Terugkomen bij jezelf

Hoe doe je dat ook alweer? Als je het allemaal niet meer helder ziet en je alleen maar in je hoofd zit allerlei scenario\’s te maken, want daar zijn we erg goed in toch? Soms kan je ineens al het contact met jezelf kwijt zijn, doordat je ergens onderweg de balans bent kwijtgeraakt. Ergens heb je de signalen niet herkend en opgepakt, die jou zo graag wilden waarschuwen dat een stapje terug nodig is. Als je zo goed in de flow zit en je energie voor 10 man hebt, wil het nog weleens gebeuren dat je na een tijdje met 120 kilometer per uur tegen een muur aan ramt. Tja, en dan probeer je te bolwerken wat er gebeurd is en waar het vandaan kwam. Teveel hooi op je vork genomen en weer niet goed naar je lichaam geluisterd. Denken dat je de hele wereld aankan, want op dat moment is dat ook zo. En daar komt balans om de hoek kijken, de balans die je in dit geval gemist hebt. Maar die je ook weer terug kunt krijgen, door weer terug te komen bij jezelf.

Waar te beginnen?

Je mag eerst beginnen met lief zijn voor jezelf, en beseffen dat je gewoon even weer een pas op de plaats mag nemen. Je mag even toegeven aan wat er zich op dat moment aandient en niet weer in weerstand te gaan. Als dit wel het geval is, dan laat je dat er maar even zijn…totdat jouw ego er zat van is. Weerstand betekend alleen maar dat je er nog niet klaar voor bent om je over te geven aan wat er zich heeft aangediend. En jij zit dan nog teveel in jouw hoofd en kan het ergens nog niet accepteren. Overgave is een kunst die je mag leren te managen, en zal met vallen en opstaan gaan. Maar het belangrijkste tijdens deze lessen is om altijd lief te zijn en blijven voor jezelf. Jezelf niet te veroordelen over het proces waar je in zit, en de zegeningen in te zien dat je weer een laagje dieper gaat. En een laagje hoger in bewustzijn, want je gaat alles steeds helderder zien als je weer voorbij deze fase bent.

Ga niks forceren, want dit betekend ook weer weerstand. Ga niet in je hoofd, want deze zal geen oplossingen vinden. Laat jezelf en jouw gevoelens er gewoon zijn, want dat is goed zoals het is en jij bent goed zoals je bent. Maak het jezelf niet onnodig moeilijk, want het leven is al een uitdaging genoeg. Ga de lessen zien en ga er luchtiger mee om. Zoek gewoon jouw kern weer door een stap terug te nemen, weer voor jezelf te zorgen en jou balans terug te vinden. Laat alle verwachtingen naar jezelf los, want jij creëert daarmee jouw realiteit en de wereld om jou heen zal dit alleen maar terug blijven weerspiegelen. Probeer in te zien waar jij jezelf geprogrammeerd heb om aan verwachtingen te voldoen, want jij kan het ook omzetten. Echt bewust worden van jouw gedrag en patronen en er dit keer voor te kiezen het anders te doen. En echt alles los te laten en weten dat alles er is om jou te dienen en jou die lessen mee te geven waar jij van kan groeien.

De balans opmaken

Als jij jezelf even kwijt bent geraakt, kan het zijn dat je even alles kwijt bent en ook niet meer helder kan nadenken. Je gaat proberen geforceerde keuzes te maken, omdat je continu in je hoofd zit. Maar hieraan kan je zien dat je over je grenzen bent gegaan. Want als jij in balans bent, dan weet jij dat je in balans bent met alles wat zich aandient. Je vertrouwt altijd op jouw gevoel en wat het te zeggen heeft, en je hoofd gebruik je alleen maar wanneer het echt nodig is. We zijn vergeten hoe we onze intuïtie kunnen en moeten gebruiken, dus het is een valkuil als je uit balans raakt en weer in jouw hoofd gaat zitten. Op het moment dat je dit doet, mag je weer even een stapje terug doen. Dat je uit je hoofd gaat handelen zou een signaal mogen zijn dat je niet meer in contact staat met je intuïtie, met jouw hogere zelf. En jouw hogere zelf leid jou altijd op het juiste pad, hoe onlogisch het soms ook lijkt.

Vaak als iets onlogisch lijkt, gaat je ego (hoofd) dus weer met jou aan de haal en allerlei verhalen \’verzinnen\’ waarom dit gebeurd of waarom dat zo is. We zijn een ster in verhalen maken in ons hoofd, omdat we ergens onszelf niet meer vertrouwen. We zijn vergeten vertrouwen te hebben in onszelf, onze intuïtie, onze hogere zelf. Dit heeft allemaal met conditioneringen te maken, die ons van jongs af aan is ingeprent. Maar juist deze programma\’s in jezelf kan je veranderen. Jij kan jezelf \’herprogrammeren\’, door bewustwording en door anders naar de dingen te kijken. Alles in een ander perspectief te zetten en jouw bewustzijn te vergroten, door onderzoek te doen naar verschillende waarheden. Of je het in de eerste instantie geloofd of niet, maar het is belangrijk dat jij je oogkleppen af gaat leren zetten en jouw bewustzijn vergroten gaat en inziet dat er meer waarheden zijn dat jij altijd gelooft heb.

Sta meer open voor wat het leven nog meer te bieden heeft. Hoe meer jij ook open staat, hoe sterker jij in jouw schoenen leert staan en hoe sneller jij weer in balans komt. Omdat jij veel meer zelfkennis krijgt en daarmee sneller opmerkt wat jouw valkuilen zijn. Jij daardoor ook sneller in kan grijpen als je uit balans raakt, zodat je weer terug kan komen bij jezelf. Alle leerprocessen en zelfkennis gaan jou vooruit helpen en steeds beter leer jij hoe je met jezelf en de wereld om je heen om moet gaan. Steeds beter weet je de dingen makkelijker los te laten en de balans in jezelf weer terug te vinden. En vanuit deze positie zal je veel beter in je vel zitten en meer geluk ervaren, omdat je weet dat alles goed is zoals het is. En omdat je volledig vertrouwen heb in jezelf en de processen die je doorloopt. Want vertrouwen is alles wat er is, alleen mogen we dat zelf weer gaan geloven.

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen