Je mag NEE zeggen

Waarom voelen we onszelf vaak zo verplicht om altijd maar ja te zeggen? Waarom is het altijd voor wat, hoort wat? Of geven en nemen? In een wereld van dualiteit, is het nog steeds normaal dat als er wat voor jou gedaan wordt, er ook van jou verwacht wordt dat je naar maatstaven handelt. Dat je handelt zoals men van jou verwacht. Dat jij je gedraagt zoals het MOET! Maar volgens wie moet dat dan? Wie heeft deze regels gemaakt? Waarom kan er niet gewoon iets gedaan worden zonder er iets voor terug te verwachten? Waarom kan je niet gewoon NEE zeggen?

In deze wereld is men altijd maar gewend zich aan te passen aan de behoeftes van alles en iedereen, behalve de behoeftes van zichzelf. En dit kan soms best frustrerend zijn, als je wilt veranderen. Want niet iedereen gaat mee met jou verandering en blijft nog vastzitten in zijn of haar oude overtuigingen. Het is moeilijk om het dan aan diegene uit te leggen, want vaak is diegene op een heel ander bewustzijnsniveau. Dit is niet erg, maar kan wel frustrerend zijn. Het betekend dat je vast mag houden aan jouw eigen en nieuwe overtuigingen, en je niet weer laten beïnvloeden en/of manipuleren om het weer volgens die oude overtuigingen te doen.

Verandering zorgt voor verwarring

Als je veranderd, kan de wereld om jou heen jou vaak niet begrijpen en ze willen het vaak ook niet. Iedereen om jou heen wilt jou houden zoals jij bent. Iedereen wilt graag dat jij de rol blijft spelen die voor hun het beste uitkomt, want dat maakt hun gelukkig. En als jij veranderd, kan de wereld om jou heen daar niet zo goed tegen. Het vergt inspanning en moed, om dan voor jezelf te kiezen. Om elke keer toch voor jezelf te gaan, en de oordelen van alles en iedereen te laten voor wat het is.

Het gaat namelijk om jouw leven en om jouw geluk. Jij weet dat deze oude overtuigingen allang al achterhaalt zijn, en de wereld daar niet om draait. Geven en nemen is verdraaid, omdat het altijd geven en ontvangen was. En ergens is het veranderd naar geven en nemen onder voorwaarde, want het gaat uiteindelijk erom dat je geeft zonder verwachting en dat je ontvangt zonder verplichting. Maar de wereld van dualiteit heeft hiermee verdeeldheid gecreëerd, die ervoor zorgt dat er uiteindelijk altijd iemand aan het kortste eind trekt.

Laat het los en kies voor jezelf

Probeer ten alle tijden jou pad te bewandelen zoals jou dat goed acht. Het gaat immers om jouw geluk. En laat je niet beïnvloeden door vrienden, familie of de wereld om jou heen, want dan ben jij alleen maar bezig de wereld om jou heen te pleasen ten koste van jouw eigen geluk. Durf die stap eens te nemen, en ga eens kijken wat jij echt wilt en wat goed voelt voor jou. Andere kunnen ook nee tegen jou zeggen, en dat zou allemaal oké mogen zijn. Zodra je gaat reageren vanuit jouw ego, is dat een puntje waar jij aan zou mogen werken. Want dan zit je weer in de dualiteit en dus afgescheidenheid, en handel je dus niet vanuit liefde.

Dit geld natuurlijk ook voor de andere partij. Als de andere partij beledigd is dat jij nee zegt of op jou gevoel in gaat spelen, door te laten merken of zeggen dat diegene zich ergens afgewezen voelt, heeft dat meer met diegene te maken en niks met jou als persoon. Diegene wijst ergens zichzelf af, en projecteert deze gevoelens op jou, door jou ergens een schuldgevoel aan te praten. Dit mag afgelopen zijn, als jij voor jouw nieuwe pad gaat kiezen.

Onvoorwaardelijke liefde

Als jij werkelijke weer voor jezelf wilt kiezen, zul je dat soort gedrag los moeten laten. Misschien moet je zelfs wel de mensen om je heen loslaten. Want dan betekend het dat de relatie die je hebt, een relatie is die gebaseerd is op voorwaarden. En dus niet onvoorwaardelijk. En als je uit de wereld van dualiteit wilt stappen, betekend het dat je in een wereld terecht komt die onvoorwaardelijk is. Waarbij je onvoorwaardelijk liefde geeft en waarbij je onvoorwaardelijk van jezelf en een ander kan houden. Er zullen geen spelletjes gespeeld worden of je zal niet beïnvloed of gemanipuleerd worden, want alles gebeurd vanuit een hele andere intentie en energie. Een energie waarin alles in de flow is en een energie van overvloed, want je weet dat wat je ook geeft, uiteindelijk weer terug komt naar jou toe.

En dat is nooit op de manier waarop jij dat verwacht en dat zou ook niet uit hoeven maken. Maar in deze nieuwe energie gebeurd  het wel altijd. En dat is een heel mooi proces. En van daaruit zul je zien, voelen en beleven dat we in een wereld van overvloed leven en dat we niks tekort komen. In een wereld zonder verwachtingen, kan je genieten van elkaar zonder druk te ervaren. In een wereld van eenheid, leven wij niet afgescheiden van de bron. In een wereld van liefde, weten we dat alles liefde is. In een wereld van liefde, zal alles samensmelten en creëer jij je eigen geluk. Dus blijf voor jezelf kiezen en weet dat jij in deze nieuwe energie en wereld magie zult en kan beleven, door volledig jezelf te zijn. En door nee te durven zeggen tegen een ander, zeg je Ja tegen jezelf!

“Love yourself enough to set boundaries. Your time and energy are precious.  You get to choose how you use it.  You teach people how to treat you by deciding what you will and won’t accept.”
― Anna Taylor

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen