Vergeef jezelf

Wordt het niet eens tijd om jezelf te vergeven? Vergeven van alle lasten die je met je meedraagt? Alle schuld die je op jezelf heb genomen door de jaren heen. We vergeten dat iedereen zijn deel heeft in een bepaalde situatie, en dat iedereen zijn of haar karma krijgt om daar zijn of haar dingen uit te leren. We zijn zo bezig met alle schuld op ons te nemen, dat we vergeten waar het werkelijk om draait in het leven. Hard voor onszelf en niet in de spreekwoordelijke spiegel kijken wat en wie er echt toe doet. We blijven maar in rondjes draaien en we eindigen op punt nul. Het heeft allemaal te maken met hoe we in het leven staan en hoe bewust we wel niet zijn. Het maakt niet uit hoe ver je bent in het leven, maar bepaalde situaties kunnen er wel voor zorgen dat je op een bepaald niveau komt waarop je de dingen beter verstaat en/of begrijpt. Het enige wat dan nog in de weg staat ben jezelf, doordat je jezelf te vaak de schuld geeft van dingen die in het nu of verleden gebeurd zijn.

Slachtofferrol

Is het niet zo dat je juist door bepaalde situaties jouw lessen hebt geleerd en dat datgene jouw ontwikkeld heeft tot wat en wie je nu bent? Is dat dan niet een heel mooi proces geweest? Iets waar je vaker stil bij mag staan. We zijn nog steeds te vaak bezig om ergens een oordeel over te vellen en missen de ware essentie van het hele proces. Bepaalde lessen moet iedereen in het leven ondergaan en het is maar net hoe je ermee omgaat. En hoe jij in het leven besluit te staan. Ben je van plan om de rest van je leven te lijden en jezelf de schuld te geven van iets wat in het verleden gebeurd is? Of wil je leven in het NU, waar je juist de mooie dingen voor de toekomst kan creëren en waar je rust en tevredenheid en vooral acceptatie kunt creëren voor jezelf.

Het gaat er niet om wie wel of niet de schuld heeft van iets, want dan zet je jezelf in die slachtofferrol. En als je in die rol zit, dan ben je aan het lijden en daarmee geef je jezelf over dat je het niet beter kan. Je geeft als het ware gewoon op! Wil je dat wel? Opgeven? Of wil je het anders doen in het leven? Wil je een mooier leven creëren voor jezelf? Hou dan op met jezelf en/of anderen de schuld te geven van de dingen die gebeurd zijn. En vergeef de ander en vooral jezelf! Waarom? Voor jouw gemoedsrust en jouw geluk, want dat is waar het in de ware essentie om draait toch? Jouw geluk!

Loslaten

Laat de slachtoffer in je los en vergeef jezelf! Vergeef jezelf voor alles waarvan jij denkt dat je het in jouw ogen anders heb moeten doen, omdat je misschien denkt dat het leven dan beter was gegaan of af zou lopen. Er is geen andere manier, dan de juiste manier. We zijn te vaak en teveel bezig met hoe het had kunnen zijn of hoe het moet zijn, dat we niet beseffen dat we allemaal bepaalde lessen zullen krijgen. Of je nu linksaf slaat of rechtsaf. Er is geen betere weg, want elke weg brengt je langs allerlei levenslessen en je eindigt allemaal op hetzelfde punt. Zoals ze altijd mooi zeggen, je kan wel van het pad afwijken, maar uiteindelijk kom je toch weer op hetzelfde pad terecht. Maar men vergeet het stuk dat je dan wel wijzer en meer ontwikkeld bent, wat jou ook weer een mooier mens heeft gemaakt. We blijven te vaak in die negativiteit hangen, omdat we dat gewend zijn en het onszelf hebben aangeleerd. Maar zodra jij je bewust zal worden van jouw rol in dit geheel, zul je de dingen veel makkelijker los kunnen laten en meer genieten van het moment. Dus laten we met z\’n allen lekker veel fouten maken, zodat we ervan kunnen leren. En vervolgens accepteren dat we deze weg bewandeld hebben zonder oordeel, want van fouten leer je. Waardoor we onszelf ook makkelijker kunnen vergeven en vergeven is misschien wel het mooiste kado wat jij jezelf kan geven. En het brengt je ook weer een stukje dichter bij je geluk 😉

\”You may not always end up where you thought you were going, but you will always end up where you were meant to be.\”

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen