Blindstaren op de liefde

In een tijdperk van relatiebreuken, datingsites en zoektocht naar liefde, zijn een heleboel mensen een beetje de weg kwijt geraakt. Ergens geloven mensen hun liefde van externe factoren te vinden en/of moeten zoeken. Maar niets is natuurlijk minder waar. Hoe creëren wij eigenlijk onze realiteit? Ik weet niet of iemand de film ‘The Truman Show’ heeft gezien, maar zo moet je even onze realiteit bekijken. Alles is een creatie van onze gedachten…ALLES!! Een heleboel mensen begrijpen het niet, omdat het niet tastbaar is en ergens een heleboel mensen vastzitten in een illusie.

Als wij als collectief allemaal naar het nieuws kijken, en de angsten en drama projecteren, dan zal zich dit ook in de buitenwereld uiten. Hoe? Door nog meer van hetzelfde te creëren, zoals oorlogen, conflicten in politiek etc. Dit is wat de hogere machten ook willen, dat mensen hun focus daarop houden, zodat de matrix op deze manier stand houd. Het systematisch volgooien van het menselijke brein door reclames op tv en de verdeeldheid (dualiteit) te laten zien, zorgt ervoor dat mensen ook denken dat wij in dualiteit leven en we altijd in tekorten leven. Dat we altijd weer iets nieuws moeten verlangen, door al die reclames te laten zien. Want als mensen in een staat van verlangen zijn, dan willen ze altijd meer en denken ze altijd dat ze nooit genoeg hebben.

Dit is helaas de consumptiemaatschappij, waar WIJ ALLEMAAL aan deelnemen. We kunnen het wel met z’n allen reduceren. Hoe doen we dat dan? Door meer stil te staan bij wat we wel hebben en echt te kijken naar wat echt belangrijk is. De tv wat vaker uit te zetten en meer de natuur in te gaan door “ECHTE” connectie te maken met alles wat er is. En dat betekent dus ook de connectie met jezelf terug vinden.

Eeuwige zoektocht buiten jezelf

Ergens denken we nog steeds de antwoorden buiten onszelf te vinden en laten dat motortje in onze bovenkamer daar graag aan mee laten denken. Het nadeel daarvan is dat als we met 1 gedachte beginnen, wij ergens weer een andere gedachte vandaan halen en voor we het weten denken we aan al die andere dingen. Het nadeel van al dat denken is dat dit ons ook buitenspel zet. We zijn uit het moment van nu en creëren in ons hoofd allerlei scenario’s en creëren daarmee ook onze eigen realiteit. Terwijl als je dus meer in het NU blijft, jij ook dat denken (wat verlangens creëert) meer los kan laten.

Dit zorgt ervoor dat je meer in het moment kan blijven en echt jezelf gaat leren kennen en van jezelf gaat leren genieten. Je hebt dan niets buiten jezelf nodig om gelukkig te zijn, want je beseft dat je alles al bezit en jij de bron van alle creatie bent. Je gaat inzien dat jouw zoektocht naar dat geluk en de liefde alleen maar een illusie is, want alles zit al in jou. Maar door deze maatschappij wordt die connectie met onszelf stil gezet, door alle overstimulatie van de buitenwereld en daarin mee te gaan. Je mag heel erg bewust omgaan met waar jij je mee wilt connecten. Alles heeft een resonantie en alles waar jij je mee verbindt, wordt jouw realiteit. Wil jij dus meer schoonheid, vrijheid en liefde, dan zal je dit eerst in jezelf mogen vinden. En in die dingen die jou in verbinding brengen met jezelf, zoals de natuur, creativiteit, beweging etc.

Liefde

Nu wil iedereen liefhebben en/of geliefd worden. Maar zolang je die liefde ergens niet genoeg in en voor jezelf kan vinden, kan je ook niet verwachten dat een ander dat doet voor jou. Het is belangrijk om te leren weer in je kracht te komen te staan, en ook ik volg deze weg met vallen en opstaan. Je kan niet van andere mensen houden, als je niet eens van jezelf houd. Je krijgt een onbalans en de relatie die je dan aantrekt, zullen jouw pijnlijke stukken alleen maar blijven triggeren. Dit zal blijven gebeuren, totdat jij meer van jezelf gaat houden. Alle relaties zijn een deel van jou en laten jou zien waar jij nog geheeld mag worden. Je kan en mag een ander niet de schuld geven van jouw pijn, want eigenlijk is diegene alleen maar in jouw leven gezet om jou pijnpunten te laten zien.

Die pijnpunten die nog geheeld mogen worden. Niemand kan dat stuk in jou helen, want alleen jij kan dat zelf doen. Maar ergens denken mensen vaak dat iemand buiten zichzelf hen kan redden uit de situatie waar ze in zitten. Situatie van gebrek aan liefde/zelfliefde of pech of wat de situatie ook is. Maar dat is ego, en ego houd je in verdeeldheid en laat jou geloven dat je alles buiten jezelf moet vinden. Overigens bestaat ego alleen maar, omdat je ergens nog niet bewust van bent. Hoe meer ego, hoe onbewuster je bent. Hoe meer liefde en vertrouwen je hebt, hoe meer jij je ego los kan laten in het hele proces. Want je laat alles toe er te zijn, waardoor je ook bewuster gaat worden van alle processen op jouw pad.

De weg

Wat is dan de weg? De weg is er eentje waarin we uit de dualiteit stappen en gaan inzien hoe het leven werkelijk in elkaar steekt. Dat liefde de weg is, maar dan wel de liefde voor jezelf centraal zet. Want vanuit die bron van zelfliefde, zal jij jouw realiteit kunnen creëren. Een realiteit zonder dualisme en meer eenheid. Bewuste keuzes maken is daarbij heel erg belangrijk, door vanuit liefde voor jezelf niet meer verbinding te maken met die dingen die jou ‘vergiftigen’. Die jouw geest en hart vertroebelen, en de focus op jezelf weg leid. Dus breng met alles wat je kan de focus weer terug op jezelf en laat de buitenwereld niet jouw realiteit bepalen. Wees bewust van jouw keuzes en gedachten en creëer wat jij wilt, uit liefde voor jezelf.

Staar je niet blind op de liefde buiten jezelf, want je hebt alles al in je. Jij bent het die de mooiste tijd in je leven kan creëren, als jij zonder oordeel het groter geheel ziet. Dat je ziet dat iedereen een rol speelt in jouw leven. Niet om jou pijn te doen, maar om meer terug te komen bij jezelf. Om jezelf meer te kunnen zien en meer van jezelf te houden. De weg is zelfliefde, en ik blijf het zeggen. Laat je niet misleiden door wat er buiten je gebeurt, maar tune alleen in op die energieen waar jij jouw toekomst mee wilt creëren. Relaties gaan stuk, omdat mensen beseffen dat de ander ze niet gelukkig kan maken. Datingsites spelen daar op in, omdat mensen nog te vaak onbewust zijn dat ze eerst bij zichzelf mogen komen om die liefde te vinden.

Denken jullie echt dat het universum jou niet met je zielenmaatje/tweelingziel in connectie brengt als jij er zelf niet achteraan gaat? Nee het universum zit veel ingewikkelder en ook makkelijker in elkaar. Zodra jij aan het universum toont dat jij genoeg van jezelf houd en geen andere mensen, situaties of spullen nodig hebt, dan pas zal het universum alles wat je nodig hebt voor jouw voeten gooien. Want je hebt al genoeg aan jezelf! En dan toont zich vanzelf wel de weg, en zie je in dat je al die tijd alles juist bij jezelf weg gehouden hebt. Dus vertrouw meer op jezelf en de weg die je bewandeld. Ga weer vertrouwen en ga je eigen beste vriend of vriendin worden. Je komt er uiteindelijk wel, als je weer van jezelf gaat houden. Van je donkere en lichte kanten 😉

Namaste 

Diana Douma

Winkelwagen