HSP in een ander licht

Tegenwoordig schieten de hsp\’ers als paddenstoelen uit de grond en vrijwel niemand vraagt zich af hoe dit nu werkelijk mogelijk is. Men denkt een ziekte of aandoening te hebben en weet niet hoe ze er mee om moeten gaan en daarbij is het ook nog eens moeilijk om je in een wereld vol met systemen, overtuigingen en oude verhalen overeind te houden. Veel hebben er wel wat over te zeggen, denken, vinden, maar kijken niet verder naar de kern. Kijk dat we gevoelig zijn, dat is een ding wat zeker is. Iedereen kan heel veel voelen. En een uitspraak wat ik ook al eerder heb gedaan, en waarschijnlijk wat mensen in de haren heb gestreken, is dat iedereen hsp is. Maar…niet iedereen is zich er nog van bewust.

We leven in een wereld van prikkels, elke dag weer en pas als we tot stilstand komen, dan komen we in een andere staat van bewustzijn terecht. En op deze momenten komen de meeste mensen tot zelf realisatie, en gaan we anders tegen het leven aankijken en gaan we anders voelen. Nog beter gezegd, we gaan \’weer\’ voelen. Iets wat we door de snelheid van het leven en door alsmaar wegstoppen van emoties en gevoelens tot stand heeft gebracht. In een maatschappij waarin het niet toegelaten was om gevoelens te hebben, want we moeten presteren en volgens de regels leven…

Oude wereld vs nieuwe wereld

Natuurlijk is dit allemaal volgens de oude 3d wereld, het oude denken. We zitten nu in een ascensieproces en in feite is de aarde al geascendeerd, alleen kan de menselijke brein hier nog niet bij. In de nieuwe 5d wereld kijken we anders tegen de wereld aan en zien we de wereld letterlijk ook anders, en dit hele proces gaat met lagen. Elke keer wordt er weer een laag afgepeld naar een hoger en groter bewustzijn. Alleen kan je niet verwachten dat je een paar stappen over kan slaan om al te komen waar je wilt zijn.

Iedereen gaat door dezelfde processen heen en iedereen zal alles moeten ondergaan, hoe moeilijk en pijnlijk het soms ook \’lijkt\’. Ik zeg \’lijkt\’, want in feite zullen we als we doorgegroeid zijn naar een hoger bewustzijn inzien, dat alles wat we meemaken niet op de echte waarheid gebaseerd is. Ja de gevoelens en emoties zijn echt als je ze doorleeft, maar als je dit proces doorleeft hebt, zul je zo anders tegen de wereld aankijken. En dan zul je zien waar alles voor gediend heeft en zul je zien dat alles er is om voor jou te werken en niet tegen jou. Dan zul je zien dat je alles heb moeten ondergaan, om weer het gevoel te hebben dat je leeft. En dat jij jou wereld kan creëren naar wat jij wilt en wenst.

Hoe hsp ontstaat

Door het hele ascensieproces komen er allemaal emoties en gevoelens omhoog, waarvan men niet wist dat men die had. Men wordt gevoeliger en zo ontstaan er steeds meer mensen met hsp. Maar wat is hsp eigenlijk? Hsp betekend dat je hooggevoelig/hoogsensitief bent en alle prikkels en emoties om je heen meer voelt en binnen krijgt. Je kan niet meer meedraaien in de maatschappij, want alles overweldigd je. Je kan niet meer tegen drukte, harde geluiden, bewerkt voedsel, en zo kan ik nog wel doorgaan. Als je echt alle symptomen wilt weten, zou je op google genoeg kunnen opzoeken en vinden. Er staan zelfs testen op internet over hsp. Maar goed, om niet te ver uit te wijden zal ik mijn visie vertellen. Al jaren hebben we in deze maatschappij ons gevoel moeten wegstoppen en hebben we door de jaren heen veel meegemaakt, \’zonder\’ de ervaringen echt te voelen. We zijn anders tegen het leven aan gaan kijken en voelen kwam vaak pas op de laatste plaats. Als er iets gebeurde, werd er vaak gezegd dat je weer door moest. Je moest door, want er was geen tijd voor gevoelens. Er was geen tijd om stil te staan bij wat je allemaal voelt en de wereld is een harde plek, waar wij een harnas voor moesten bouwen.

Maar is dit werkelijk wel zo? Of is dit een \’oude\’ overtuiging? Vroeger is de wereld in een rap tempo veranderd en mensen voelde zich geneigd zich een harnas te maken, tegen de harde buitenwereld. En dit werd weer geleerd aan de kinderen en kleinkinderen. Dit heeft ook te maken met de oorlogstijd, een tijd van overleving, waar voor gevoel geen plek was. Oke ik wijk iets uit, maar om je even een voorbeeld te geven van waar een deel vandaan komt. Doordat we dus niet geleerd hebben om echt te mogen voelen, zijn we dit dus weg gaan stoppen. Zo ver en zo diep, zodat niemand erbij kon.

Burn-out, ziekte en ascensieproces

Dan gebeuren er dingen zoals een burn-out, ziekte of het ascensieproces waar we allemaal in zitten en daarin wordt je letterlijk gepushed om naar al die oude gevoelens die nu naar boven komen te kijken en ze echt te voelen. Maar je kan je voorstellen door alles wat je meegemaakt hebt en weg gestopt heb, dat het ineens heel intens naar boven kan komen en je niet weet hoe je ermee om moet gaan. Zeker in deze maatschappij, waar we in een keurslijf zijn gezet en regels moeten naleven en amper de mogelijkheid hebben om onze creativiteit te uitten. En juist deze creativiteit kan ons helpen in het proces om al die gevoelens en emoties tot uiting te laten komen.

En dan opeens heb je al die gevoelens waar je niks mee kan of waarvan je niet weet wat je ermee aanmoet, want jij hebt nooit geleerd hoe je ermee om moest gaan. Jouw ego had voornamelijk de handen aan het stuur en nu is het andersom. Wat nu? Overweldigd door alles wat naar boven komt en van buiten af ook naar binnen komt. En waarom komt het van buiten ook zo hard naar binnen dan? Waarom pik je al die emoties en gevoelens van andere op dan? Nou dat is omdat jij al die gevoelens die jij nog binnen in jou hebt , nog niet goed verwerkt heb.  En dus alles en iedereen die in jouw energieveld komt met diezelfde frequentie, ook bij jou binnen komt. Met als gevolg dat jij overprikkeld raakt.

Helingsproces

Kijk er zijn allemaal zoveel cursussen die er rondgaan en er op inspelen over hoe jij moet omgaan met jouw hooggevoeligheid, en dit kan in zekere zin wel helpen. Helpt jou om inzicht te krijgen in jezelf, en jouw gevoelens. Jouw gevoelens leer je herkennen en je leert dat je niet gek bent 😉 Maar het draait er uiteindelijk om dat jij gewoon keihard ,maar op een liefdevolle manier natuurlijk, met jezelf aan de slag zal moeten gaan. Jij zal al die emoties die jij voelt toch echt weer mogen gaan VOELEN. Iets wat jij al die jaren uit overtuiging, bescherming, automatisme, gewoonte heb weg lopen duwen, zal je nu toch echt mogen gaan voelen en ervaren. Hoe moeilijk het ook is, maar je kan het niet ontvluchten meer.

Het is belangrijk dat jij gaat leren inzien dat dit proces jou alleen maar verder gaat helpen. Het gaat jou helpen groeien in ontwikkeling, bewustzijn, helen en loslaten. Je gaat leren het gevecht op te geven en weer in de flow te leven, waarin alles naar jou toe kan komen. Je gaat al die stukken oplossen die jou weghalen uit de dualiteit van het leven en je zult in een staat van overvloed, geluk en liefde terecht komen. Dit proces gaat in lagen, maar je mag het wel toelaten. Heling is een proces wat we allemaal zelf mogen ondergaan en niet voor weg moeten vluchten. Je kan dit met behulp van therapie of via consulten doen, of je gaat zelf aan de slag. Dit kan je door te gaan leren met jou gevoelens om te gaan. En dit stuk is lastig als jouw hoofd (ego) altijd aan het stuur heeft gezeten, en jij nu heel graag terug wilt naar jouw gevoel (hart). Jouw hart wil het zo graag uitschreeuwen en wil zo graag gehoord worden, en niet meer genegeerd.

Het proces

Je kan dit hele proces ook bijstaan om die dingen te doen die jou weer terug brengen naar jouw gevoel. Je kan ten eerste weer luisteren naar jou hart door jou gevoelens niet meer te negeren of weg te duwen. Je kan weer in contact komen met jouw gevoelens door yoga, mediteren, creatief bezig zijn, dingen doen waar jij blij van wordt of die dingen te doen die jou in dit proces kunnen helpen. Maar tijdens dit proces wel lief te zijn voor jezelf en er geen oordeel over te hebben, want dat oordeel (ego) heeft ons juist verder gebracht van ons gevoel (hart). Iets waar we nu zo graag naar willen luisteren, om weer geluk en liefde te voelen, juist door die stukken te helen die niet meer bij ons horen en ons in het verleden houden.

Het gaat erom dat jij continu bewust bent in jouw proces en als je het soms even niet weet, je ook bewust \’ blijft \’van het proces waar je in zit. En weet dat dit stapje voor stapje gaat, want jij bent oude patronen aan het doorbreken en je gaat uit jouw comfortzone. En daardoor begin jij langzaamaan weer het gevoel wat je normaal gesproken overweldigd binnen krijgt, te balanceren. Je leert te onderscheiden wat van jou is en van een ander en je leert steeds beter bij jezelf te blijven. Je leert jouw gevoelens en emoties te herkennen en je leert er niet meer voor weg te vluchten, want je weet dat jij weer een laagje dieper gaat en meer bij jou kern gaat komen. Deze lagen dat je dieper gaat, betekend ook dat je hoger in jouw bewustzijn komt. Jij begint te zien dat het leven veel meer te bieden heeft, dan wanneer jij je \’oogkleppen\’ ophad. Of liever gezegd, je gaat alles helderder zien.

Jouw grotere bewustzijn zet ook dingen open en je ziet de mogelijkheden die het leven te bieden heeft. En je zal meer de wonderen van het leven zien en ervaren. Maar dit gebeurd alleen als jij niet meer jezelf en jouw gevoelens/emoties ontwijkt en ze er gewoon laat zijn en durft toe te laten. Want ook dit zijn wij, en je kan het niet meer uit de weg gaan. Dus houd maar op met vechten en jouw overlevingstechnieken in stand te houden. Als jij niet bewust mee gaat werken, dan zorgt het ascensieproces er wel voor dat alles uit jou systeem komt. En dat gaat echt niet altijd zo zachtaardig als jij misschien gehoopt had, maar wees er zeker van dat het gebeurd. Heb vertrouwen in jezelf en in het proces en weet dat je op de juiste weg bent. Weet dat je deze gevoelens niet uit de weg kan gaan, en help jezelf bewust door het te ondergaan. Niet meer wegvluchten voor alles wat zich aandient, en niet meer in het verleden blijven hangen of alleen maar naar de toekomt kijken. NU is het moment en voelen is jouw nieuwe mantra, want door te voelen kom jij weer tot jou kern. Jouw bron, waar alles vanuit ontstaat. We komen er allemaal, alleen kan jij zelf jouw steentje bijdragen en jezelf toelaten er volledig te zijn. Weet dat alles gebeurd met een hoger doel, en dat alles jou alleen maar terug brengt naar jouw bron van vreugde, liefde, licht en geluk!

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen