Ascensieproces deel 2

Het hele ascensieproces brengt, door alle emoties die er loskomen en energieën die er rondgaan ook allerlei verschillende processen met zich mee. Ik zal hierbij de verschillende processen opnoemen die voorbij kunnen komen en wat ik zelf ook ervaren heb. Onregelmatig slapen of rusteloos slapen, veel lucide dromen en soms zo moe zijn dat je bijna niet vooruit komt. Misselijkheid en duizeligheid. Tintelingen op je lichaam op verschillende plekken. Drukkend gevoel. Lichaamswarmte die omhoog gaat of omlaag. Als je \’s nachts wakker wordt met een hitteaanval, kan je (water) ijsjes in je koelkast bewaren of stukjes meloen. Dan wordt je vanzelf vanbinnen uit kouder als je dit eet, maar dat moet je zelf even goed aanvoelen. Griepverschijnselen. Suizende/piepende oren. Niet helder kunnen praten of nadenken ,vergeetachtig zijn. Brandende of wazige ogen of letterlijk uitgeput voelen/zijn, in dat geval is het verstandig om even je rust te nemen. Je lichaam kan ook gaan veranderen, je balanceert als het ware tussen oud en nieuw. Het ene moment lust je haast niks en het andere moment heb je trek in alles wat je normaal afgezworen heb, zoals bijvoorbeeld vlees of junkfood. Laat dit gewoon toe, want dit is tijdelijk. Je lichaam wilt zich aarden tijdens het hele proces en alle rondgaande energieën , en heeft dit ook echt nodig om te aarden. Je zult aankomen en/of weer afvallen, maar weet dat dit uiteindelijk gaat stabiliseren. Ook daarin mag je vertrouwen hebben. Het is in dit proces belangrijk dat je gaat leren luisteren naar de behoeftes van je lichaam, al heb je er geen verklaring voor. Jouw lichaam weet heel goed wat het nodig heeft, en dan mag je verstand dat niet in de weg zitten. Dus eet waar je behoefte naar hebt en rust wanneer je daar behoefte aan hebt.

Lichamelijke klachten

Er kunnen zich ook verschillende lichamelijke klachten voordoen. Bepaalde kleine klachten, waarvan je dacht dat je ervan af was, kunnen weer de kop op steken. Onverklaarbare klachten die opkomen. Regelmatig ziek worden of last van de darmstreek, darmen staan voor emotie en loslaten. Darmen worden ook wel de 2de hersens van het lichaam genoemd, dus als je emotioneel ergens mee zit kan dit weerslag hebben op je darmen. Elk lichaamsdeel staat ook ergens voor, zoals nieren en blaas staan voor angst. Lever en gal staan voor boosheid, frustratie en letterlijk gal spuwen. Longen staan voor verdriet en dikke darm voor onveiligheid.  Maag staat voor emotionele bezorgdheid, zoals depressie, angst en gevoel dat alles teveel is. Milt staat voor zelfvertrouwen of gebrek aan, en staat ook voor spijsvertering. En dan heb je nog dunne darm, dat is wanneer je bijvoorbeeld diarree krijgt als je meer op je bordje krijgt dan je kan verdragen. En als laatste en mooiste deel van het lichaam het hart, wat staat voor kwetsbaarheid. Dus emoties hebben heel veel directe weerslag op jou lichaam. Dus als je in het ascensieproces zit en jou lichaam zich wilt helen, met behulp van de energieën die nu rondgaan op aarde, dan kunnen er verschillende lichamelijke klachten voorkomen. Dit hoort allemaal bij het proces, dus verlies geen vertrouwen en weet dat je onderweg bent. Neemt niet weg dat je bij bepaalde klachten wat je niet vertrouwd altijd even een hulplijn kan inschakelen. Verder kunnen al deze processen ook lichamelijk klachten zoals spierpijn en dergelijke veroorzaken. Rust is belangrijk en lief zijn voor jezelf natuurlijk. Ga naar de sauna, laat je masseren of ga naar een healer om het proces te versnellen of verzachten. De natuur doet ook wonderen, dus ga naar buiten. Ga naar het bos om op te laden, te aarden en alle negativiteit weg te halen. Of ga naar het strand of ergens waar water is, gezien water heel helend werkt voor een mens. Blijf luisteren naar de behoeftes van jou lichaam, maar weet dat dit allemaal bij het hele proces hoort.

\"\"

Dna veranderd

Je dna veranderd letterlijk en je lichaam is zo intelligent dat het zichzelf kan genezen. Weerstand maakt het op dit moment alleen maar moeizamer. Doordat je dna veranderd kan je gevoeliger gaan worden voor alles. Dit kan betekenen dat je zomaar uitslag kan krijgen van bepaalde producten, die je voorheen altijd heb gebruikt. Maar jou lichaam kan dit niet meer verwerken, mede omdat het niet goed is voor jou lijf. Bepaalde allergieën kunnen voorkomen, zoals eczeem of andere schimmels om maar een voorbeeld te geven. Doordat je gevoeliger wordt kan het ook voorkomen dat je van eetpatroon gaat willen of moeten veranderen. Je kan bepaalde voedingsmiddelen niet meer verdragen, en dit kan gaan om vlees of vis of bewerkt voedsel. Dit heeft ermee te maken, dat dit voedsel niet meer zuiver is, en dus ook niet zuiver voor jouw lichaam. Jouw lichaam is jouw tempel, dus is het belangrijk dat je het zo ook gaat beschouwen en dat je goed voor jouw lichaam gaat zorgen. Beweging is ook erg goed voor jouw lichaam, zodat je al je emoties en energieën die je opgepikt hebt of vasthoud weer los kan laten en kan laten stromen. Gezien alles energie is, en in stroming mag blijven. Je hoeft niet heel zwaar te trainen, maar bewegen in de vorm van wandelen, fietsen of cardio zou ook al genoeg zijn. Blijf lief voor je lijf en blijf luisteren naar je lijf!

Emoties

Doordat je gevoeliger wordt en doordat er emoties loskomen, zal je ook meer empathie ontwikkelen. Je zal misschien wel meer gaan huilen en emotioneler worden voor bepaalde dingen die je ziet en/of ervaart. Dit kan confronterend zijn en jou uit jouw comfortzone halen, maar weet dat jij weer terug gaat naar je ware essentie en jouw authentieke zelf. Je ego begint af te brokkelen, omdat je ego niet meer dienen zal in de nieuwe tijd. In dit proces zal je misschien steeds meer op jezelf terug willen trekken en op jezelf willen zijn. Zonder invloed van anderen of van buitenaf, omdat je merkt dat je steeds meer op gaat pikken van andermans emoties. Je kan je gaan afsluiten en/of opsluiten en meer soul-searching gaan willen doen. Dit kan eenzaam zijn, maar weet dat je er niet alleen voor staat.  Je hele leven kan veranderen, want de keuzes die je eerst maakte dienen niet meer. Je wilt niet meer je oude leven leiden, maar kiest een andere weg. Een weg die meer aansluit bij jouw nieuwe \’ik\’. En je gaat gelijkgestemde opzoeken om daar verbinding mee te zoeken, en dan bedoel ik ook \’echte\’ verbinding. Dit hele proces zullen er allerlei emoties de kop op kunnen steken, die je soms maar moeilijk kan bijbenen. Maar als je bij jezelf blijft en naar jouw behoeftes blijft luisteren, zul je steeds meer gaan \’finetunen\'(scherpstellen). Steeds beter weet je op jou emoties in te spelen en daardoor weet je wat jouw emoties jou willen vertellen. Je komt steeds beter terug bij jezelf en je gaat alles wat je altijd aangeleerd is, weer ontleren. Je komt steeds beter in jouw kracht en gaat steeds meer beseffen waar het om draait in het leven en wat jouw potentie is. Je gaat steeds meer beseffen dat jij het licht bent en dat jij tot veel meer in staat bent, dan jou al die tijd voorgehouden is. Je komt steeds dichter bij jezelf.

Negativiteit vs positiviteit

Deze gevoelens die je nu weer opnieuw ontdekt hebt en die diep verborgen zaten onder die lagen van je ego en pijnstukken, gaan je ook anders helpen kijken naar de wereld. Je gaat zien dat bepaalde emoties en bepaalde negativiteit een heel slecht effect hebben op jou gestel, en jou daarmee ook klein houden. Je gaat ook steeds minder negativiteit, geweld, drama etc kunnen verdragen, waardoor je ook de dingen gaat doen en opzoeken die jouw vibratie/frequentie verhogen. Waardoor je altijd in een staat van positiviteit en manifestatie terecht komt. Deze staat kunnen we allemaal bereiken, als we door alle processen heengaan. Wees je ook bewust van alles wat je eet en leest en luistert, gezien alles een bepaalde vibratie/frequentie heeft. Ga de natuur in en maak contact met de natuur. En wil jij meer positiviteit in jouw leven, dan zal je ook niet meer zo vaak naar het geweld op tv of het nieuws moeten/willen of kunnen kijken. Dan ga je niet meer zoveel bewerkt voedsel eten en ga je niet meer zo vaak oordelen of negativiteit verspreiden. Blijf vooral bij jezelf en luister altijd naar jou gevoel, en laat je niet van de wijs brengen door iets of iemand. Als je in een transformatie zit, zal jouw omgeving hier niet altijd in mee kunnen of willen gaan. En dan kan jouw omgeving jou proberen weer terug te trekken, maar blijf bewust bij wat jij weet en voelt wat goed is voor jou. Doordat je steeds meer terug gaat komen bij jezelf, zal je merken dat je ook steeds beter naar jouw gevoel kan luisteren. Twijfel niet aan jouw gevoel en volg die ten allen tijden. Ook als je dat nooit gedaan hebt, mag je dat weer gaan leren doen. Je mag weer leren op jezelf te vertrouwen en in jezelf te geloven! En vooral vertrouwen hebben op het hele ascensieproces. Jouw lichaam is fysiek en energetisch aan het opschonen en gezien het bewustzijn van jouw lichaam al hoger is, weet het precies wat het moet doen.

Lees hier deel 1

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen