Authenticiteit is je ware kracht

Soms is het moeilijk om op een bepaalde manier in het leven te staan, door verwachtingen, overtuigingen en conditioneringen. Maar het is wel altijd belangrijk dat je met alles wat je doet, dicht bij jezelf blijft. Naar je gevoel blijft luisteren en inspeelt op de behoefte van jezelf en wat je wilt bereiken. We zijn vaak geneigd om een richting in te slaan, en die richting dan vast te houden. Mede omdat het van je verwacht wordt of omdat je toch ergens aan begonnen bent, en het voor je gevoel en/of verwachtingen af moet maken. Dat is natuurlijk niet zo, want als jij ergens voelt dat iets niet meer werkt voor jou, dan zou je gewoon van richting moeten kunnen veranderen. Natuurlijk is er weerstand bij jezelf, en natuurlijk ook jouw omgeving. Maar soms zitten oude gewoontes, en conditioneringen zo vastgesleten in jouw systeem, dat het wel even lastig is om niet meer aan die overtuigingen toe te geven of aan verwachtingen te voldoen. 

Het leven blijft een spel, en het is aan jou of je ook echt gaat spelen, of dat jij jezelf weer vastzet in een rol die eigenlijk niet eens meer toegewezen is aan jou. Een mens evolueert zo snel, dat het elke keer weer van gedachtes kan veranderen. Dat is niet erg, want het is jouw leven en jij maakt ervan wat je ervan wilt maken. Spelen kan op allerlei manieren, en dus ook in alles wat je doet en wat voor werk je doet, hoe je handelt, gedraagt etc. Maar omdat we te vaak nog naar veiligheid zoeken, durven we vaak niet eens meer risico’s te nemen. Risico’s nemen en falen hoort bij het leven, en zorgt ervoor dat je juist succesvol wordt. Je leert jezelf beter kennen, je behoeftes leer je kennen, en je leert je valkuilen kennen. Ook ben je op deze weg van ontwikkeling bezig met je persoonlijke kwaliteiten te ontdekken, en je leert welke kant je wel en/of niet op moet. Maar steeds terugkomen op hetzelfde en weer het oude liedje opnieuw afspelen, houd je vast en daarmee creëer je steeds weer dezelfde situaties. Ook stagneert jouw groei hier enorm mee, want je blijft in je comfortzone hangen.

Comfortzone

Soms zijn comfortzones goed, het helpt je te aarden, weer een balans te vinden, je rust te behouden. Maar uit comfortzones ontstaan er geen grote groeimomenten. Je blijft in je veilige zone hangen, die jou niet veel lessen leert. En is het niet zo dat je juist door veel lessen, de grootste groei maakt? Is het niet zo dat comfortzones het leven ook een beetje saai maken? Is het niet zo dat je alles wel uit het leven wilt halen en meer wilt leren? Maar omdat die comfortzone zo fijn en veilig voelt, durf je vaak die stap niet te zetten. Maar hoe kan je nou verwachten om meer uit het leven te halen, als jij altijd maar in jouw veilige comfortzone blijft hangen? Je altijd maar hetzelfde doet, kiest, handelt etc? 

Waarom durf je niet die stappen te nemen die jouw leven alleen maar meer zullen verrijken? Het hoeven geen grote stappen te zijn, maar kleine stapjes kunnen al een begin maken. Waarom probeer je niet alles uit het leven te halen wat er is, als jij jezelf nog in die veilige comfortzone houd.. Niet iedereen zal resoneren met dit bericht en dat is oké. Maar er is altijd wel een deel in je leven, waarin jij jezelf klein houd, en niet voor jezelf durft te gaan staan. Waar jij je licht nog niet volledig durft te schijnen, omdat jij zo gewend bent om jezelf altijd klein te houden of kleiner te maken. Nu is de tijd aangebroken om toch meer stappen te nemen, die jou vooruit helpen.

De energie van het moment

De energieën zijn ernaar, en langzaam kan je misschien al de energie voelen die jou vooruit wil duwen. Ergens voel je ook een drang om dingen anders te willen doen, maar blijf je nog trouw aan je oude ik. Maar dat is het ‘m juist, het is een ‘oud’ deel van jou. Jij bent aan het veranderen, je denkwijze veranderd, je gevoelens veranderen. Je wordt langzaam uit je oude rol geduwd, en dat is maar goed ook, gezien je hier ook door kan groeien. Het is alleen jouw denkwijze nog, die je tegenhoudt. Jouw gedachtegang, verwachtingen, patronen, rol etc, die jou nog klein houd. Stop met klein te spelen en je kleiner te maken, dan je werkelijk bent. Je bent hier gekomen met alle grootsheid in jou, en om grote dingen te creëren. Groots in jouw persoonlijke ontwikkelingen, groots in de inspiratie die jij voor andere bent, groots in jouw leven en doen en laten. 

De aarde is zo aan het veranderen, en de energieën hier op aarde ook. Je kan er niet omheen, en je voelt de drang om uit de matrix te stappen. Steeds meer mensen worden wakker, en gevoeliger doordat ze steeds meer in connectie komen met zichzelf. Eerst leefde iedereen vooral uit het hoofd, en nu beginnen steeds meer mensen in contact te komen met hun hart en hun hartsverlangen. Maar om nog verder te komen, mag je wel bewust je ‘oude ik’ achterlaten. Je ‘oude ik’ dient niet meer, die mag je bedanken voor de lessen, maar je besluit het nu anders te doen. Je besluit nu je kracht te omarmen, en niet meer terug te vallen in je oude rol. Dit is vaak ook een slachtofferrol, waarin het leven ons overkomt en niet wat we zelf creëren. Terwijl wij juist meester creators zijn, die zelf onze eigen realiteit kunnen maken en creëren. Wij zijn hier juist gekomen om te leren, te spelen, te creëren. 

Wat we ook willen, alles is mogelijk, alleen zijn we vergeten hoe het moet. We zijn zo in een keurslijf gezet, en zitten vaak zo vast in onze denkwijze, dat we vergeten zijn wat er allemaal mogelijk is en wat we allemaal kunnen doen. Nu is het de tijd om toch die stappen te ondernemen. Dus stap in je grootsheid en schijn jouw licht zo helder als je maar kan, want in jouw grootsheid kan je andere mensen weer inspireren het beste uit zichzelf te halen. Jouw authenticiteit laat andere mensen zien, dat ze ook authentiek kunnen en mogen zijn. Jouw authenticiteit wordt gevoeld door de mensen die nog niet in hun licht durven te staan, maar het wel willen. Volg je hart, en volg waar jouw gevoel jou naartoe wilt leiden. Wie weet verrast het leven je wel 😉

Namaste

Diana


Winkelwagen