De weg van de minste weerstand

In een wereld waarin velen nog op zoek zijn naar zijn of haar weg, of zijn of haar identiteit of doel in het leven zoeken, worden we overspoeld met allerlei verschillende \’oude\’ technieken. Technieken zoals aarden, reinigen, beschermen, kaarten leggen, allerlei stenen om te beschermen of medium of healers die jou verder op jouw pad naar verlichting zouden moeten helpen. Maar tegenwoordig worden deze technieken vooral nog gebruikt uit \’oude\’ overtuigingen en wordt er niet echt gekeken van wat nou wel of niet nog waarheid is. We komen uit tijden waarin mensen allerlei technieken bedachten om te kunnen \’overleven\’ en om allerlei technieken te leren die dat in stand zullen houden. Maar deze \’technieken\’ zijn nu immers niet meer van deze tijd en werken alleen maar tijdelijk als een pleister op de wonden. Net zoals de wereld veranderd, veranderen wij met de wereld mee. Zeker nu de aarde al geascendeerd is, staan we anders voor bepaalde situaties. Situaties waar we bewuster mogen omgaan met wat we doen en handelen. Zeker op de weg naar hoger bewustzijn, eentje waarin we altijd bewust mogen zijn en leren inzien dat wij deze werkelijkheid waar wij in zitten creëren.

Nu zijn er voor de \’oude\’ garde, nog bepaalde technieken die je moet gebruiken, om tot dat level van hoger bewustzijn te komen. En zijn er bepaalde handelingen die je dan zou \’moeten\’ doen, om te kunnen groeien in bewustzijn. Maar dat is niet meer van deze tijd, en dit helpt jou niet veel verder. Want nu gaat het eigenlijk alleen maar om jou en wat er binnen in jou afspeelt. Het gaat niet meer om wat je in de buitenwereld zoekt, en hoopt te vinden. Al zullen deze technieken jou wel geholpen hebben in jouw ontwakingsproces, en kunnen jou geholpen hebben weer te herinneren. Het gaat eigenlijk puur om jouw proces en hoe jij met jezelf omgaat en leert naar jezelf te luisteren. En ook hoe jij jezelf in de spiegel aan durft te kijken, om die stukken van jezelf te helen, die geheeld mogen worden. En niet meer laat afleiden of buiten jezelf gaat zoeken. Je mag weer terug naar binnen leren gaan en leren vertrouwen op jezelf!

Intentie

Het gaat er ook om dat je alles met de juiste intentie doet, en niet meer geforceerd een bepaald doel probeert te bereiken. En daarmee bedoel ik dat als je echt een intentie hebt of voelt opkomen, je op dat moment die intentie ook uitspreekt of ernaar handelt. Je hoeft niet meer geforceerd te affirmeren/wensen/bidden of dankbaarheid uit te spreken, als dit op bepaalde momenten niet zo voelt. Want als jij het geforceerd gaat doen, kom je in weerstand. Het gaat erom dat jij niet bij elke vraag naar een medium, hulpverlener, guru gaat, maar dat je bij je zelf naar binnen gaat en naar jezelf gaat luisteren. Het gaat er niet om dat je bij allerlei healers terecht komt, om te kunnen helen. Dit zijn tijdelijke oplossingen, want uiteindelijk moet jij met jezelf aan de slag gaan en zelf die processen ondergaan. Je doet het namelijk allemaal zelf. En dat jij naar jezelf en jouw gevoelens durft te luisteren en niet meer buiten jezelf gaat zoeken. Dat jij alles wat je voelt en ervaart eert, vanuit het diepste van je kern.

Want in elk van ons zit de bron en in elk van ons is het licht, waar wij alle wijsheid uit kunnen halen door weer te herinneren. Het gaat erom dat we weer leren vertrouwen in onszelf en wat voor kracht en vermogen wij hebben om alles wat we willen om ons heen te creëren en manifesteren. Alles los te laten wat ons niet meer dient en niet gaan hechten aan oude methodes, mensen en technieken, die vaak alleen maar gebaseerd zijn uit angst. Want alle wijsheid zit al in jou, alleen ben jij het vergeten. Het gaat erom dat je alles weer leert herinneren, van wie jij bent en wat jij allemaal voor potentie hebt. Dat alles in vloeiende beweging gaat, en dat je die dingen doet op dat moment wanneer het goed voelt voor jou. Want ook dan is de intentie puur.

Angst-energie

Al die hechtingen en geforceerde technieken, kunnen jou op het pad naar hoger bewustzijn in de eerste instantie wel helpen te herinneren. Maar het zijn technieken die uit een angst energie zijn opgebouwd, en kunnen ook een weg van meer weerstand zijn. Het heeft namelijk niks met vertrouwen te maken, en verwijderd jou alleen maar meer van jezelf. Het is belangrijk dat jij weer in jezelf leert te vertrouwen en van jezelf gaat houden. Zoveel dat jij niet naar anderen luistert, maar alleen maar naar jouw bron luistert. Jouw intuïtie, jouw hogere zelf, die jou ten alle tijden weet te begeleiden op jouw pad naar verlichting, jouw pad naar een hoger bewustzijn. Wij zijn als \’mensen\’ vergeten hoe wij onze natuurlijke kompas kunnen gebruiken en zijn in een angst maatschappij opgegroeid, waarin ons alles voorgeschoteld is. Maar nu is het weer tijd om te herinneren wie je bent en terug te gaan naar de bron, naar jouw bron.

En hoe meer zelfliefde jij weer krijgt, hoe meer jij weer begint te vertrouwen in jezelf en wat jij binnen krijgt via jouw intuïtie. Dan is niemand anders meer nodig en dan vertrouw jij elk moment op jezelf. Zoals het hoort te zijn en zoals wij diep van binnen ook zijn, voordat wij geprogrammeerd werden voor een maatschappij die in angst leeft. Angst is een aangeleerde illusie en als we vanuit de bron leven, is er alleen maar liefde. Maar we mogen dat allemaal zelf weer leren herinneren. Door vanuit ons hoofd weer terug in ons hart te komen. Door die dingen te doen waar jij gelukkig van wordt en jouw hart te volgen. Door gelukkig te zijn met jezelf en je door niets en niemand van de wijs laat brengen. Dat je gaat herinneren hoeveel kracht en potentie jij wel niet hebt, en dat niemand klein gehouden hoeft worden. Want door angst-energie worden we in feite klein gehouden. Dit is allemaal vanuit het ego. En als we vanuit ons ego gaan leven en niet vanuit ons hart, dan zullen wij die lagen niet los kunnen laten die ons naar verlichting zullen brengen.

Vertrouw het proces

Het proces naar hoger bewustzijn, de weg naar verlichting is een proces wat met vallen en opstaan gaat. In de periodes dat we vallen willen wij nogal graag terugvallen in \’oude\’ gewoontes, maar dan is het wel nodig om bewust te blijven van het pad waar je op zit. Je zal door oude lagen heen moeten en bepaalde pijnstukken weer moeten voelen, want alleen zo kan er weer licht binnen komen bij jou. En doordat alles weer aan het licht komt, kan het geheeld worden. Alleen zo kan jij door al die lagen heen breken, die jou al die tijd hebben tegengehouden. Het gaat jou helpen jouw bewustzijn te vergroten, als jij het durft om weer door die oude pijnstukken heen te gaan. En in dit proces alle vertrouwen te hebben en houden, dat dit jouw weg naar verlichting is. Hoe moeilijk en uitzichtloos het soms ook lijkt.

Je gaat in dit proces weer van jezelf leren houden, omdat jij naar jouw gevoelens durft te kijken en ze boven te laten komen en deze ook echt te voelen en uitten. Er is niks mis met voelen, alleen is ons in deze maatschappij geleerd dat daar wel iets mis mee is. Er is ons geleerd dat als jij jouw gevoelens laat zien, jij zwak bent en niet in deze maatschappij mee kan draaien. Maar in feite worden wij hierdoor alleen maar slapend en klein gehouden. De oogkleppen blijven op, waardoor het bewustzijn niet groter kan worden.

Vergroten van bewustzijn

Als jij door al die processen heen gaat, zal je aan de andere kant meer vreugde, liefde en geluk vinden. Want dan pas begin jij al die lagen in jezelf op te ruimen en vlucht je niet meer voor jezelf. Je hebt een vertrouwensband met jezelf leren opbouwen en door de \’ruimte\’ die jij in jezelf gecreëerd heb door het opruimen van al die oude emoties, heb jij weer ruimte om jouw bewustzijn te vergroten. Je hebt weer ruimte om open te staan voor wat het leven nog meer te bieden hebt, want je bent al die oude programmeringen aan het los laten. Door het los te laten, bestaat het gewoonweg niet meer en daardoor ben jij in staat om meer in het NU te leven en een leven te creëren waar jij wel gelukkig van wordt. Je gaat inzien wat jij allemaal in jouw vermogen hebt en je zal alleen maar meer willen doorgroeien, want je begint in te zien dat er licht aan het einde van die tunnel is. Dat er meer in het leven is, iets wat je altijd wel gevoeld heb.

Je gaat weer leren geloven in jezelf en in wat er nog komen gaat. Jij gaat jouw eigen werkelijkheid creëren met behulp van jezelf, want je bent gaan beseffen dat jij niemand nodig hebt en dat jij al die kracht altijd al in jezelf hebt gehad. Je kiest niet meer voor de angst-energie en gaat je onthechten van alles wat daarop gebaseerd is. Want jij weet dat alles wat vanuit liefde komt en dus jouw bron, zuiver en betrouwbaar is. En hoe verder jij zal gaan met jouw proces, hoe meer jouw bewustzijn zal vergroten en hoe mooier de wereld wordt. Door alleen maar weer op jezelf te leren vertrouwen.

A guru says \”Listen to me\”. A guide says \”Follow your heart\” -Matt Kahn

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen