Liefde VS Angst

In een tijd waar veel angst heerst is het lastig om soms nog in de liefde te geloven en vertrouwen te hebben in het proces. Er gebeurt momenteel veel en energetisch zitten we op een kantelpunt van ons leven. De hele wereld moet eraan geloven, of je het nu wilt of niet. Op dit moment is het zo belangrijk om te proberen om in balans te blijven, want wat je aandacht geeft groeit. Bepaalde situaties dwingen je soms om anders naar het leven te kijken en te kijken waarin je misschien anders had kunnen handelen. We zijn met z’n allen zo meegenomen in de ratrace van het leven, waarin aanzien, macht, geld, uiterlijk (ego/mind) ergens prioriteit kreeg. En de dingen die er echt toe deden, verdwenen meer naar de achtergrond zoals connecties maken, liefde, authenticiteit en doen wat je leuk vind bijvoorbeeld (hart/gevoel).

Nu worden we gedwongen letterlijk naar binnen te gaan, en dit zal ook betekenen dat je bij jezelf naar binnen moet gaan. Kijken wat er werkelijk toe doet in het leven, of je wel het leven leidt die je wilt en of jij jezelf wel op een bepaalde manier nog zo wilt uitdragen? Of dat je er nu voor kiest om een andere weg in te slaan, die goed is voor je hart, je ziel en de liefde voor jezelf. Niet voor een ander, voor je ego en/of voor de buitenwereld. Je gaat erachter komen dat dat allemaal niet meer toe doet, maar dat je rust, harmonie en balans wilt in je leven. Niks zal je meer vervulling geven dan een leven waarin jij je gevoel volgt in alles wat je doet. Hoe raar of vreemd het ook is voor een ander. We leven in een prachtige tijd, waarin we deze keuze van verandering kunnen maken. Het gaat er alleen om of jij bereid bent om je ego, oordeel en/of mind aan de zijlijn te zetten en alles laat vallen waarin jij ooit geloofde. Een rol waarin jij jezelf in gezet hebt of wat zo ontstaan of gegroeid is en ergens denk jij dat je nog aan die rol moet voldoen, ten koste van jouw geluk. Maar wat nou als ik zeg dat je in dit leven bent gekomen om te spelen en ervaren en dat je kan doen wat je wilt met je leven, ongeacht wat een ander of jijzelf vind. Waarom oordelen over jezelf of de ander als diegene of jijzelf je hart volgt en doet waar jij gelukkig van wordt. Het gaat niet om het geld of aanzien, als jij veel gelukkiger bent met minder geld en doet wat je werkelijk wilt in het leven.

Ga naar binnen

Nu is de tijd aangekomen om die delen in jezelf aan te kijken waar jij het anders zou willen doen en te kijken wat voor emoties en gevoelens er nu naar boven komen, nu je het anders ziet. Weet dat alles er mag zijn en dat je alles mag voelen. Collectief zal er de komende tijd ook veel boosheid naar boven komen, en ook dit is oké. We hebben te lang in een keurslijf geleefd, naar de buitenwereld toe en daarin onszelf een beetje verloren. Energetisch meegaan op de energie van de aarde, die alleen maar een grotere prestatiedrang kreeg door de jaren heen. We hadden geen tijd om na te denken over andere dingen in het leven, en nu worden we wel gedwongen om te moeten kijken. Kijken naar onszelf, naar de wereld, naar het leven in het algemeen. Een beerput aan emoties kan vrij komen, want er gebeurd momenteel zoveel met jezelf en de wereld. Je ogen zullen opengaan voor de realiteit en je voelt onmacht, boosheid, verdriet en frustraties. En al deze gevoelens zijn oké, want het mag er allemaal zijn. Te lang hebben we onze emoties/gevoelens weggestopt en ons groot gehouden of ergens niet willen of kunnen voelen. Vroeger is mij ook nooit geleerd dat ik er mag zijn met mijn gevoelens en emoties, ik moest me groot houden en ik mocht er eigenlijk niet helemaal zijn. Niet met mijn hele wezen, want gevoelens en emoties waren taboe en we leven in een harde wereld, waarin we moeten doorgaan en presteren. Wat doet dit met jou als je dit leest? Dit voelt dan toch niet als lief? Het voelt alsof er delen van jou gewoon niet mogen zijn toch? Maar jouw gevoeligheid is juist iets moois, en iets wat jou eigenwaarde en zelfliefde geeft. Je vertrouwt meer op wat jij voelt en wat er in jou afspeelt en laat je niet zo snel meer leiden door wat de buitenwereld doet of zegt. Daar mogen we weer naar toe terug gaan. Naar dat vertrouwen in jezelf, die vast verankerd is. En juist nu hebben we dat vertrouwen nodig in deze tijd, waarin veel angst heerst.

De controle kwijt

We zijn de controle kwijt aan het raken, en uiteindelijk is dat iets heel moois. Alles draait om perspectief natuurlijk, maar als jij de dingen weet om te buigen en flexibel bent in jou doen, denken en laten zul je merken dat het leven weer meer in de flow terecht komt. We zijn in deze maatschappij zo geconditioneerd dat we zijn vergeten te denken/voelen voor onszelf en nemen vaak klakkeloos aan wat de media en/of overheid zegt. Maar als je diep naar binnen gaat en gaat leren voelen, dan filter je wat waarheid is en wat vertrouwd voelt voor jou. Dan voel je dat alles wat er nu gebeurd ook met een reden is, en dat deze reden de mensheid ten goede zal zijn. Maar als je altijd in je mind/hoofd zit, dan probeer je dingen te beredeneren. En vanuit je mind bestaan er geen oplossingen en je bezorgt jezelf alleen maar stress. Je mind is goed in allerlei scenario\’s te maken, terwijl je hart/gevoel gewoon vertrouwd en het proces laat ontvouwen. Doordat je de controle kwijt raakt of zal ik zeggen…denkt kwijt te raken, zal er veel boosheid naar boven komen. Maar als je dieper gaat voelen en kijken bemerk je dat je nooit volledige controle hebt gehad over je leven. Er is altijd een hogere macht die ook te maken heeft met wat er allemaal gebeurd in het leven. Voor sommige zal ik misschien gek klinken, maar uiteindelijk zal op dat gebied ook alles aan het licht komen. Er zullen steeds meer dingen aan het licht komen, maar het zal allemaal ten goed zijn voor het collectief, voor de aarde en mensheid.

Liefde

Blijf zoveel mogelijk in liefde naar elkaar, naar jezelf, naar het proces en alles eromheen. Liefde heeft de hoogste frequentie op aarde en zal ons allemaal des te sneller door dit proces heen helpen. Help elkaar in tijden van nood en ga niet zitten veroordelen, want ieder bewandelt zijn of haar pad op zijn of haar niveau van bewustzijn. Iedereen maakt een perfect deel uit van het geheel en draagt zijn of haar steentje bij. Er is niemand beter of minder, hoger of lager. We hebben allemaal een functie hier op aarde en dat zal na dit alles veel duidelijker worden, maar we mogen blijven vertrouwen in het proces. Probeer zoveel mogelijk verbinding te maken en houden en probeer zoveel mogelijk de mooie dingen van het leven te zien en blijf vooral veel lachen. Lachen en humor is iets wat gelijk je energetische frequentie verhoogt en jou in een andere state of mind brengt. Het zorgt er gelijk voor dat je gelukshormonen op gang gebracht worden, wat jou in een hogere staat van bewustzijn brengt. Het geeft weer vertrouwen en hoop en je voelt meer liefde. Angst is de laagste frequentie op aarde en als je in angst leeft, ben je ook makkelijk beïnvloedbaar. Als je de angst voelt opkomen, voel het dan. En ga het niet uit de weg, want het wil alleen maar door je heen stromen. Zet jezelf niet vast in die angst gevoelens, want wat je aandacht geeft dat groeit. Probeer te blijven relativeren, en besef dat het niet de einde van de wereld zal zijn. Voel de emotie, maar wordt het niet. Voel het, erken het, accepteer het en probeer daarna weer iets leuks te doen of aan iets leuks te denken. Des te sneller haal jij jezelf eruit en transmuteer jij die energie. We zijn in feite alchemisten die alles kunnen ombuigen naar het positieve, maar we mogen dit zelf weer gaan leren en inzien. Dus kies jij voor angst of kies jij voor liefde? Alles is een keuze.

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen