Volg je eigen weg

In een wereld waarin je al in overvloed overprikkeld wordt door het aanbod van allerlei wegen die je kunt volgen, is het soms moeilijk om je eigen niet te laten beïnvloeden. En als je dan jouw weg gevonden denkt te hebben, heb je altijd nog te maken met de mensen om je heen die daar kritiek op hebben. De ‘nee’ zeggers of de ‘doemdenkers’ of de jaloezie van mensen die hun eigen licht nog niet hebben gevonden. Er kan wel van alles op jouw pad komen, wat jou ervan weerhoud om jouw licht te schijnen…jouw eigen weg te volgen. Het is belangrijk dat jij altijd naar jouw hart blijft luisteren, wat zegt jouw gevoel…wat wil je nu werkelijk doen? Zonder de ruis van de buitenwereld.. Kijk eens goed naar jouw wensen en jouw verlangens, die jou naar dat stukje geluk kunnen brengen.

Waarom zou je iets of iemand jouw pad laten overnemen? Als jij in je kracht staat en datgene doet waar jouw hartje sneller van gaat kloppen, dan zal je op den duur een inspiratie zijn voor velen. Natuurlijk is het niet makkelijk, maar verandering is nooit makkelijk. Maar moet je altijd maar buigen ten koste van jouw eigen geluk? Is het niet zo dat jij op deze wereld bent gekomen om jouw talenten te vormen, om jouw weg te volgen, om die dingen te doen waar jij zo naar verlangt?

Relaties

Ook in relaties zie je veel dat mensen altijd maar bij elkaar blijven, omdat ze bang zijn om alleen te komen staan. Maar als je die gedachten hebt, dan sta je er al alleen voor. Want niemand kan jou gelukkig maken, alleen jijzelf kan dat doen. Als jij ergens niet uit een relatie durft te stappen vanwege de meningen en/of overtuigingen van anderen of jezelf (ego) dan ben je toch verkeerd bezig? Dan gaat het toch ten koste van je eigen geluk? Dat is toch geen zelfliefde? Het is juist het tegenovergestelde, want het laat zien dat jij niet genoeg van jezelf houd om juist die keuzes te maken die beter zijn voor jou. Dat jij datgene kiest waar jij naar verlangt en zo een behoefte aan hebt. Hoe meer jij voor jezelf kiest, hoe meer er die dingen op jouw pad komen die jou geluk zullen brengen. Dan volg jij je hartsverlangen, en dan gaan de dingen in jouw leven veel moeitelozer. Maar schijnbaar zijn er nog veel mensen die deze moeizame weg kiezen, waarbij deze mensen ergens een overtuiging hebben dat het zo moet zijn. En dan heb ik het ook vooral over relaties waar je weinig vreugde uit haalt, waarbij je niks meer leert van elkaar. Relaties waarbij je uit gewoonte of eer (ego) bij elkaar blijft.

Nee zeggers

Nee zeggers heb je altijd en overal en het zegt vaak meer over de persoon in kwestie die nee tegen jou zegt, dan dat het iets werkelijk over jou zegt. Als je eens beseft hoeveel mensen aan het zelf projecteren zijn, zal je niet zo snel meer naar iemand anders gaan voor advies. En dat hoeft in feite ook niet eens, omdat je diep van binnen alle antwoorden zelf kunt vinden. Maar we komen uit een tijd waarin mensen gewend zijn om altijd maar advies aan andere te vragen. Ergens zijn we het vertrouwen in onszelf kwijtgeraakt, waardoor we altijd een second-opinion willen. En je kan al snel de schuld bij de ander neerleggen als je het advies aangenomen hebt, want het is soms maar moeilijk om hand in eigen boezem te steken. Vingerwijzen gebeurt ook al gauw, omdat men bang is zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de keuzes die er gemaakt worden. Maar ergens is dat ook weer dubbel, want dan zeg je ook nee tegen jezelf. Er ligt namelijk zoveel kracht in je eigen verantwoordelijkheid nemen voor iets. En niet bang zijn voor wat de omgeving wel of niet denkt. Want ook dat is jouw pad volgen. Verantwoordelijkheid nemen voor fouten die je gemaakt hebt, maakt je geen slecht mens…Het is juist mooi als je jouw fouten durft toe te geven, want daar begint de groei pas.

Kwetsbaarheid

Als jij ergens jouw verantwoordelijkheid voor neemt en jouw fouten toegeeft, dan laat dit alleen maar jouw kwetsbaarheid zien. Iets wat deze tijd meer naar voren mag komen, is de kwetsbaarheid van een mens. Want daarin laat jij jouw authenticiteit ook zien. En authenticiteit is juist iets wat de wereld nodig heeft. Als meer mensen hun kwetsbaarheid….hun authenticiteit laten zien, dan laten ze aan hun omgeving zien dat het oké is om ook zo te zijn. Hierin zal je dan weer een voorbeeld zijn voor velen. Deze wereld heeft het verkeerde beeld gekregen van kwetsbaarheid en zien het als een zwakheid. Terwijl kwetsbaarheid… ‘jouw ware zelf laten zien’ juist jouw kracht is. Kwetsbaarheid opent zoveel meer deuren, en zal jou zoveel meer helpen groeien en verdieping geven in je leven. Het leven heeft zoveel meer te brengen als jij in je kracht gaat staan en de verantwoordelijkheid neemt voor jezelf. Dat is ook jouw eigen weg kiezen. Wees een voorbeeld voor anderen, maar vooral voor jezelf. Jij bent je eigen grootste inspiratie als jij het toelaat. Als jij in je kracht staat, laat jij je door niks en niemand meer van de wijs brengen en vertrouw jij op je eigen kunnen. Dit is de weg die wij met z’n allen mogen volgen, dit is de kant die we met z’n allen op mogen gaan. Niks staat jou meer in de weg, alleen jezelf nog…de keuze is aan jou 😉

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen