Vertrouwen terugkrijgen

Er zijn zoveel processen waar we met ze allen doorheen gaan, dat het soms moeilijk is om bij te houden hoe je je wel of niet moet voelen. De afgelopen maanden heb ik ook even een stop op schrijven gehad, en ben ik ook door aardig wat processen heen gegaan. Het hele gebeuren in de wereld heeft mijn hele systeem een schop gegeven. En ondanks ik altijd positief ben en probeer te blijven, merk ik dat ik van het collectief veel energie oppik die mij ook regelmatig onderuit haalt. Mij doet afvragen waar ik het nog voor doe, wat ik wil doen, waar ik naartoe wil en al die andere levensvragen.

Het is momenteel het proces waar velen doorheen gaan, en we kunnen niks anders doen dan meegaan op de stroom van het leven. Oude stukken passeren weer en het is aan ons om niet teveel mee te gaan in die oude energieën. Ze komen voorbij om weer gevoeld en doorleeft te worden, zodat het jouw systeem weer kan verlaten. Heling gebeurt in verschillende lagen en steeds ga je weer wat dieper en groei je meer in bewustzijn.

De balans valt steeds makkelijker terug te vinden en je laat jezelf en de emoties, energieën en gevoelens die erbij naar boven komen toe er te ‘zijn’. Steeds meer ga je beseffen dat het allemaal bij het proces hoort en de energieën die er rond gaan. We mogen leren om steeds meer met de flow mee te gaan, ondanks de weerstand die erbij omhoog komt. Het betekend dat we continu bewust mogen blijven en beseffen dat ook hetgeen je doorheen gaat, weer voorbij gaat.

Alles draait om vertrouwen

Hoe meer vertrouwen jij in het proces krijgt, in jezelf, je lichaam, je emoties, gevoelens en energieën waar je doorheen gaat, hoe meer balans jij zult ervaren. Want je gaat meer meestromen met het leven en wat het te bieden heeft. We gaan steeds meer stappen uit de vastgezette overtuigingen en gedragingen.

Omdat we in heel ons wezen voelen dat dit niet meer werkt voor ons. Want het haalt de spontaniteit uit het leven, en dat houd ons vast in controle en angst. Iets waar we met onze ziel zo graag uit willen stappen, angst is immers op illusies gebaseerd. Alleen is het aan ons om weer het vertrouwen terug te krijgen, en dat begint bij jezelf.

Vertrouw op jezelf, op je kunnen en op je lichaam. Het krijgt niets wat het niet aankan, en je lichaam heeft een hoger bewustzijn dan jou. Dit betekend dat jouw lichaam nog beter weet dan jou wat je nodig hebt. Probeer er meer naar te luisteren, want het bezit zoveel wijsheid.

Kom weer terug in je kracht

Sommige hoor ik al zeggen: Hoe doe je dat? Nou gewoon door niet altijd alles buiten jezelf te zoeken. Beslissingen zelf te maken en vertrouwen op je innerlijk weten. Steeds vaker luisteren naar dat kleine stemmetje in jou die jou verteld wat je mag doen, en niet je ego laten overnemen die er weer een heel verhaal van maakt. En uiteindelijk weet je niet meer wat je moet doen, en ga je het aan een ander vragen. En laat je iemand anders dus beslissen over jouw lot! Het is de bedoeling dat je zelf weer het heft in handen neemt en in alles wat je doet, de keuzes zelf maakt.

Te vaak en te lang hebben we andere mensen, vrienden, familie, systemen en noem zo maar op de controle over laten nemen. Niemand kan voor jou, jouw ziel en jouw lichaam beslissen wat goed is voor jou. Zelfs ik niet als dit niet resoneert met jou 😉 Ik laat je alleen maar een ander perspectief zien, waar jij hopelijk meer open-minded van wordt en leert voor jezelf te denken.

Bij mij in de praktijk vragen mensen ook vaak wat ik adviseer in welke behandeling ze moeten nemen en wanneer ze weer terug en/of langs moeten komen. Maar besef je dat elk systeem anders reageert? Dus ik kan onmogelijk weten wat goed is voor jou. Jouw lichaam moet kiezen, vanaf het moment dat jij bij mij komt. Want als jij zelf voor een behandeling kiest, gaat jouw lichaam al open staan en kan ik ook dieper op jouw systeem werken. Dit helpt jou weer in het helingsproces die ik voor jou op gang breng.

Dus leer wat meer te vertrouwen op jezelf en je kunnen. Er zijn geen ‘foute’ beslissingen, alleen maar lessen. Houd op met perfect willen zijn, want mensen die perfect willen of denken te zijn, zijn in mijn ogen alleen maar saai en eigenlijk bestaan ze niet eens. Niemand is namelijk perfect, want wat voor een ander perfect is, kan voor mij wel iets heel anders zijn. De mooiste mensen zijn de mensen die veel ‘fouten’ maken, en deze ook durven toe te geven. Het maakt je mens en zorgt ervoor dat je groeit. Dus stap uit de illusie van de ‘perfecte bubbel’ en leef je leven zoals jij dat goed acht.

Namaste  

Diana Douma

Winkelwagen