Ascensieproces deel 1

We kunnen er niet omheen dat het leven jou  bepaalde emoties laat voelen, waar je liever niet bij stil wilt staan of die je liever niet wilt voelen. Maar het is wel een bepaald proces wat zich blijft aanhouden en wat nodig is in de creatie van het leven. We willen niet voelen, omdat we dat al die tijd niet hebben gedaan. We willen niet weten, omdat we liever onwetend wilde blijven. We willen niet wakker worden, om de angst wat het ons zal brengen. Angst is immers maar een illusie, als je het zelf kunt en wilt zien. Maar daar zijn wel bepaalde processen voor nodig. Je zal door bepaalde lagen van heling en bewustwording heen moeten gaan, en dat betreft dat je weer mag gaan voelen. Je mag het verdriet en pijn en lijden weer voelen, want ook die gevoelens mogen er zijn.

Wij zijn er door de jaren alleen een ster in geworden om alles te gaan labelen als dat iets \’goed\’ of \’kwaad\’ is. Maar waarom is dat eigenlijk? Wie heeft bepaald dat verdriet en lijden en pijn \’fout\’ is? Is het niet dat al deze emoties zoveel mooie lessen hebben meegegeven? Is het niet dat al deze emoties jou laten voelen dat je leeft? Is het niet dat al deze emoties ervoor kunnen zorgen dat je de andere kant van de munt des te meer kan waarderen? Want als jij nooit verdriet, pijn of lijden heb gekend, dan zal je de andere kant toch ook minder waarderen? Dan weet je niet hoe het voelt om gelukkig te zijn en weet je niet hoe het is om een vreugdevol leven te lijden.

Omarm het proces

Dit proces waar wij allemaal in zitten, zal ons allemaal dichter bij onszelf brengen. Dichter naar onze ware essentie en terug naar ons gevoel. Dit zal ervoor zorgen dat we weer vanuit ons hart kunnen leven, en dat we daar vanuit weer kunnen creëren. Het hele creatieproces begint vanuit je hart. Maar om daar te moeten komen, zullen we eerst door een paar stappen heen moeten gaan. Je kan met monopoly ook niet gelijk van start naar finish gaan, want je zal toch eerst door alle hindernissen moeten komen. In het leven zijn dat gewoon jou lessen, hoe je het leven leeft. Dat maakt het leven juist zo mooi, dat je onderweg zoveel dingen kan leren. Als alles zo makkelijk zou gaan, dan leef je niet echt en dan zal je nooit het leven zo goed kunnen omarmen zoals je nu doet.

Het hele leven is een proces die je mag omarmen, met de goede en slechte tijden. Want na regen komt er altijd zonneschijn, alleen zijn we zo geneigd te blijven hangen in de negativiteit. We zijn zo gewend om te klagen en niet werkelijk te willen voelen. We zijn zo bezig om maar niet te willen voelen, waardoor we onszelf in een vicieuze cirkel van \’ellende\’ vastzetten. Die tijd is nu voorbij en je mag je bewust worden van alle processen die er rondgaan en waar je in zit. Je hoeft niks meer weg te duwen, want alles mag er gewoon zijn. Zonder labels, zonder oordeel en zonder weerstand

Het helingsproces gaat in lagen

Je zal heen en weer gaan met je gevoelens en je zal soms niet weten waar je het moet zoeken, maar besef dat dit er allemaal bij hoort. Je gaat weer voelen, iets wat je al die tijd hebt lopen wegduwen. Al die tijd niet willen of kunnen voelen, omdat je daar niet toe in staat was of omdat je het niet geleerd hebt. Maar dit is wel hoe het leven is en mag zijn. Doordat wij vaak erin blijven hangen, en er een comfortzone van maken, zal het proces alleen maar langer voortduren. Alleen wanneer je alles toelaat, zal het sneller oplossen. We zitten in een proces van heling en dit kan heling van jaren of misschien wel van vorige levens zijn. Verwacht in dit hele proces niet, dat je gelijk bent waar je zijn moet. Ook dit heeft tijd nodig, en blijf in het hele proces lief voor jezelf. Soms moet je lichaam nog volgen, terwijl je hoofd er al is of andersom.

Het gaat een stapje vooruit en dan weer een stapje terug. Maar weet dat in die stapjes vooruit, jij altijd weer wat meeneemt. Jij zult in al die stapjes vooruit weer een stukje geheeld hebben, al heb je dat zelf niet bewust door. Vertrouw er maar op dat dit wel het geval is. We worden ook door verschillende lagen van bewustzijn getrokken. Dit kan betekenen dat je het ene moment in het 3D denken (het oude denken met oude patronen) zit, en het andere moment in 4D of 5D, dit is waarin je bewustzijn vergroot is en je anders tegen de dingen en het leven aankijkt. Je zult minder oordeel hebben over jezelf, andere mensen en het proces. Dit zal heen en weer gaan, maar je gaat steeds weer een stapje vooruit. Daar mag je echt op vertrouwen!

Vertrouwen

Vertrouwen is misschien wel het lastigste als je midden in een stuk zit, waarin je juist het vertrouwen weer bent kwijt geraakt. Maar blijf geloven en blijf vertrouwen dat ook jij zult komen waar je hoort te komen, en waar iedereen zal komen. Elk mens bewandeld een ander pad en elk mens heeft een ander bewustzijnsniveau. Ga je alsjeblieft niet vergelijken met iemand anders zijn of haar proces, en blijf bij je eigen proces. In vertrouwen! Vertrouw op jou gevoel en jou heling en jou weg, want op een dag zal jij iemand anders weer helpen met zijn of haar proces. En dan zal jij ook diegene hetzelfde vertellen wat ik jou nu vertel.

Ook jij zal op een gegeven moment de voorloper zijn van een ander, en dat is niet omdat jij dan beter bent. Want ik ben ook niet beter, aangezien ik al die processen ook heb moeten ondergaan om te zijn waar ik nu ben. En ook jij zal die processen ondergaan, om te komen waar je moet zijn. En ook jij zal de andere mensen door deze processen helpen met hun de weg te wijzen, door jou licht te schijnen. Je kan alleen een ander helpen, als jij jezelf helpt. Als jij jou licht laat schijnen, dan zal de rest jou volgen en dan komt er een betere en mooiere wereld. Hij is er binnen handbereik, daar mag je op vertrouwen. Maar ga niks forceren en ga er geen tijd aan vastzetten, want in werkelijkheid leven wij in een dimensie waarin tijd een illusie is. Tijd is 3D en de rest is oneindig, vertrouw daar maar op. Dit is het ascensieproces!

Lees hier deel 2

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen