Vertrouw op het proces

Elke tijd brengt weer een nieuwe uitdaging met zich mee en dwingt ons weer om anders naar onszelf en een situatie te kijken. Deze uitdagingen geven vaak ook weer een ander perspectief, waardoor je al snel meer open-minded wordt. Als je teveel in kaders en hokjes denkt, door opvoeding, maatschappij, school etc, dan kan het voorkomen dat je vast gaat zitten in een bepaalde manier van denken. In sommige gevallen zal je jouw waarheid als enige waarheid zien, maar het leven leert je dat er altijd meer waarheden bestaan. En dat niets vast staat in het leven. We leven in een wereld wat bestaat uit energie en energie is beweeglijk, alleen zien wij voornamelijk de vaste vorm van dingen. Kwantumfysica laat je een heel andere kant zien, maar daar gaan we nu niet op in. Het is belangrijk te weten dat alles circulair is, al denken we vaak lineair.

Alles is continue in beweging en verandert steeds van vorm. Ons bewustzijn is dan ook altijd aan verandering onderhevig, omdat we ons bewustzijn steeds vergroten. Velen zullen hier niet bewust mee bezig zijn, maar het is wel iets wat we allemaal doen. Elke keer als je iets nieuws leert, vergroot jij jouw bewustzijn en dit brengt dus vervolgens weer een shift in jouw bewustzijn. Als mens hebben we heel veel potentieel en de helft ervan gebruiken we vaak niet eens. Dit is niet erg, maar het is wel een feit. We zijn ons vaak niet eens bewust van de mogelijkheden die we hebben om onze brein te stretchen. En terwijl we dit doen is het ook een uitdaging om open-minded te blijven. Want je kan wel iets uit een boek geleerd hebben, maar dat is ook maar een waarheid van iemand anders die jij overgenomen hebt. Dit wil niet zeggen dat dit de enige waarheid is, want er zijn zoveel andere waarheden. Als jij een gesloten mind hebt, zal je dit niet zo zien en/of begrijpen. Maar iedereen bewandelt zijn of haar pad op zijn eigen manier en tempo. Als deze tekst resoneert, voel je dat vanzelf wel.  Daarnaast zijn wij multidimensionaal, en dat geeft de mogelijkheid om de wereld op veel verschillende manieren te zien.

De mind als tool bewust gebruiken

In deze tijd is het belangrijk om bewust te worden en blijven van welke gedachten je uitzendt, want deze gedachten kunnen jouw werkelijkheid vormen. De snelheid waarin dit gebeurt hangt helemaal van het manifestatie proces af, want er komt ook gevoel bij kijken. De wet van aantrekking kan alles creëren wat jij wilt, en dat betekent dus ook de dingen die je niet wilt. En toch is er ook een weg die al uitgestippeld is, en een groter doel dient. De weg die we allemaal collectief bewandelen, en ons uiteindelijk een betere wereld zullen schenken. Dit is waar we nu allemaal doorheen gaan, al zal niet iedereen dit zo zien. Het hangt allemaal weer af vanaf welk perspectief jij alles ziet en door welke bril jij jouw wereld laat kleuren.

We worden in bepaalde tijden uitgedaagd om vertrouwen te hebben in het proces en waar we in geloven. Waar we voor staan en wat we hebben neergezet. Ergens blijven we vaak hangen aan de zekerheid die we voor onszelf gecreëerd hebben, maar in momenten waarin we voor uitdagingen komen te staan is er vaak geen zekerheid. We worden dan uitgedaagd om ‘out of the box’ te denken en creatief te worden. Onze ‘mind’ te stretchen en ook vertrouwen te hebben en houden in wat er is en wat er nog gaat komen. Dit valt niet mee, want ergens willen we problemen vaak met onze ‘mind’ oplossen. Iets wat we altijd gedaan hebben toch? En toch worden we in uitdagende tijden gedwongen om anders te kijken naar de wereld en te vertrouwen op de universele wetten die gelden. De energie die je uitstraalt en blijft uitzenden heeft daar ook een groot deel in.

Een level up

We gaan steeds verder een ‘level up’, en dit gaat bewust en onbewust. Als collectief zijn wij continue aan het uitzenden, en de wereld is te lang bezig geweest met geld, macht, aanzien en zekerheid. Alles waar we maar controle over willen houden en niks meer toelaten aan de flow van het leven. Het vertrouwen is ergens kwijt geraakt en we proberen met man en macht de wereld te creëren vanuit onze mind en daarmee zetten we de universele wetten en ons gevoel volledig aan de kant. Terwijl er veel grotere energieën zijn die deze wereld in beweging brengen en veel grotere machten die sturing geven aan alles wat er in het universum is. Alleen omdat het niet tastbaar is, geloven we het vaak niet. En proberen wij met man en macht ergens controle over te houden, wat op zichzelf al een illusie is.

Nu is het al enige tijd gaande dat de mensheid niet meer tevreden is met al dat geld, macht en aanzien en beginnen te voelen dat er meer moet zijn. Deze beweging is al enkele jaren in gang gezet, en zorgt ervoor dat er nu ook shifts gaande zijn op aarde. Alles is 1 en alles werkt samen, dus als er collectief iets uitgezonden wordt, zal je dit ook in de buitenwereld gaan zien. Natuurlijk zijn er ook hogere machten aan het werk die daar ook aan deelnemen, maar alles werkt samen. Ook de mensheid die meer terugkomt bij zijn of haar gevoel heeft deelname aan het proces.

Shift in bewustzijn

Op dit moment zitten we in een grote shift, en vooral een shift van bewustzijn. Steeds meer mensen worden ‘wakker’ en de sluier gaat af, waardoor mensen werkelijk zullen zien hoe de wereld in elkaar steekt. Wat er wel en niet klopt en hoe we deze wereld met z’n allen hebben gevormd. Men wilt verandering zien en ziet in dat dit niet langer door kan gaan. Hier begint het proces dat mensen alweer collectief aan het uitzenden zijn, dat ze verandering willen. Doordat steeds meer mensen dit uitzenden, zie je dit ook gebeuren in het collectief. (de wereld) Misschien niet op de manier zoals mensen hadden gehoopt of verwacht, maar uiteindelijk gebeurt het wel. En alles gebeurt ook precies zoals het moet gebeuren, al zien we dat in de eerste instantie niet zo. En denken we in deze dualistische wereld nog steeds in goed en/of fout.

We willen vasthouden aan het ‘oude’ en controle houden op wat er gebeurd, maar dat is juist de kunst om het los te laten en in overgave te gaan. Los te laten en vertrouwen op wat er gaat komen,  met de wetenschap dat niets zomaar gebeurd. Weet dat de we allemaal continue aan verandering onderhevig zijn. We zijn aan het shiften en groeien in bewustzijn, waardoor we een level up gaan. En weet dat dit allemaal oké is, en dat je mag vertrouwen op het gehele proces. Laat de controle eens los en zie waar de flow van het leven jou naartoe brengt, want hoe meer vertrouwen jij hebt, hoe meer alles naar je toe zal komen. Hoe meer flow er is, hoe meer alles in je leven ook vanzelf zal gaan. Geen weerstand meer, geen strijd meer, en alleen maar overgave en vertrouwen. Hoe denk jij dat de wereld er uit zal zien als iedereen de strijd en weerstand opgeeft? Dus durf jij te vertrouwen op het proces?

Namaste 

Diana Douma

Winkelwagen