Het leven als doel

Veel mensen zijn nog op zoek naar een doel in hun leven, en voelen zich verdwaald op het pad en blijven daardoor zoekende. Het is niet erg om zoekende te zijn, gezien je daar de meeste lessen leert, meer over jezelf ontdekt en tot ontwikkeling komt. Het is niet gezegd dat je altijd maar een specifiek doel moet hebben, al wordt dat vaak wel verwacht in deze maatschappij. Het doel in het leven zou ten eerste jijzelf mogen zijn, en het leven wat jij leidt. Het leven op zichzelf is vaak al een uitdaging genoeg en als je op het pad van bewustwording terecht bent gekomen, is het al een taak om continue bewust te moeten blijven. Uit alles valt wel een les te halen, en je kunt het beste kleiner beginnen. Wat bedoel ik daarmee? Vaak willen mensen grote veranderingen in hun leven en een groot doel nastreven, nadat men ‘wakker’ is geworden. Maar beseffen niet dat de grootste veranderingen juist klein beginnen. Het heeft niks te maken met dat je minder bewust bent, kleiner bent, of onderaan de ladder moet beginnen. Maar het heeft te maken met een basis voor jezelf te maken. Dit valt in sommige gevallen al niet mee om daarmee te beginnen als jij in jouw omgeving de enige bent die ‘wakker’ is geworden. Want dan is jouw omgeving al een uitdaging genoeg. Wat een heleboel mensen gaan doen als ze wakker zijn, is proberen anderen wakker te maken. Nu is dit opzich geen probleem, als iemand er ook echt voor open staat. Maar je kan op het pad van bewustwording niks forceren bij de mensen. Het enige wat jij op dat moment hoeft te doen, is jouw eigen pad te volgen. En jouw licht te schijnen op de manier die jou het beste past. Iedereen kiest zijn eigen pad, en dat betekend dat sommige mensen niet eens ‘wakker’ zullen of willen worden. Het is aan jou om dan bewust te blijven en deze mensen in hun waarde te laten. Nu is dat in sommige gevallen niet makkelijk, zeker gezien je bepaalde mensen met je mee wilt hebben op jouw pad. Je wilt ze dicht bij je houden, en laten zien hoe het allemaal echt in elkaar steekt. Maar dat is vechten tegen de bierkaai, en daarnaast hou jij je eigen groei daarin ook tegen. Het is belangrijk dat jij gewoon jouw weg volgt naar een hoger bewustzijn, en daarmee jouw trillingsfrequentie verhoogt.

Het belang van trillingsfrequentie

Het is belangrijk dat jij je pad gewoon blijft volgen en jouw bewustzijn vergroot, zodat jouw trillingsfrequentie omhoog gaat. Dit doe je door je licht te schijnen en die dingen te doen die jij leuk vind om te doen. Dit is al een doel op zichzelf, want doordat je dit doet help je de aarde al. Hoe meer mensen doen wat ze leuk vinden, hoe hoger de trillingsfrequentie gaat. Hoe meer je oude patronen achterlaat, en het pad van heling op gaat, hoe meer jij voor het collectief heelt. Alles werkt samen en heeft een groter doel, al zie je dat niet direct. Alles heeft een oorzaak en gevolg en werkt als een rippeleffect door het universum. Doordat jij jouw pad van hartsverlangen volgt, en jouw energie/trillingsfrequentie verhoogd, zullen de mensen om jou heen vanzelf getriggert raken. Hierdoor kunnen de mensen om je heen automatisch ook ‘wakker’ worden en door een helingsproces heengaan. En andere zullen uit zichzelf geïnspireerd raken door jouw pad, en er vervolgens meer van willen weten. Sommige zullen vragen stellen of dichter bij jou willen zijn, want ze voelen de energie die je met je meedraagt. Een energie die lichter is, want als je wakker wordt ben je al onderweg naar de 5de dimensie. Het leven is veel zwaarder in de 3de dimensie, en mensen zullen zien aan jou dat jouw pad lichter wordt en is. Hierdoor zullen veel meer mensen jou willen volgen. Ze gaan jou als de vuurtoren zien, die hun het licht wijst, want in feite ben je dat ook.

Alles is er al

Dus in feite hoef je nergens naar te zoeken, want het doel leef je al. Het doel is het leven, dat ben jij. Je kan je doel altijd verder ontwikkelen en verder groeien, door meer verdieping te zoeken. Op cursussen gaan, of via boeken of internet je bewustzijn vergroten. Dit maakt het pad alleen maar mooier, want hoe meer je leert..hoe groter je bewustzijn wordt. En hoe groter je bewustzijn groeit, hoe meer jij het grotere plaatje zult zien. Hoe meer jij heelt, hoe lichter jij wordt. En hoe lichter jij wordt, hoe gelukkiger je uiteindelijk zal zijn. Want een mens heeft niet veel nodig in het leven, want alles is er al in jou. Deze consumptiemaatschappij heeft de mensen nou eenmaal geconditioneerd, dat we niet gelukkig zullen zijn zonder die vakantie, zonder die auto, dat huis, die kleren, dat lekkere eten en noem zo maar op. Daarin is deze maatschappij enorm doorgeschoten, want daardoor ben je alleen maar op zoek naar meer. Terwijl werkelijk geluk van binnenuit komt, want vanuit jouw bron is werkelijk alles er al. Tijdelijk geluk is heel makkelijk te vinden, maar blijvend geluk betekend dat we weer terug mogen naar de bron. Naar wie we werkelijk zijn, zonder alle hechtingen die we gecreëerd hebben.

Onthechten

Op het pad van bewustwording/ascensie is het belangrijk dat je bewust wordt van al jouw hechtingen, en dat hechtingen jou alleen maar vast houden op 1 plek. We raken gehecht aan relaties, kinderen, spullen, banen, patronen, woorden en noem zo maar op. Maar het universum is altijd in de flow, en dus mogen wij ook daar naartoe. Niks staat vast, en alles vervalt op den duur. Het universum is in een constante beweging, doordat wij en alles om ons heen uit energie bestaan. Wij zijn het universum, en we leven in feite in ons eigen universum. Het hele universum speelt zich in jouw af. Dus alles wat jij in de buitenwereld ziet heeft jou iets te leren, want het speelt zich af binnen in jouw. Nu is dat voor sommige wel lastiger te begrijpen, maar uiteindelijk zal je ook begrijpen wat ik bedoel. Door dit al te lezen, komt het in jouw onderbewustzijn terecht en die wordt daardoor langzaam ‘wakker’ en geherprogrammeerd. Daarom is het ook belangrijk dat je alleen maar intuned op die dingen die jou helpen op jouw pad naar hoger bewustzijn. Die jou helpen en groeien in jouw ontwikkeling. En uiteindelijk ga je ook wel merken welke waarheid resoneert met jouw ziel, en welke niet. Dan ga je vanzelf het kaf van het koren scheiden, en onthecht jij je steeds makkelijker van bepaalde geloofsovertuigingen.

Iedereen heeft zijn of haar eigen geloofsovertuiging, en iedereen heeft een ander pad. Daarom is het belangrijk dat jij je nooit gaat hechten aan een vast pad, gezien deze altijd kan veranderen. Of dat jij je niet gaat hechten aan een uitkomst, want ook dit is net zo veranderlijk als het weer. Probeer gewoon mee te gaan op de flow van het leven, en hecht je nergens aan. Door jezelf te onthechten, ga je ook meer openstaan voor andere en nieuwere situaties. Er komen nieuwe dingen op je pad, die jou misschien wel veel beter helpen op jouw pad naar hoger bewustzijn. Als we gaan hechten aan 1 uitkomst, zetten we onszelf vast en kan het universum jou altijd weer verrassen met een teleurstelling. Want door hechtingen, krijg je verwachtingen en van verwachtingen, krijg je teleurstellingen. Dus sta elke dag open voor wat er zich op elk moment aandient, en je zult zien hoe het universum jou verrassen zal. Zie elke dag wat er op je pad komt, en wat het jouw wilt leren. Want het universum zit in jou en geeft jou lessen, om jou te helpen groeien. En door op jouw omgeving te letten, kun je ook zien op welk trillingsfrequentie jij zit. De buitenwereld is jouw spiegel en zal jou altijd laten zien, waar jij nog aan kan en mag werken. Niet om jou te straffen, maar om jou te helpen groeien naar een betere versie van jezelf. Dus je begrijpt dat jouw leven al een doel op zichzelf is, waar je met dankbaarheid naar mag kijken. Want uiteindelijk groei jij naar de beste versie van jezelf, en dat is toch al het mooiste doel wat je kan hebben?

“It does not matter how long you are spending on the earth, how much money you have gathered or how much attention you have received. It is the amount of positive vibration you have radiated in life that matters,” 
― Amit Ray, Meditation: Insights and Inspirations

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen