De kracht van positiviteit

Vaak genoeg zien we het niet of hebben we niet door wat bepaalde gedachten met jou kunnen doen en wat voor invloed het heeft op je hele staat van bewustzijn. Het kan werkelijk jouw leven kleuren op de manier zoals jij het zou willen zien. Als jij altijd maar in gedachte hebt dat alles negatief is, zal je diezelfde wereld om je heen creëren. Je kan niet verwachten dat het leven er mooi uitziet als je alleen maar slechte gedachtes hebt over jezelf en/of je leven en de mensen eromheen.

Mensen beseffen vaak niet hoeveel effect gedachten kunnen hebben op hun ware gevoelens, en dat je jouw gevoelens zelf kunt creëren. Het vergt oefening en wilskracht, maar als je echt je leven wilt veranderen en het anders wilt zien, dan zal je er alles aan doen om van die negatieve mindset naar die positieve mindset te gaan. Oefening baart kunst is hierbij wel een hele goede gezegde, want het is dan ook de beste manier om het aan te pakken. Om jouw leven aan te pakken en om te turnen naar het positieve, als je altijd al in het negatieve hebt geleefd.

Het leven overkomt

Ieder huisje heeft zo zijn kruisje en het gras lijkt altijd groener aan de andere kant. Maar waarom leg je de focus zoveel op de ander, als jij jouw wereld alleen kan veranderen door er zelf wat aan te doen. Je kan niet altijd naar een ander kijken, want jij weet nooit hoe het in iemand anders zijn of haar leven gaat. Niet iedereen hangt zijn of haar vuile was buiten en probeert soms met dagen ook te overleven. Maar wil jij je scheiden van het gros en wel het heft in handen nemen om jouw leven om te turnen naar het leven wat jij wilt? Neem jij wel verantwoordelijkheid over hetgeen je doet met je leven, ongeacht het verleden en ongeacht de toekomst?

Ben jij bereid om in het nu te leven en de stier bij de horens te pakken en nu voor eens en voor altijd uit je slachtofferrol te stappen en jouw leven in te kleuren zoals jij dat wilt? Stapje voor stapje. Beetje bij beetje. Totdat jij weer in jouw kracht komt te staan en jou leven zo mooi kan maken zoals jij het altijd gedroomd hebt, ongeacht er weleens obstakels op je weg komen. Maar die kan je dan aan, want jouw mindset heb je veranderd en je weet dat het leven vallen en opstaan is. Dit is hoe het is, en altijd zal gaan. Het gaat er alleen maar om hoe jij ermee omgaat en wat jouw gedachtegang erover is. Blijf je slachtoffer van je eigen negatieve gedachtes, of ga je overal een positieve draai aan geven? Het glas is niet half leeg, maar half vol. Alleen zal je dat zelf moeten gaan inzien en zelf moeten gaan geloven. Want die werkelijkheid creëer jij.

Negativiteit

Je kan niet verwachten dat jouw leven leuk is als je altijd maar naar ellende in het nieuws en de krant kijkt, en dit dan dag in en dag uit doet. Want dan wordt dat jouw werkelijkheid. Als jij elke dag in het nieuws doden en terreur en politieke strijd ziet en daarin meegaat, dan voed jij jouw werkelijkheid alleen maar met deze ellende. Dit is hoe jouw wereld eruit gaat zien, want je voed je ziel alleen maar elke dag met deze berichten en deze beelden. Je wordt alleen maar kwader op een wereld waar je zelf geen invloed op hebt. Je hebt alleen maar invloed op \”jouw\” werkelijkheid en hoe jij de dingen ziet. Ga je ziel en je gedachtes voeren met leuke dingen in het leven, met dingen waar jij blij van wordt. Zet het nieuws uit en koop geen krant , stap uit die matrix die jou ziel alleen maar de negatieve kant van de wereld laat zien.

Kies ervoor om jouw wereld weer mooi in te kleuren. Ga naar buiten en geniet van de verschillende seizoenen, maak tijd vrij voor je vrienden en ga jezelf verwennen. Ga leuke romantische films of feel-good films kijken, waar je hart blij en vreugdevol van wordt. Maak jezelf niet wijs dat je alles moet weten van wat er in de wereld gebeurt, want jij verandert er toch niks aan in je eentje als er aan de andere kant van de wereld iets gebeurd. Blijf kiezen voor jouw geluk en voed jouw ziel met alleen maar liefde en geluk. Probeer het eerst een maand en je zal zien hoe snel jouw leven veranderd en jouw gedachtegang kan omturnen. Kies voor jezelf en creëer je eigen wereld zo mooi, dat je niet meer verlangt om ook maar iets van negativiteit op te zoeken, omdat jij weet dat het ook anders kan.

Wees de verandering die jij wilt zien in de wereld. Iedereen verdient geluk en het is er voor iedereen, als je het alleen maar wilt zien, als je er alleen maar voor kiest. Jij kiest er zelf voor om in een bepaalde rol te staan en/of blijven, is dat de slachtofferrol of neem jij een andere rol aan, door het heft weer in handen te nemen? Het is helemaal aan jou. Kies voor jou geluk, want je bent het waard. Je zal zien dat je leven magisch zal veranderen als je bereid bent om het te zien.

Namaste 

Diana Douma

Winkelwagen