Veranderingen maken het leven leuker

Soms zit een mens zo vast in zijn of haar oude verroeste gewoontes, dat het weleens moeilijk is om nieuwe dingen te ondernemen of denken. Nieuwe dingen doen is juist iets wat het leven leuk maakt, maar ergens zitten we al snel vast in oude routines. Routines kunnen het leven saai maken, want ergens mis je toch iets. Je mist de beleving van het nieuwe, van het avontuur. Nieuwe dingen ontdekken die jou weer nieuwe dingen leert en helpt om anders in het leven te staan. Nieuwe dingen die jou meer open-minded maken, en anders tegen het leven aan doen kijken. Nieuwe dingen die jou ook weer nieuwe talenten helpt ontwikkelen, waardoor jij je vaardigheden uit zult breiden. Nieuwe dingen die jou weer leert helpen spelen in het leven, waardoor je de wereld weer door een andere bril gaat zien. Je innerlijke kind wilt spelen, en je innerlijke kind verlangt naar verandering. Want verandering zorgt voor flow in het leven, en flow creëert weer de mooiste dingen. Door verandering ga je anders in het leven staan en de wereld weer ervaren en beleven. Je speelveld vergroot je, en daardoor ontmoet je ook meerdere mensen en culturen. Deze kunnen jou weer nieuwe dingen leren en jou inspireren op jouw pad. Iedereen heeft jou iets mee te geven, als je ervoor openstaat. Een verandering in denkwijze is ook een heel mooi proces, want je gaat anders tegen mensen aankijken. In een wereld waarin er teveel en te vaak gekeken wordt naar de mensen en hun fouten/verschillen, is het juist belangrijk om meer open te gaan staan voor andermans denkwijze en ontwikkeling.

Stap uit de kaders van het systeem

Het is belangrijk om weer in jezelf te geloven en jezelf los te maken van het systeem, die jou ow zo graag in een keurslijf wilt zetten en houden. Het is belangrijk dat je weer van het leven gaat proeven en vooral ‘voelen’ wat voor jou wel of niet werkt. Want ergens zijn we het geloof in onszelf kwijt geraakt. Ergens heeft ‘het systeem’ jou doen geloven dat jij ‘veilig’ moet zijn en hen nodig hebt om te overleven. Dat je zelf niet hetgeen kan creëren wat je wilt in het leven, omdat dat alleen maar moeilijk zou zijn. Het is alleen maar moeilijk, omdat het systeem het jou moeilijk maakt of jou laat denken dat het moeilijk is. Dit is zodat mensen zo weinig mogelijk uit de kaders van het systeem durven te stappen..

Nu is de tijd aangebroken om het stuur de andere kant op te draaien, en de koers om te zetten naar de dingen die jij wilt doen. Waar verlang jij nu echt naar in het leven en durf jij niet te doen. Je kunt er alleen naartoe werken als jij weer in jezelf gaat geloven en langzaam die stapjes gaat zetten die jou verder brengen naar de toekomst die jij wilt. Ongeacht welke leeftijd jij bent, want ook dat is een oude overtuiging die bij de mensen erin zit. Dat je ergens te oud voor bent, of ergens niet goed genoeg voor bent. Al die labels en overtuigingen die opgelegd zijn door het systeem, die jou ervan overtuigen dat je niet goed genoeg bent. Wat een onzin! Jij kan alles doen wat jij wilt en wanneer jij wilt, als je die stappen maar durft te ondernemen. Het hoeft niet in 1 grote stap tegelijk, maar je kan er ook rustig naartoe werken.

Stapje voor stapje en in het NU leven

We denken bij veranderingen vaak dat we gelijk hele grote stappen moeten maken om ergens te komen waar we willen komen, maar dat is helemaal niet zo.Het begint bijvoorbeeld al met verandering van denkwijze. Ik heb ook hele kleine stapjes moeten maken om te komen waar ik ben of wilde zijn. Maar ergens willen we er allemaal al zijn, en al een doel bereikt hebben. Ergens zijn we als mensen geconditioneerd en vergeten dat de weg ernaartoe zoveel leuker is dan de eindbestemming. De eindbestemming is een leuke kers op de taart, maar de weg die je ervoor aflegt heeft zoveel meer waarde. De weg ernaar toe gaat jou zoveel vreugde brengen, die je nu nog niet ziet. We willen dromen en vooruit kijken, maar vergeten vaak ook dat het belangrijk is om in het NU te leven. Want tijdens die stapjes die je neemt, kan er zoveel gebeuren. Zoveel dat je achteraf zou willen dat je alles bewuster had meegemaakt. Het is net als met een kind krijgen. Mensen zijn vaak zo erg bezig met denken hoe het leven zou zijn als het kind ouder is, dat ze vergeten in het NU te leren genieten van de momenten die ze hebben. Het NU wat zoveel waarde meegeeft, want de herinneringen zullen je altijd bij blijven.

Reizen opent je perspectief

Het is net als met reizen. Reizen helpt een open-mind te krijgen en leert jou die dingen die jou anders doen denken. Je wordt creatiever, zelfstandiger, meer open, meer gedreven, en ondernemend. Het helpt jou een breder perspectief op het leven te krijgen, want je bent continu onderhevig aan veranderingen. Verandering van omgeving, van mensen en cultuur om je heen etc. Je bent meer in een staat van overgave. En als je in een staat van overgave bent, ben je ook in een staat van creëren en manifesteren. Als je meer openstaat en meer in de flow van het leven meegaat, dan creëer je ook meer kansen op je pad. Meer kansen die jou weer in situaties brengen, of met mensen in contact brengen die jou weer verder kunnen helpen. Verandering kan je zoveel meer brengen als je eraan toe wilt geven, en kijkt wat er elk moment aandient. Natuurlijk is het belangrijk dat je wel weet welke richting je ongeveer op wilt gaan om stappen ergens naartoe te nemen, maar het is nog belangrijker om op deze weg te genieten van alles wat je doet en meemaakt. En als het je niet bevalt of het werkt niet, dan kies je gewoon weer een andere weg. Te vaak willen mensen nog naar dat doel werken, waardoor ze de essentie van het leven missen en niet in het NU leven. Het NU waar vanuit je alles kan manifesteren. Stilstand is killing voor lichaam en geest, gezien deze zich altijd wil ontwikkelen en leren. Dus is het toch mooi als je het leven zo mooi maakt zoals je zelf wilt. Stap uit je comfortzone en uit die routines en laat het oude vertrouwde achter, waarin alles altijd maar hetzelfde is. Om jou weg te creëren en manifesteren zoals jij dat wilt en leuk vind. Dus ga weer genieten van de veranderingen die jij in je leven kan creëren, en ga het avontuur met jezelf en het leven aan. Ga weer spelen, en ontdek wat het leven jou nog meer te bieden heeft. Het leven kan zo leuk zijn, als je het zelf wilt zien en maken 😉

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen