Wanneer je ‘authentiek’ bent, zal je veel meer mensen aantrekken

In een wereld vol met maskers en iedereen die zich maar een bepaalde identiteit aanmeet om maar ergens bij te kunnen of willen horen, zijn authentieke mensen toch wel het meest gewild. Door de jaren heen is ons aangeleerd om maar ergens bij te willen of moeten horen, want anders val je al snel buiten de boot. En als je ergens niet bij hoort, en dus het welbekende ‘zwarte schaap’ word, dan wordt je al snel met een scheef gezicht aangekeken. Maar nu is juist de tijd gekomen voor de ‘zwarte schapen’ om in het licht te treden en voorloper te zijn van hoe het ook kan en eigenlijk in werkelijkheid zou moeten gaan. Want ieder mens is op zijn of haar unieke wijze tot stand gekomen, en heeft daarbij allerlei kwaliteiten en talenten meegekregen die ze aan de wereld kunnen laten zien. Hoe gek deze misschien ook wel klinkt of lijkt, want er gaat niets boven authenticiteit. We kunnen allemaal van elkaar leren, en door onszelf er volledig toe te laten zijn kunnen we elkaar inspireren.

Vreemde eend

Ik was altijd al een vreemde eend in de bijt en andere mensen begrepen mij vaak niet, misschien is dat nu nog steeds het geval hoor. Waardoor ik voor mijn gevoel nooit goed genoeg was en altijd bezig was om te begrijpen wat er ‘mis’ was met mij. En mezelf afgevraagd waarom ik niet gewoon zoals iedereen was. Kijk daar ging het al fout bij mij, waardoor ik me in mijn jonge jaren altijd en overal ben gaan aanpassen. Iets wat je in eerste instantie nooit zou moeten of hoeven doen. Maar dat was de tijd waar ik in opgegroeid was en dat was hoe het was. Als je maar iets buiten het ‘modaal’ viel, dan viel je juist op. En dat mocht natuurlijk niet. Dit heeft allemaal te maken met de conditioneringen waar we in zijn opgegroeid en gevormd.

We worden allemaal op een school gezet en er wordt van ons allemaal verwacht dat we dezelfde vakken leren en kunnen presteren, om vervolgens volgens diezelfde leerprogramma’s er hetzelfde uit te komen. Jawel, presteren voor een maatschappij van consumptie en materialisme. Er wordt van ons verwacht dat we gehoorzamen en dat we een baan gaan zoeken en geld gaan verdienen om te ‘overleven’. Ik zeg overleven, want als jij als bezig bent aan de regels van de maatschappij te voldoen(aldus de  matrix) , dan ben jij in plaats van te leven aan het overleven. We zien geen andere uitweg dan een baan te moeten hebben en te moeten werken om onszelf te voorzien van alles wat we (denken te) willen en moeten hebben. We zijn vergeten creatief te denken en handelen om in te kunnen zien dat er nog veel meer opties en mogelijkheden zijn, die ons dat leven kunnen geven wat wij wensen en willen.

Jij creëert jouw realiteit

In een maatschappij waarin men aangeleerd is te gehoorzamen, vanuit school al. Aangeleerd wordt om te consumeren, door elke dag maar gehersenspoeld te worden door bijvoorbeeld de reclames op tv en folders die je binnen krijgt. Een maatschappij waarin geleerd is waarin je niet anders mag zijn, want dan val jij niet binnen de kaders. En dus die mensen die er wel buiten vallen zoals ik, een groot deel van ons leven gaan twijfelen aan onszelf en wat we te bieden hebben. Dat we gaan twijfelen aan hoe we moeten zijn, in plaats van hoe we mogen zijn.

De maatschappij die ons allemaal slaven wilt laten zijn van het systeem, als we niet goed opletten. Want in werkelijkheid heb jij juist wel iets moois te bieden en in werkelijkheid is er juist meer verlangen naar mensen die anders durven te zijn. De mensen die op durven te staan in deze tijd van verandering, als we er maar in geloven. Het is tijd om jou eigen ‘ik’ naar voren te laten komen en jouw talenten te doen stralen, of te ontdekken. Het is tijd om jouw creativiteit weer terug te vinden, en van daaruit jouw droomleven te creëren. Weg uit de matrix en weg uit alle verwachtingen van de maatschappij en alles eromheen.

Terug naar jouw authentieke ik

Het is tijd dat jij weer jouw authentieke zelf gaat worden en/of terugvinden. Er is niks mis met jou, want juist jouw authentieke zelf kan zoveel teweeg brengen. En als jij jouw authentieke zelf durft te zijn, en eruit durft te springen, ongeacht andermans meningen, dan zal jij alleen maar meer bloeien. Je zal het licht zijn voor zoveel anderen en andere mensen inspireren hetzelfde te doen. De tijd is gekomen dat iedereen weer zichzelf gaat durven laten zien. De tijd is gekomen om te stralen en dat te doen wat jij altijd al heb willen doen en anders te gaan onderzoeken wat je graag anders zou willen doen. Het is tijd om jouw geluk weer te vinden en te kiezen voor jezelf en jouw geluk.

Het hoeft allemaal echt niet zo moeilijk te zijn, maar het betekent wel dat je voor jezelf mag gaan kiezen. Ten alle tijden gaat kijken en voelen waar jij gelukkig van wordt, en jezelf helemaal gaat ontdekken. Jouw nieuwe ik creëren en jouw oude ik los te laten. Het zal misschien moeilijk zijn om bepaalde keuzes te maken en uit je comfortzone te stappen, maar als je het durft zul je zien dat er een wereld voor jouw open gaat. En als jij jouw authentieke ik vormt en jouw authentieke pad gaat volgen, zal jij vanzelf de juiste mensen op jouw pad aantrekken die dezelfde missie als jou hebben, willen en zullen volgen.

En doordat jij jezelf toestemming geeft jouw authentieke zelf te zijn, geef jij andere mensen ook de toestemming hun authentieke zelf te zijn. En dit is een magneet voor andere mensen om te volgen en ook geïnspireerd te raken en vervolgens ook weer een inspiratie te zijn voor anderen. En zo zal alles zich als een lopend vuurtje verspreiden, en zo kunnen we elkaar alleen maar verder helpen op dit pad naar verlichting en vooral ons authentieke zelf.

“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.” 
― Ralph Waldo Emerson

www.amishaglow.com

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen