Je vleugels vinden

Hoe krijg je jou leven weer op de rails en hoe kom je erachter wat je precies wilt in het leven, wat er bij je past en wat je ware doel is? Je ziet mensen die inspirerend zijn voor andere mensen en wat van hun leven maken, en jou vertellen dat je er wel wat voor moet doen. Je kansen pakken en het alles moet geven wat je hebt. Maar wat als je nog steeds niet weet wat je wilt, en alles heb geprobeerd wat je kon proberen? Zoveel verschillende banen gehad en weer verloren, dat je daardoor ook aan jezelf bent gaan twijfelen. Altijd maar op zoek naar hetgeen waar je passie van begint op te borrelen, in plaats van een loslopende projectiel die zijn of haar weg probeert te vinden en voor het gevoel weer eindigt op punt nul. Ik zeg voor het gevoel, want het is natuurlijk niet echt zo, omdat je natuurlijk heel veel hebt kunnen leren van alles wat je gedaan hebt.

Onze ware identiteit

Vaak is het zo makkelijk om altijd op het slechte te focussen en te vergeten wat we wel geleerd hebben. En zijn we als mensen zo geneigd om zo te twijfelen aan alles wat we doen, en altijd maar in de negativiteit en drama’s te blijven hangen. Dit is toch niet wie en wat je in essentie bent? Ik geloof echt dat we als mens heel veel potentie in ons hebben, maar erachter komen wat dat is, is al een avontuur op zich. Dit ligt natuurlijk bij iedereen iets anders, maar iedereen heeft zo zijn of haar weg daarin. En het leven gaat niet altijd op rolletjes, hoe graag je het ook zou willen. We zijn zo gevormd door de wensen en verwachtingen van de maatschappij en ouders en alles eromheen. Dat we vergeten zijn wat ons eigen identiteit is en wat we werkelijk willen. Wat onze talenten zijn en dat we überhaupt talenten hebben. Het continue twijfelen aan onszelf vertroebelt al het denken en voelen, waardoor we op deze manier nooit echt bij de ware kern terecht kunnen komen.

Wat wil jij uitdragen?

Daarnaast is het ook iets waar we doorheen moeten, voordat we ergens kunnen komen. Het helen van stukken uit het verleden, wat je gevormd heeft en de nodige schade heeft aangericht en waarom je als mens zo bent gaan denken. De opvoeding, conditioneringen, maatschappij, scholing, vriendschappen die je uitgekozen hebt, werk en noem zo maar op. Alles heeft je gevormd tot wat en wie je nu bent, en dan is het de kunst om die lagen weer af te pellen en je daadwerkelijke kern weer terug te vinden. Zodat je weer in je eigen kracht komt te staan, jezelf wordt en hetgeen je wilt uitdragen naar jezelf en de wereld beter tot zijn recht zal laten komen. Want dat is waar het toch uiteindelijk om draait? Wat jij wilt en kunt uitdragen naar de wereld en vooral jezelf. Voor je eigen groei en ontplooiing.

Want waar je gelukkig van wordt, daar zit je passie en je ware kern. Niet wat andere jou verteld hebben wat je moet of beter kan doen, hoe goed iedereen zijn meningen, adviezen, lessen ook zijn. Het gaat erom wat jij wilt uitdragen, gezien elk mens uniek is en op zichzelf staat. Iedereen heeft wat anders uit te dragen in deze wereld. Elk mens ziet er anders uit, en is anders opgevoed en heeft andere ideeën en karakters etc. Dan is het ook zaak om niet de overtuigingen van de maatschappij of ouders of vrienden of opvoeding te volgen, maar jouw eigen weg. Want die weg zal jou naar datgene brengen waar jij gelukkig van wordt en wellicht zal je een inspiratie zijn voor velen die jouw ideeën meenemen en weer eigen maken in zijn of haar ontplooiing die hen tot hun eigen identiteit zal vormen. Wat zijn jouw wensen en wat geeft jou vleugels? En wat maakt jouw kenmerkend, uniek en jezelf? Waar ligt jouw kracht?

\”No bird soars too high if he soars with his own wings.\” -William Blake

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen