Jij bent het waard!

Vaak genoeg zien we niet wat we zelf waard zijn en zijn we in ons hoofd meer bezig met onszelf te vertellen hoe de dingen anders zouden moeten of wat er fout is aan ons. Is het de perfectionist in ons? Zijn we bang om te falen? Hangt het van de buitenwereld af hoe we naar onszelf kijken? Of hebben we gewoon een hele slechte geloofsovertuiging van onszelf gekregen door de jaren heen? De gedachten kunnen al gauw een loopje met je nemen en maken al snel een verhaal wat niet op waarheid is gebaseerd. Het ego neemt graag over en vertelt ons wel even hoe de dingen wel of niet moeten of zijn en hoe we ons wel of niet moeten voelen. Waarom we wel of niet bepaalde dingen kunnen of mogen uitspreken. Maar zijn dat wel onze werkelijke gevoelens? Als je diep in je hart kijkt, weet je dat het anders is. Dan weet je dat je goed bent zoals je bent, maar je kan al snel terugvallen in het oude denkpatroon van niet goed genoeg. Waarom vinden we onszelf nooit goed genoeg? En waarom maken we het onszelf zo onnodig moeilijk altijd? Wat is de drijfveer die alles zo tot stand houd? En waarom gunnen we onszelf niet gewoon het geluk er gewoon te zijn en onszelf te accepteren zoals we zijn?

De innerlijke criticus

Het is alsof er soms een duiveltje in je hoofd zit die jou het ene verteld en het engeltje het andere. Maar in sommige gevallen overschreeuwt het duiveltje het engeltje. Het duiveltje is in dit geval het ego wat maar al te vaak beroep op jou doet en het engeltje is jou hart, wat we maar al te vaak vergeten te volgen. Er is door de maatschappij en de verwachtingen die er neergelegd worden ook vaak een strebermentaliteit, waar we allemaal aan willen voldoen. En daardoor wil de 1 beter zijn dan de ander. Het gaat vaak niet eens bewust.  We worden van huis uit geleerd om te presteren op school en goede cijfers te halen, waardoor je al snel een onderwaardering krijgt als je niet aan die verwachtingen voldoet. Maar wat zijn het eigenlijk voor verwachtingen? Zijn deze wel op waarheid gebaseerd? Want uiteindelijk gaat het er toch om dat iedereen zijn of haar talenten ontwikkelt op zijn of haar manier en in zijn of haar tempo. Dit om het beste uit jezelf te halen en vertrouwen te krijgen in jezelf en je kunnen. Daarmee andere mensen te inspireren ook het beste uit zichzelf te halen, zonder de mentaliteit om beter te zijn dan de ander. Wat is nou beter zijn dan wie of wat dan ook, als we allemaal een deel van het groter geheel zijn? Iedereen heeft zo zijn of haar talenten, waarmee ze iets moois neer kunnen zetten. Ook iedereen heeft het vermogen om gewoon zichzelf te kunnen zijn en te doen en laten wat zijn of haar hartje begeert. Iedereen heeft de mogelijkheid om vanuit zijn of haar hart te leven, maar we doen het vaak niet of we durven het niet. En in sommige gevallen weten we niet hoe het moet.

Durf je uit te spreken

Waarde heeft ook te maken met jezelf te durven uitspreken. Zeggen wat je op je hart hebt, waardoor je volledig jezelf kan zijn. Uit liefde voor jezelf. Omdat je ook gehoord mag worden. Gehoord mag worden met wat jij te zeggen hebt en wat jou mening is. Je eigen niet te laten overschreeuwen door andermans meningen. Ook jou mening is van waarde. Het hoeft niet zo te zijn dat iemand er wat mee doet, dat mag diegene zelf bepalen. Maar jij mag gerust vertellen waar je mee zit of wat je voelt, want jou mening is van waarde voor jezelf en misschien ook wel voor een ander. Een ander kan ervan leren en een ander kan jou en jou behoeftes beter leren kennen en daar dan ook beter op inspelen als jij je ware ik durft te laten zien. Als jij jezelf niet meer kleiner maakt dan nodig is, en jezelf er gewoon laat zijn. Bepaalde confrontaties niet meer uit de weg gaat vanwege angsten niet geaccepteerd te worden, en daarmee jezelf niet meer afwijst. Jij mag jezelf gerust op die eerste plaats zetten en je mag echt wel gehoord worden. Je hebt jezelf misschien al veelste lang te klein gemaakt. Maar als jij weer in jou waarde wilt stappen, zal je ook voor jezelf uit mogen komen. In liefde voor jezelf.

Jij bent het waard

Het is belangrijk dat je jou waarde gaat inzien. Dat je gaat inzien waar je voor staat in het leven en dat je daadwerkelijk iets heb toe te voegen aan jou eigen leven en dat van een ander, door in jezelf te vertrouwen. Maar het allerbelangrijkste is dat je jou waarde gaat inzien voor jezelf en niet voor een ander. Een ander heeft er niks mee te maken, want het gaat om jou eigenwaarde. Als jou eigenwaarde er is en mag zijn, dan sta je anders in het leven. Dan denk je anders over het leven en over jezelf. Dan ben je bereid het beste uit jezelf te halen en de innerlijke criticus los te laten, omdat je weet dat alles wat je doet goed is. Dan twijfel je nooit aan jezelf en door het vertrouwen in jezelf, ben je in staat de mooiste creaties tot stand te brengen. Je leeft vanuit je hart en trekt je niks meer aan van wat een ander zegt.  Je durft ook alles uit te spreken waar jij voor staat en durft gewoon jezelf te zijn. Het gaat je niet meer om wat een ander vind van wat jij wel of niet doet in het leven, en of je wel of niet jou doelen hebt bereikt. Het gaat erom dat je geniet van alles wat je doet en het daarbij laat. Het gaat erom dat jij jou waarde gaat inschatten en jezelf de hemel in prijst, omdat je het waard bent. Het gaat erom dat je jezelf waardevol genoeg vind om de dingen uit te spreken die jou aan het hart gaan. Het gaat erom dat je het waard bent om alles te creëren en krijgen wat je wilt, omdat jij het ook waard bent om te ontvangen. Ongeacht wat een ander ervan vind of ongeacht wat je ego jou wel niet verteld. Het ego wil jou graag klein houden en vertelt je wat je wel of niet verdiend. Maar wat nou als ik vertel dat je alles verdiend wat je hartje begeerd, als je er zelf maar in wilt geloven. Als je zelf maar alle oude verwachtingspatronen van jezelf overboord gooit en jezelf eens op nummer 1 gaat zetten. Jezelf gaat uitspreken waar het nodig is en voor jezelf op te komen als dat nodig is. Jezelf er volledig te laten zijn, omdat je goed bent zoals je bent. Omdat je het waard bent.

Affirmaties

-Ik ben het waard om geliefd te zijn

-Ik ben het waard om te ontvangen

-Ik ben het waard om mezelf te zijn

-Ik ben het waard om gelukkig te zijn

-Ik ben het waard om mijn hart te volgen

-Ik ben het waard om onvoorwaardelijke liefde te ervaren

-Ik ben het waard

There will always be someone who can\’t see your worth.
Don\’t let it be you
” ― Mel Robbins

Namaste

Love D

Winkelwagen