Jaloezie is een bittere pil

Mijn hele leven heb ik al met jaloezie te maken gehad. Van vrienden en familie, op het werk en mensen om me heen. En ik moet zeggen dat dit het leven er niet makkelijker op heeft gemaakt. Het is alsof ik extra hard heb moeten vechten om mijn hoofd boven water te houden en extra vertrouwen moet op mezelf. Vergis je niet, ik ben dankbaar voor alle lessen, want dat heeft mij gebracht waar ik nu ben. En de lessen hebben mij inzichten gegeven en stof om over te schrijven, maar het doet natuurlijk niet minder pijn. Kijk bepaalde mensen zullen nooit toegeven dat ze jaloers zijn, maar als hoogsensitief persoon voel je alles en \’helaas\’ ook dit.

Ik vind dit stuk wel moeilijk, het gevoel binnen krijgen dat mensen jou iets misgunnen, omdat ze ergens twijfelen aan zichzelf ook gezien jij wel hun potentie ziet. En dat ze jouw licht proberen te dimmen, door jou te vertellen dat er ook beren op de weg zijn of dat bepaalde dingen misschien wel niet zo gaan lopen zoals jij dat wenst. Ze willen jou niet beschermen, maar ergens willen ze zichzelf beschermen. En ergens vinden ze het moeilijk om jou wel te zien slagen in iets, iets wat ze bij zichzelf nog niet zien gebeuren. En als ik een moment van euforie heb wat ik graag deel, dan vind ik het leuk dat deze vreugde met mij gedeeld wordt net zoals ik dat doe met een ander. Dat dit ook mogelijk is, zonder de jaloezie, misgunnen of wantrouwen. En dat we elkaar daardoor alleen maar meer inspireren en elkaar alleen maar nog meer helpen creëren uit de bron van overvloed.

Het licht

Ergens zijn de mensen vergeten dat hun ook een licht hebben die vel kan schijnen, en tot de mooiste manifestaties en creaties kunnen komen. In een wereld waarin iedereen altijd kijkt naar een ander en is gaan geloven in angsten, negativiteit, beren op de weg,  zich minderwaardig voelen en dus ook jaloezie. Het is jammer dat men zijn of haar eigen talenten op dat moment niet leert te onderzoeken en gaat kijken waar en in wat diegene kan stralen. Elk mens heeft meerdere talenten, waar een ander weer van kan leren en tegenop kijken. Maar dan wel tegenop kijken met bewondering en niet met nijd en jaloezie. Het is belangrijk om te gaan kijken waarin jij kan groeien, en onderzoeken wat jij leuk vind en nog beter kan ontwikkelen.

Net als dat ik veel daadkracht heb, als ik eenmaal een doel voor ogen heb. Sommige benijden dat, maar zien niet dat ik ook momenten heb dat ik passief op de bank lig en het helemaal niet zie zitten. En op momenten ook niet weet waar mijn leven naartoe gaat. Maar ik heb ook momenten dat de dingen wel lukken, en ik het wel van de daken kan schreeuwen. Ik vervuld ben van intens geluk en het met zoveel liefde deel, en mijn passie weer stroomt. Maar ik bemerk dat dit soort momenten bij mensen binnen kunnen komen alsof hun ergens gefaald hebben of alsof hun niet goed genoeg zijn. En mij vervolgens ook gaan vertellen dat ik niet zo hard moet schreeuwen, want alles kan ook fout gaan. En dan proberen ze in een paar woorden, jou kleiner te maken of doen voelen. En dit is best een uitdaging als jij gevoelig bent, beïnvloedbaar bent of nog niet genoeg in jezelf geloofd.

Zelfvertrouwen

Het is belangrijk dat je zelf gaat geloven in jouw missie en doelen, en als jij het van de daken schreeuwt en een ander probeert jou tegen te houden, jou niet van de wijs laat brengen. Het is belangrijk dat jij genoeg eigenwaarde hebt en creëert, dat je gaat inzien dat als iemand dit doet, dit stuk bij de ander ligt. Dat diegene totaal geen vertrouwen heeft in zichzelf en ergens jou benijd…bewust of onbewust! Omdat diegene nog niet zijn of haar eigen kracht en licht ziet of heeft gevonden en erkent. Het is dan belangrijk dat jij wel jouw eigen kracht in gaat zien, ongeacht wat de buitenwereld ziet of denkt. Want alleen als jij je niks aantrekt van wat de buitenwereld van jou denkt of vind, zal jij tot ongekende hoogtes komen. Alleen dan zal jij jouw doel voor ogen houden en zo sterk in jezelf geloven, dat jouw missie en jou geluk altijd voorop komen.

En dat kan betekenen dat je weer mensen kwijt kan en zal raken, maar als mensen niet groots kunnen denken of jou ondersteunen in jou doel of missie, dan zullen en kunnen deze mensen jou alleen maar afremmen. En als jij nog niet genoeg in jouw kracht staat, is het belangrijk dat je NEE-zeggers misschien wel even vermijd en meer gaat werken aan jezelf en meer in jouw kracht gaat leren staan. Belangrijk is dat jij in jezelf gaat geloven, en ongeacht de NEE-zeggers door zult blijven gaan. Want hoe meer mensen negatief zijn, hoe meer jij hoort te weten dat jij op de juiste weg bent. En dat je zeker wel mag vertrouwen, dat jij het juiste pad heb gekozen.

Overvloed

Er is genoeg voor iedereen in deze wereld, alleen mogen mensen dat weer gaan inzien en geloven. Het heeft ook helemaal niet te maken met succes, want succes is een illusie. Het heeft meer te maken met jouw proces en ontwikkeling en het heeft te maken, met jouw licht die jij wilt schijnen op de wereld. Mensen te inspireren hetzelfde te doen en ook hun licht te vinden, en niet van de wijs laat brengen door onzekerheid en jaloezie. Iedereen kan elkaar inspireren op zijn of haar manier, alleen mogen we dat zelf in gaan zien. Iedereen heeft een talent waarmee je een ander kan helpen, zijn of haar weg weer te vinden.

Laten we met z\’n allen elkaar inspireren en elkaar niet beter of slechter zien dan elkaar. We zijn allen 1! Niemand beter of slechter, en niemand meer bijzonder als de ander. Ik kan gebruik maken van andermans talenten, net zoals mensen weer gebruik kunnen maken van mijn talenten. En ik kan misschien dingen goed verwoorden en opschrijven, maar ik bewonder daarentegen weer andere mensen met andere talenten. En ook daar probeer ik van te leren, vol bewondering voor het pad die hun gelopen hebben. Net als dat ik mensen hetzelfde gun van mij te leren, en hetzelfde pad als mij te bewandelen als dat hun ambitie is. Want er is overvloed in alles wat we doen, als we het maar willen zien en als we de dingen maar met passie en geloof in onszelf doen.

Laten we elkaar inspireren en inzien dat we allemaal iets te bieden hebben en goed genoeg zijn. En laten we het beste uit onszelf en elkaar te halen, want alleen zo kan het licht zich verder verspreiden. En alleen zo zullen we ontdekken dat de wereld vol met schatten is bedekt, waar we allemaal de vruchten van kunnen plukken. Dus laat je door niks en niemand van de wijs brengen en volg gewoon jouw eigen pad, en onderweg zal je de juiste mensen tegen komen die jou weer op hun beurt inspireren. En zal je elkaar alleen maar inspireren en vooruit helpen, omdat je weet dat er geen tekort is en jij niks tekort komt. Iedereen heeft talenten en iedereen kan zijn of haar stukje bijdragen, alleen iedereen mag dit voor zichzelf gaan inzien. Dus laten we met zijn allen de wereld een stukje mooier maken door elkaar te inspireren en motiveren en stimuleren. Je bent een mooi mens, die heel veel mooie dingen teweeg kan brengen! Ieder in zijn of haar eigen stukje uniekheid!

“Don’t let others tell you what you can’t do. Don\’t let the limitations of others limit your vision. If you can remove your self-doubt and believe in yourself, you can achieve what you never thought possible.” 
― Roy T. BennettThe Light in the Heart

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen