jij voor jezelf gaat leren jouw mindset te veranderen, van niet kunnen, naar kunnen. Dan zul je zien hoe jouw leven kan veranderen. Als jij het jezelf maar aanleert en als je er maar in gelooft. En dit laatste is misschien wel het lastigste van dit alles ,want jij hebt jezelf al die jaren een bepaald verhaal verteld. Een verhaal wat jij zelf zo bent gaan geloven, dat het moeilijk is om die mindset te veranderen. En dat het moeilijk is om een ander verhaal te geloven, en dat jij jouw eigen wereld creëert.

Hoe affirmaties jou leven kunnen veranderen

Als je eerst nou eens begint met affirmaties opzeggen. Affirmaties zijn zinnen waarin je een bepaalde mindset kan creëren. Het zal niet makkelijk gaan in het begin, omdat je niet \’gelooft\’. Maar als je wel gelooft, en voelt dat je dit wel kan doen, dan zul je zien dat er dingen voor jou kunnen veranderen. Let wel; alles heeft ook te maken met eigenwaarde! Als jij denkt en voelt dat jij het niet waard bent op de 1 of andere manier, dan mag je eerst dat verhaal veranderen naar jezelf toe. Want jij bent het zeker waard om alles te krijgen en in alles te geloven waar \’jij\’ in wilt geloven. Jij bent het waard om jezelf een nieuw verhaal te vertellen en om vanuit jouw \”slachtofferrol in jouw eigen rol\”  te stappen. En voor jouw eigenwaarde kan je desnoods ook allerlei affirmaties opnoemen. Het begint in de ochtend al en wat jij jezelf verteld als jij opstaat. Als je voor de spiegel staat en jezelf in gedachten verteld. Sommige verliezen hun gedachten alweer aan wat ze die dag allemaal moeten doen, of waar ze zich zorgen over maken. Maar maak de ochtend en avond gewoon even vrij voor jezelf om een aantal affirmatie op te noemen. En dit kan je een paar keer per dag doen, of de hele dag door. Maar maak er een gewoonte van, om jezelf te \’herprogrammeren\’. En minstens een paar keer per dag affirmaties opnoemen zal het proces alleen maar versterken en versnellen. Dit kan je doen op de wc, in de auto, voor de spiegel, in je bed of op je werk. Waar je maar wilt.

Voorbeelden

Als jij altijd zegt dat je het niet verdient of niet waardig bent, dan zul je dat precies altijd krijgen. Maar als jij jezelf aanleert dat je alles waardig bent wat jouw hartje begeert, dan veranderd niet alleen de energie, maar ook jouw cellen die daarop zullen reageren. Als jij jouw gedachten elke keer gaat monitoren en echt oplet wat jij tegen jezelf zegt, dan kan je die gedachten omdraaien. Jij hebt zelf de sleutel in jouw handen en jij kan zelf uit jouw oude rol stappen. Mensen beseffen vaak niet dat wij allemaal in overvloed leven, omdat de media ons wijs gemaakt heeft dat we in tekorten leven. Er wordt ons elke dag op het nieuws verteld over oorlogen en schulden en allerlei andere verhalen, die ons werkelijk aangepraat wordt. Angst zaaien wordt dat ook wel genoemd. Wij worden daardoor ook geprogrammeerd door alles wat we lezen en/of zien, alleen hebben we dat zelf niet door. Mede omdat we niet beter weten, maar ik vertel jullie dat het wel anders kan. Ik vertel jullie dat jij wel jouw leven kan veranderen en jouw eigen rol kan creëren. Jij kan alles worden en krijgen wat jij wilt, als je er maar in gaat geloven. Als je maar alles eraan gaat doen voor jezelf om dat te creëren. Dus dat kan betekenen dat je uit de matrix zult moeten stappen en geen nieuws of reguliere programma\’s op tv meer gaat kijken, of de krant of andere media leest of volgt. Tenzij het positieve media is die jou vooruit kan helpen naar jouw nieuwe \’ik\’. Dat betekend dat jij jezelf weer mag \’herprogrammeren\’ zodat jij weer het heft over jouw eigen leven terug gaat nemen. En ook met dit betekend het dat je niet gelijk het roer om moet gooien, al zou dat natuurlijk wel het beste gaan. Maar wees lief voor jezelf, en ook weer niet te lief. Maar geef jezelf wel de kans om jouw nieuwe manier van leven, doen en laten aan te leren. Ook deze weg, kan met vallen en opstaan gaan. En je zult met momenten weer in je oude patronen terugvallen, maar blijf je bewust waarvoor je het doet. Voor jezelf, omdat je geen slachtoffer meer wilt zijn, maar jouww eigen leven weer wilt creëren.

Affirmaties

Affirmaties kan je overal vandaan halen. Van internet en vanuit boeken en je kan ze zelf creëren, of opschrijven op post-its in huis. Affirmaties helpen jou te \’herprogrammeren\’ en jou in jouw nieuwe eigen gecreëerde rol te stappen. Het boek wat al jaren rondgaat en veel verkocht is, is het boek van louise hay. Zij heeft het boek \”JE KUNT JE LEVEN HELEN\” gemaakt. En dit boek heeft duizenden, miljoenen of misschien wel veel meer mensen over de hele wereld geholpen hun leven om te gooien. En mensen vanuit hun slachtofferrol in hun nieuwe en eigen gekozen rol te stappen. Ik zal er hier een paar affirmaties meegeven die jou op weg kunnen helpen.

-Ik ben het waard om geliefd te zijn

-Ik ben het waard om te ontvangen

-Ik ben het waard om goed voor mezelf te zorgen

De affirmaties met \’ik ben het waard\’ kunnen jou goed op weg helpen, als je nog met eigenwaarde worstelt. En je kan het overal voor plakken, zolang je het maar positief gebruikt. Dus gebruik nergens het woord \’niet\’ in, want dat geeft een hele andere vibratie die jou niet verder kan helpen.

Andere affirmaties die je ook kunt gebruiken zijn;

-Ik ben gelukkig, ik heb geluk en ik trek geluk aan

-Ik heb zelfvertrouwen en succes

-Ik heb een vreugdevol leven

-Het is veilig voor mij om mijn hart te openen

-Ik ben liefde, ik heb liefde en ik trek liefde aan

-Ik kies ervoor om een leven vol vreugde, plezier en overvloed te creëren

-Ik hou van mezelf

En zo kan ik nog wel eindeloos doorgaan. Maar vergis je niet, deze affirmaties kunnen heel krachtig zijn als je eraan gaat werken. Aan jou zelfwaarde en aan het veranderen van jouw patronen.

De nieuwe jij

Als jij bezig bent met jouw nieuwe \’ik\’ te creëren, dan zijn er een aantal stappen die ervoor kunnen zorgen dat je alles extra kracht bij kunt zetten. Het is belangrijk om altijd jouw dankbaarheid te uitten. Ik weet dat dit voor sommige mensen misschien heel moeilijk is, maar blijf het doen en houd desnoods een dankbaarheidsboekje naast jouw bed. Door elke dag een paar dingen op te schrijven (minstens 3, en elke dag iets anders) waar je dankbaar voor bent, zal jou energie verhogen en dus ook jouw mindset veranderen. Hoe vaker je het doet, hoe meer en hoe sneller de dingen zullen veranderen voor je. Geloof me, ik weet uit persoonlijk ervaring dat dit werkt, en ook ik geloofde er eerst niet in. Mediteren kan je helpen als je daar de rust voor kan vinden. Beweging is ook altijd goed, wees daarin ook lief voor jezelf en blijf ten allen tijden naar je gevoel luisteren. Gezond eten helpt ook de energie veranderen, en helpt jouw vibratie te verhogen. Hoe hoger jou vibratie, hoe sneller jij jouw leven kan veranderen. Affirmaties opschrijven en hardop zeggen werkt voor mij het beste, omdat ik voel dat ze binnen komen. Je moet voor jezelf gaan kijken welke methode voor jou werkt. Probeer momenten van ontspanning te pakken wanneer je dat kan, want ook daarin luistert het lichaam nauw mee. Hoe liever jij voor jezelf bent, hoe makkelijker jij jouw leven en nieuwe ik creëert. Visualiseren kan in dit proces ook helpen. Als jij leert jou zelf in een bepaalde rol te zien, waar je naartoe wilt, dan zal dit het proces kunnen helpen versnellen. En daarnaast is het belangrijk dat jij je gaat onthechten van de matrix en zelf op onderzoek uitgaat, om een betere jij neer te zetten. Dus de boeken gaat lezen die jou dienen en de films en docu\’s kijken die jou helpen. En de vrienden om je heen verzamelen die jouw nieuwe \’ik\’ representeren. Je zult onderweg mensen kwijt raken, en het zal niet makkelijk zijn. Want jij gaat veranderen en daar zal niet iedereen mee eens zijn, mede omdat ze jou in jouw oude rol willen houden. Maar daarin mag je sterk blijven en geloven dat het goed komt. Want je zult ook mensen aantrekken die beter bij jouw nieuwe \’ik\’ passen. En het zal het waard zijn, want jij kiest eindelijk voor jezelf en een betere versie van jezelf. Jij kiest voor jouw geluk!

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen