Hoe focus en vertrouwen jouw realiteit kunnen bepalen

We zitten in een tijd van verdeeldheid en verandering en deze verdeeldheid, kan allerlei creaties tot stand brengen. Het is niet altijd leuk wat je misschien gecreëerd hebt, maar soms is het wel nodig. Aangezien we allemaal op weg zijn naar een hoger bewustzijn heeft het ook met ons hele ascensieproces te maken. We gaan groeien naar een bewustere versie van ons zijn, eentje die alles meer vanuit een groter geheel kan en zal zien. Eentje zonder oordeel en eentje waarin vertrouwen de belangrijkste motivatie zal zijn. Om hierin terecht te komen hebben we als eerste focus nodig. Dit is misschien wel een uitdaging, zeker wanneer je dingen aan het creëren bent voor jezelf en de buitenwereld \’in jouw ogen\’ jou aan het tegenwerken is. Maar weet dat niks zonder reden gebeurd, en dit alles nodig is om jou te helpen groeien en te ontwikkelen tot je ware essentie. En dat is weer terug te komen naar jouw werkelijke bron, de staat van liefde. Om daar te kunnen komen, zullen er allerlei \’werkelijkheden\’ op jou pad komen die jij misschien wel niet wilt meemaken. Deze kunnen jou triggeren en bepaalde emoties bij jou los proberen te krijgen. Weet dat dit ook bij jou proces hoort, en dat er allerlei lagen geheeld mogen worden. Als je deze emoties er ook toe laat te zijn, zonder ertegen te gaan vechten.

Angst is de verkeerde kant op creëren

Als je vervolgens terugvalt in je angsten, van bijvoorbeeld afwijzing of niet geaccepteerd worden, dan weet je dat dit niet jou werkelijke staat van zijn is. En dit is niet de realiteit waarin jij wilt leven en naartoe gaat. Uit angst creëer je eigenlijk meer van wat er is op dat moment. Maar als je in jezelf gaat kijken en in liefde naar jezelf toe gaat, dan zul je zien dat de bron alleen maar liefde is. En vanuit liefde kan je de mooiste dingen creëren. Maar om bij die staat te komen, zal je eerst door jou angststukken heen mogen gaan. Dit doe je door toe te laten dat deze emoties er zijn, zonder er aan vast te houden. Het te erkennen dat jij je zo voelt, zonder het weg te duwen. Wetende dat jij in een proces zit die aan het loslaten is, en dat het alleen maar tijdelijk is als je het toelaat. Dit stuk heeft ook alles met zelfliefde te maken.

Meegaan op de flow van het leven

Als je meegaat op de emoties die bij jou loskomen en getriggert worden, dan zul je merken dat je meegaat op de stroom van het leven. Het zijn net als golven, die jou het ene moment goed doen voelen en het andere moment, minder goed. Dit is allemaal oké, als je blijft beseffen dat dit allemaal bij het proces hoort. En dat je gewoon de rit uit mag gaat zitten, zonder enige weerstand.  We hebben altijd al zo lang in weerstand gezeten, door de overlevingsstrategieën die we toegepast hebben door de jaren heen, dat het even wennen zal zijn. Maar daarin mag je vertrouwen blijven houden in het proces en in jezelf. Dat kan soms betekenen dat je wat extra tijd voor jezelf mag of moet nemen, en terug mag trekken. Omdat je de dingen ook moet verwerken, ook dat hoort bij de flow van het leven.

Elke gedachte creëert jouw realiteit

Blijf je bewust tijdens dit hele proces dat jouw gedachten in een rap tempo kunnen manifesteren. Het kan niet altijd leuk zijn, maar het leuke ervan is dat je ook weer terug kan creëren. Als je hier nog geen idee van hebt hoe het moet, zou ik er langzaam mee beginnen. Je kunt beginnen je gedachten te trainen, net zoals jij jouw lichaam traint bijvoorbeeld. Of als je een nieuwe taal wilt leren. Je bent jezelf als het ware aan het herprogrammeren. En daarbij wil je graag bewust blijven van hoe jij ontwikkeld in positieve zin. Je wilt het namelijk anders en je wilt meer vertrouwen, en dus niet meer uit angst creëren. Dus ga je elke keer als je een gedachte van angst heb, terug naar je gevoel. Ga dan jezelf vragen stellen.. Is dit een oude emotie wat loskomt?  Is dit op waarheid gebaseerd? Of heeft het te maken met iemand anders? Is iemand aan het zelfprojecteren op mij? Waarom raken deze zelfprojecties mij? Ga vragen stellen en ga dan voelen wat van jou is en wat van een ander. Ga voelen dat als er een emotie loskomt, of het een oude overtuiging is, die jouw systeem wilt verlaten. En jou weer terug wilt brengen naar een andere staat van zijn. Als je bepaalde dingen denkt, probeer dan de gedachte ook om te buigen in een andere realiteit. Eentje vanuit liefde en eentje van waaruit jij weet dat alles goed is. Dit is er allemaal alleen maar om jou te helpen in jouw ontwikkeling, om jou te helpen groeien. Dit hoort bij het proces, dus blijf vertrouwen houden in het proces. Blijf je continu bewust van jouw gedachtes, en jouw processen. En probeer vanuit een negatieve gedachte, weer terug te komen in positiviteit. Dus bij elke negatieve gedachte die je dus hebt, probeer je dit om te buigen naar positieve gedachtes.

Vertrouwen helpt jou op je weg naar de juiste manifestaties

Doordat je bewust bezig bent met dit hele veranderingsproces van creatie en jouw gedachten erover, zal je merken dat jij alles ook om kan buigen door jouw manier van denken en zien. Dit vergt oefening en vertrouwen. Maar elke keer weer terug gaan naar vertrouwen, helpt jou weer een stap verder. Vertrouwen blijven houden in het proces die creaties tot stand kunnen brengen die jou weer verder op weg helpen in jouw staat van bewustzijn. Jouw groei naar een hoger bewustzijn. Als je even het vertrouwen kwijt bent, ga je mediteren. Of je gaat de natuur in en maakt een connectie met de natuur. Ga iets creatiefs doen, zoals tekenen of schilderen, knutselen, schrijven, bakken, of iets waar je blij van wordt. Als je iets doet waar je blij van wordt, dan zorg je ook dat jou trilling/frequentie/vibratie/energie verhoogd en dit zorgt er weer voor dat je meer vertrouwen zult krijgen in het proces. Je weerlegt je focus als het ware, en stapt vanuit je hoofd weer in je hart. Vanuit angst, weer in liefde en dus vertrouwen. Maar niks moet en forceer de dingen vooral niet, probeer vanuit liefde voor jezelf te handelen. Als je de dingen weer gaat forceren, dan ben je niet lief voor jezelf en dan raak je uit de flow. En weet dat dit ook niet erg is, want ook dit zijn leerprocessen. Soms komen processen gewoon op jou pad, en dan pak je die dingen aan die nodig zijn. Dit doe je vanuit liefde op dat moment. Je hoeft de dingen niet speciaal op te zoeken, want alles gaat vanzelf als jij eraan toe bent. Alles komt vanzelf op jouw pad als jij het nodig hebt, voor die verandering in jezelf en voor die heling in jezelf. Dit helpt jou ook weer te vertrouwen.

Waarom focus de sleutel tot alles is?

Dus je begrijpt nu waarom focus het belangrijkste is van alles wat er is, en dat focus jou weer terug brengt naar jouw bron. Bron van liefde en vertrouwen in alles wat er is. Focus kan jou hele dag bepalen. Als jij op een punt in jouw dag komt, waarin jij jezelf kwijt bent geraakt en je het even niet meer weet, dan ga je weer terug naar jezelf. Dit doe je door bijvoorbeeld even goed en bewust te ademen naar je hart en je adem te volgen, en daarbij je focus weer terug te pakken. Focus op het positieve blocked jou ook van andere negatieve en angstige gedachtes. Besef wanneer je iets uit angst doet, jij weer in jou hoofd zit. En wanneer je weer in je hart zit, jij vanuit liefde en dus vertrouwen weer kan creëren en leven. Focus helpt jou op jouw weg naar vertrouwen, en focus helpt jou weer te groeien in jouw bewustzijn. Vertrouwen helpt jou die oude angsten los te laten en weer te leven vanuit jouw bron en dus vanuit liefde. Dus ga elke dag iets doen waardoor jij jezelf weer terugbrengt naar dat stukje focus op jezelf, en dat vertrouwen weer op te bouwen. Trek je terug, en neem de tijd. Besef dat alles met een reden gebeurd en er geen goed of fout bestaat. Richt je op jouw proces en laat je door niets en niemand afleiden, en als dit wel gebeurd, dan weet je dat dit voor een reden gebeurd. Dan weet je dat deze processen jou triggeren in jouw proces om te helpen los te laten wat niet meer bij jou hoort en te groeien in jouw bewustzijn. Dan weet je dat je weer een laag van die ui aan het afpellen bent, die jou dichter bij jouw bron brengen. Dan weet je dat je meer terug gaat naar jezelf en jouw ware essentie. Jouw bron, van waaruit je met liefde weer kan creëren.

Namaste

Love D

Winkelwagen