Hoop doet leven

Iedereen heeft weleens een zware periode in zijn of haar leven waar je doorheen moet. Op het moment dat je erin zit, zie je de dingen niet meer helder en je raakt in een vecht of vluchtstand en in sommige gevallen loop je helemaal vast door de angst die er heerst. Angst is een heel normaal en menselijk proces, die in het lichaam verankert zit door de ervaringen in het leven. Sommige mensen hebben een gevoeliger systeem, waardoor bepaalde ervaringen dieper in het energiesysteem terecht gekomen zijn en daar vast zijn gaan zitten. En elke keer als er een gebeurtenis zich voordoet dan zal jou systeem daarop gaan reageren uit angst of gewoonte. Een overlevingsmechanisme zit vaak erg diep, doordat je dit opgebouwd hebt uit het verleden.
Als je opgegroeid bent met een niet zo veilige basis, dan zal je automatisch en vaak ook onbewust reageren door te gaan vluchten of vechten. Je wilt immers niet in zo een situatie terecht komen en doet er alles aan om het voor jezelf veilig te stellen. Ik zeg ook dat dit vaak niet bewust gebeurd, want als we bewust wisten dat we door deze patronen ons lichaam juist geweld aandoen dan zouden we het wel laten. Dit soort patronen zorgen er namelijk ook voor dat je blokkades in jezelf oproept en dat je door die blokkades je hele energiesysteem op slot zet. Als dit gebeurd dan sluit je jezelf af voor de flow van het leven en je leeft dan voornamelijk in angst. Het nadeel van angst is weer dat je in een lagere vibratie leeft, en in een lagere vibratie trek je weer lagere energieën aan. Dit kan er wederom voor zorgen dat jij je nog ellendiger gaat voelen en dan kom je in een vicieuze cirkel terecht.
\"\"

Hoe doorbreek je deze cirkel

Uiteindelijk moet je het zelf doen, ongeacht er genoeg hulpmiddelen/verleners of methodes zijn die jou handvaten kunnen geven. Ten eerste is het belangrijk dat je vertrouwen hebt in jezelf en dat je er doorheen zal komen. Ten tweede is er de intentie dat je uitzet en beseft dat jij je focus ergens op richt om die verandering tot stand te brengen. Ten derde is het vaak een proces waar je doorheen moet, hoe pijnlijk het ook is en hoe uitzichtloos het soms ook lijkt.

Daarnaast komt hoop om de hoek kijken, want het is zo belangrijk om hoop te blijven hebben als je het allemaal niet meer helder ziet. Want er is licht aan het einde van de tunnel, ook al zie je het niet helder meer. En het is niet erg om in een vecht of vluchtmodus terecht te komen, als jij je maar bewust blijft van het proces waar je in zit. En dat je bewust wordt dat deze manier niet blijft werken als je vooruit wilt. Dat alleen jij de tools hebt om eruit te stappen en daadwerkelijk verandering te brengen in je leven.

\"\"

Wees bewust

Hoe moeilijk het ook is en blijft, zodra jij met helingsprocessen bezig bent kunnen er donkere delen van jezelf naar boven komen. Hierin kan je blijven hangen en dat kan uitzichtloos lijken, maar niets is minder waar. Het is heel belangrijk om ook hulp te durven vragen en je kwetsbaar op te stellen, want soms kan hulp uit onverwachte hoeken komen. Deze hulp kan je net weer wakker schudden en net weer dat zetje geven wat je nodig hebt om weer door te gaan. Je wordt je weer bewust van het proces waar je in terecht bent gekomen en beseft dat dit oude stukken zijn die naar boven zijn gekomen om geheeld te worden.

Alleen is het belangrijk bewust te blijven dat je er niet in blijft hangen of dat je erin meegezogen wordt naar een plek waar het nog veel donkerder en zwaarder is. Iedereen gaat door bepaalde processen heen, en ook ik maak ze allemaal mee. Daarom weet ik er altijd goed over te schrijven, en probeer ik met mijn ervaringen weer andere mensen bewust te maken en te helpen. Dus zit je in een proces waarin je het allemaal niet meer ziet zitten, probeer deze stappen dan te nemen en je zult je al snel weer in het licht bevinden en het donker achter je laten. En als je vragen hebt mag je mij gerust een bericht sturen, dan zal ik er alles aan doen om te helpen met mijn ervaring en inzichten. Want ik weet als geen ander hoe zwaar dit stuk is of kan zijn.

“My soul honors your soul.  I honor the place in you where the entire universe resides. I honor the light, love, truth, beauty & peace within you, because it is also within me. In sharing these things we are united, we are the same, we are one.”

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen