De kunst van het alleen zijn

Alleen zijn is iets wat een heleboel mensen vrezen, maar ergens is het juist het mooiste wat er is en iedereen zichzelf kado zou moeten geven. Al is het maar voor een bepaalde periode, want in die tijd kan je zoveel leren over jezelf. Alleen zijn is juist een heel mooi proces wat je mag leren, en wat jou meer zal brengen dan je in eerste instantie misschien wel zal denken. In het hele proces van alleen zijn, wordt je geconfronteerd met jezelf! En een heleboel mensen willen dat helemaal niet, want ergens is er nog niet genoeg zelfliefde om te beseffen dat je alleen jezelf nodig hebt om gelukkig te zijn. Ergens vertrouw je niet op jezelf waardoor je altijd de behoefte hebt om alles buiten jezelf te zoeken. Ja natuurlijk houd iedereen van gezelligheid, dat is iets anders. Maar echt alleen zijn is voor heel veel mensen misschien wel het moeilijkste wat er is. Ook ik heb in die schoenen gestaan en gedacht dat ik niet alleen kon leven, en niet alleen wilde zijn. Gek genoeg wil ik nu juist graag alleen zijn en moet het echt een toevoeging zijn voor mij wil ik mijn energie delen met iemand. Vroeger besefte ik niet dat ik zo makkelijk mijn energie aan het weggeven was aan iedereen, om maar te ‘pleasen’. Gezellig zijn, praten, dingen doen, kan ook energie kosten, en het is aan jou om daar een balans in te vinden.

Tijdperk van losbreken

We zijn in een tijd aangekomen dat heel veel mensen beseffen dat ze niet gelukkig zijn zoals het nu gaat, en een heleboel relaties verbreken. Mensen willen op zoek gaan naar vervulling, de leegte opvullen. Maar dat kan je alleen zelf doen en alleen jij kan jezelf dat stukje geluk geven waar je dan naar op zoek bent.

Alleen jezelf op date nemen, alleen dingen ondernemen, alleen zijn met jezelf en lekker in je vel zitten is een gift waar jij jezelf dankbaar voor zal zijn als je dat stukje voor jezelf gecreëerd hebt. Maar als je daar nog naartoe moet werken, kan dat heel moeilijk zijn. Jouw realiteit is altijd anders geweest, dus mentaal ben je daar dan nog niet. Mentaal komen de grootste struggles voorbij en je kan jezelf gek in je hoofd maken, als je denkt dat je alleen maar gelukkig zult zijn met een persoon of meerdere personen.

Maar de kracht is juist zoveel mogelijk alleen zijn en naar binnen keren, jezelf leren kennen op een manier zoals je dat nog nooit hebt kunnen doen. Jezelf in de ogen aankijken en echt tevreden zijn met wie je bent en wat je doet. Op ontdekking gaan met jezelf en kijken wat je leuk vindt aan jezelf of wat je leuk vind om te doen.  Weer leren spelen in de wereld en op ontdekking gaan met jezelf. Het hoort er allemaal bij, als jij je durft los te breken van die dingen die niet meer bij jou passen. Als jij ervoor kiest weer alleen te zijn, hoe moeilijk het misschien ook is voor jou.

Jouw eigen energie

Alleen zijn kan jou weer in je kracht zetten en je leert ook je eigen energie kennen. Je leert hoe het voelt om jouw eigen energie te voelen, zonder invloed van andere energieën. Je leert waar jij je goed bij voelt en waar jij je niet meer goed bij voelt. Je leert jezelf te eren, en gaat veel meer in je eigenwaarde staan. Zelfliefde is de sleutel tot ascensie, en zal jou meer brengen dan jij je voor mogelijk heb gehouden. Jouw eigen energie leert jou veel beter om te gaan met jouw grenzen en behoeftes en leert jou nee zeggen. Je gaat jezelf veel meer waarderen, en je gaat alleen nog maar selectiever om met waar jij je energie aan uitgeeft. En soms kan dat betekenen dat jij je alleen nog maar fijn vind voelen  als je alleen met jezelf bent! Weet dat dit ook goed is, want je begint steeds meer in jezelf te geloven, jezelf te waarderen, van jezelf te houden. Je gaat jouw energie ankeren, totdat je zo sterk in je schoenen staat dat niks jou meer raakt. En jij je nergens meer door laat beïnvloeden en steeds beter voor jezelf kan en gaat kiezen. Jouw eigen energie leren kennen is misschien wel het belangrijkste bij het alleen zijn. Want zo kan je haarfijn aanvoelen wat van jou is en wat niet van jou is. Je gaat leren dat je heel lang je eigen te veel weggegeven hebt, en je leert hoe belangrijk het is om bij jezelf te blijven. Je gaat leren dat alleen zijn jouw zoveel vreugde gaat geven, en daar kan niets of niemand zomaar tussen komen. Je gaat leren dat alleen zijn jou in je kracht zet, en jou zoveel meer waarde geeft.

Waarde

De kunst van alleen zijn, is dat je voor jezelf kiest en daardoor ook weer met/van jezelf en het leven leert genieten. En dan pas kan het samen zijn zoveel meer waarde toevoegen, want je weet dat alleen zijn juist heel mooi is. Dat daar jouw innerlijke processen volgen, die jou weer in je kracht zetten. Dat je daar kan doen wat je wilt, wanneer je wilt en waar je ook wilt. Je leert daar in je kracht te staan en te spelen in het leven, zonder rekening te houden met..

Te vaak leggen we ons geluk in een ander zijn of haar handen, terwijl een ander jou niet gelukkig kan maken. Jij moet het zelf doen en een ander kan niet veranderen of aanpassen om jou altijd maar gelukkig te maken. Het moet vloeiend gaan, zonder verwachtingen. Zonder iemand in een keurslijf te zetten, waar diegene toch niet aan kan voldoen. Ieder moet zijn of haar leven leiden zoals hij of zij dat wilt, zonder al te veel druk te leggen op elkaar. Ja in een relatie maak je compromissen, dat is normaal. Maar ga niks verwachten van elkaar, door het geluk in een ander zijn of haar handen te leggen. De lat hoog te leggen op de stapel verwachtingen die je al hebt. Jij mag zelf al die verwachtingen naar jezelf op gaan vullen, en samen kunnen jullie een leuke aanvulling zijn in elkaars leven. Maar hou de waarde aan jezelf en kies zelf voor jouw geluk. Jij bepaalt zelf de waarde van jouw leven en jouw geluk!

Namaste

Love D

www.love-d.nl

Winkelwagen