Vanuit onmacht weer terug naar vertrouwen

Soms kom je in situaties terecht waar je totaal geen macht over hebt. En het enige wat je dan kan doen is proberen het los te laten, op adem te komen en daarna proberen alles rustig te overzien. Dat valt niet altijd mee, omdat je meegezogen wordt en op dat moment de dingen niet zo helder meer ziet. Gefrustreerd blijf je achter, vragende wat je nu nog kan en moet doen om ergens uit te komen. Om de controle weer terug te pakken, waar het veilig was in jou comfortzone en waar alles goed ging. Maar ondertussen weten we wel dat jou comfortzone een illusie is die je zelf gecreëerd hebt. Jij houd jezelf ergens vast, want het leven vloeit in feite.

Het leven is 1 vloeiende beweging, waarin het alle kanten op gaat. Soms perfect in jou ogen en soms minder perfect in jou ogen. Ik zeg in jou ogen, want wat jij ziet is jou optiek. Niemand kijkt hetzelfde tegen de dingen aan, zoals jou. Jou overtuigingen, ervaringen en opgelegde regels die ervoor zorgen dat jij jezelf in een bepaald keurslijf vast gezet heb. Jij hebt ervoor gezorgd dat jij een bepaalde rol wilt nastreven, die in jou ogen perfect is. Jij hebt er voor gezorgd dat jij ergens controle over wilt houden, zodat alles gaat zoals jij het wilt en het volgens jou moet gaan. Maar als je meer vertrouwen hebt, dan zullen de dingen zich uiteindelijk wel langzaamaan ontvouwen. Ongeacht er bepaalde \’hogere\’ machten, situaties of mensen bezig zijn om jou tegen te houden.

Terug in je kracht komen

Bepaalde situaties kunnen ervoor zorgen dat jij uit je kracht komt te staan, en dat jij op een gegeven moment niet meer goed kan functioneren. Maar besef dat dit ook een onderdeel is van het groter geheel. Bepaalde situaties kunnen jou triggeren, en dat voelt nooit fijn. Maar deze situaties kunnen er wel voor zorgen dat bepaalde emoties loskomen uit jou systeem. Bepaalde oude overtuigingen en emoties die jou lichaam en jou zielenlichaam willen verlaten, omdat het jou juist niet meer dient.

Laat dit proces jou niet in de weg zitten en ga niet gefrustreerd tegenwerken. Weet dat dit proces jou alleen maar wilt dienen en dit proces bij de ascensie hoort. Je zult geholpen worden door het universum, door precies die lagen die ver verborgen waren los te laten. Het zal misschien niet zo snel gaan als jij wilt, maar het zal als het ware langzaamaan losweken. En daardoor zal je steeds meer in je kracht komen te staan. Niks forceren en ook geen controle willen nemen. Juist daar ligt de sleutel, dat je volledig leert de controle los te laten. En wanneer het moment daar is, zal de juiste oplossing wel komen. Juist als het moment daar is, zal alles vloeiend gaan. Daar mag je op vertrouwen, dat is het proces. Het proces van het leven.

Het loslaten van altijd maar willen reageren op negativiteit

In het ascensieproces zullen er ook bepaalde dingen op je pad komen die jou triggeren om te reageren vanuit jou oude \’ik\’, om te kijken of je wel bereid bent om te veranderen. En of je wel de woorden nakomt, die je zo luid en duidelijk hebt uitgesproken. Het is allemaal een test, en jij mag dan wel bij de les blijven. Wel uit liefde voor jezelf, want als je weer in oordelen over jezelf, de situatie of andere mensen terugvalt, dan ben je niet lief voor jezelf en vertrouw je het proces niet. Het is belangrijk in dit proces om vanuit liefde naar je eigen gedrag te kijken. Dit betekend dus ook dat het soms wel eens lastig kan zijn om op bepaalde mensen, situaties niet te reageren. Als bepaalde mensen op jou of iets waar jij in gelooft negatief reageert, dan heeft het meer te maken met hun proces en het deel van bewustzijn waar hun in zitten.

We zijn altijd geneigd om onszelf dan te verdedigen of om iemand anders te corrigeren, maar dan geef je uiteindelijk al jou energie en kracht weer weg. En je valt alweer gauw terug in het oude, en jou \’oude\’ rol. Terwijl je zo bewust wilt veranderen, en jij bewust uit een bepaalde rol wilt stappen. Besef dan ook dat dit gedrag jou niet meer zal dienen, en deze bewijsdrang jou alleen maar weer verder van jezelf af zal helpen. Dus is het beter gewoon niks te zeggen, en laat je de drang los om te reageren. En we willen toch een nieuwe \’ik\’ creëren? We willen toch vertrouwen op alles wat zich aandient? We willen toch een leven vol liefde en vreugde? Daarom is het belangrijk om niet meer het negatieve te willen voeden. Daarom is het belangrijk om niet ergens controle over te willen houden. Daarom is het belangrijk om alles los te laten wat zich aandient, en gewoon vertrouwen te hebben in het proces. Vertrouwen te hebben en houden in jezelf. Het zal misschien niet gelijk goed gaan, dat is niet erg. Je bent onderweg en je bent je bewust en je bent ermee bezig. Dit is alleen een reminder die jou helpt in jou proces, waar je volledig op mag vertrouwen. Je bent onderweg en je bent er bijna.

“Incredible change happens in your life when you decide to take control of what you do have power over instead of craving control over what you don\’t.” 
― Steve MaraboliLife, the Truth, and Being Free

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen