Open je hart

Iets wat heel lastig is als je veel meegemaakt hebt en teveel en te vaak beschadigd bent. Je hebt een muur om je heen gebouwd en doordat er dingen gebeuren wordt de muur alleen maar dikker. Het is moeilijk om over te geven aan wat er is en we kruipen al snel weer terug in ons hoofd en het ego houd ons tegen ons ware potentieel te leven en liefde toe te laten in ons leven. In de ware essentie zijn wij liefde en liefde helpt je groeien en bloeien en het beste uit jezelf te halen. Liefde is er in vele vormen. Liefde voor jezelf en voor een ander, liefde voor wat je doet en voelt en liefde voor alles om je heen. Liefde kan je doen stralen, maar liefde is ook pijn hebben. Liefde leert je ook de andere kant, want liefde is niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

En toch romantiseren we liefde altijd en zien we vaak niet dat de donkere kant ervan ons veel te leren heeft. Zoals altijd is er dualiteit in het leven, wat je twee kanten laat zien. We neigen allemaal naar de pieken, want de dalen kunnen behoorlijk zwaar zijn. Maar toch als je achteraf na een daling terugkijkt en ziet wat de lessen waren, dan kijk je toch weer anders tegen het leven aan. De groeiprocessen helpen je ontwikkelen en maken je de mens die je nu bent geworden. Je bent in feite een “work in progress”. Toch vergeten we vaak dat het leven zo mooi kan zijn en we zijn geneigd na teveel diepe dalen, weer in ons coconnetje te kruipen. Maar het is juist de bedoeling dat we van een cocon transformeren naar die mooie vlinder en dan de vruchten van het leven proeven.

Open je hart voor liefde

Lief zijn voor jezelf is een sleutel die je drijfveer zou moeten zijn. Als jij niet lief bent voor jezelf en jezelf continu afwijst, dan wijs je de wereld ook af. Je laat het ego overnemen en blijft in die veilige comfortzone die jou niks brengt. Het is lastig en niet met 1 dag geleerd, want het gaat om een hele verandering in gedragspatronen. De dingen anders aanpakken dan je normaal gewend bent. Iets wat jou al die tijd geholpen heeft te beschermen, werkt jou nu tegen om daadwerkelijk te leven. En het leven kan zoveel mooier zijn als jij het wilt zien.

Als jij lief bent voor jezelf en daardoor mensen en situaties meer toelaat in je leven en er niet meer voor wegrent of ontwijkt, dan ontstaan er mooie dingen. Je gaat op avontuur met jezelf en je leert jezelf op een heel ander vlak kennen. Je gaat verdieping krijgen en je ontdekt dat je nog veel meer potentieel hebt die weer talenten naar boven kunnen halen waarvan je zelf niet wist. Sommige talenten zijn ook vaak niet herkenbaar, omdat het zo eigen is. Iets wat voor jou van nature afgaat, maar voor een ander een hele mooie inspiratie is. Iedereen heeft talenten en die ontdek je door meer dingen te gaan doen, waardoor je weer in het leven stapt. Je hart volgt en meer open staat voor wat er gaat komen.

Valkuilen

Herken je valkuilen en ga ermee aan de slag. Het is even werken aan jezelf, maar je krijgt er zoveel waardevolle ervaringen voor terug. En is dat niet wat je wilt in het leven? Ervaring opdoen waarvan je hart opbloeit? En als je je steeds meer bewust wordt van je patronen en jezelf steeds meer bijstuurt, dan gaat vanzelf je hart beetje bij beetje meer open en dan ben je ook klaar om meer te ontvangen. Meer liefde van de mensen om je heen en misschien ook wel de liefde van je leven die je tegenkomt, iets waar je jezelf al die tijd voor afgeschermd heb. Het is niet erg om te falen, want daar leren we van. En door falen leer je het kaf van het koren te scheiden en tijdens het proces leer je jezelf kennen en te ontwikkelen. En er is geen mooier proces dan zelfontwikkeling en zelfkennis. Want zelfkennis is de sleutel naar geluk.

Ga erop uit

Dus ga dingen doen waar je hart van open gaat. Ga mensen helpen als je dat kan, bied je diensten aan als je die mogelijkheid hebt. Want je hart gaat alleen maar meer open als je ziet wat je kan doen bij het helpen van andere mensen die het kunnen gebruiken. Ga een praatje maken met mensen en durf open te staan, je kan daardoor mooie connecties maken. Neem jezelf mee op date, waardoor je ook de connectie met jezelf kan leren maken. En je leert op jezelf te rekenen en besef dat je altijd op jezelf kan bouwen. Dit geeft je weer de zelfvertrouwen die je misschien nodig hebt om erop uit te gaan. Maar heb weer vertrouwen in het leven, want het zal voor jou werken als jij ermee stopt het tegen te werken. Maak voor jezelf een plan wat je gaat doen om jezelf in dit proces te ontwikkelen.

Schrijf het op en spreek het uit, maak er intenties van. Het zal niet altijd makkelijk en vanzelf gaan, maar als je dingen opschrijft blijft het beter hangen. En je gaat afspraken met jezelf maken. Als je faalt, pak je jezelf later weer op en onthoud om altijd voor liefde te kiezen. Het ego wilt je weghouden en beschermen, maar die taak is vervult en het is nu weer tijd om het heft in handen te nemen. Dus durf jij weer je hart te openen en te kiezen voor het leven wat jij wilt? Voor liefde voor jezelf en voor anderen. Want er bestaat geen mooiere connectie als een ware connectie met jezelf als jij je hart geopend hebt. Dan zal je werkelijk transformeren en als een vlinder uitvliegen en weer in vrijheid verder leven. Dat zou je jezelf moeten gunnen, want dat gun ik jou ook.

\”Open your heart to LOVE… truly let go of the fear of what could go wrong and believe that this is your time for happiness… Love freely and know good things are coming your way… \”-Karen Kostyla

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen