Wat zou liefde doen?

De laatste tijd komt er veel conflict energie en onrust en boosheid naar boven. Veel mensen zullen dit al wel voelen, en dit is mede omdat deze energie ook in het collectief hangt. Ook is er een energie die ons vooruit wilt duwen, eentje waardoor je in aktie wordt gezet en niet wilt stilstaan. We moeten er op dit moment helaas aan geloven dat dit momenteel niet altijd mogelijk is, maar we kunnen ons wel richten op de dingen die wel mogelijk zijn. Kijk eens naar wat je kunt doen in je eigen leven om weer meer beweging te krijgen. Ergens voelen we ons letterlijk vastzitten, en dat is ook niet zo gek gezien de bizarre tijden waar we in leven. Dit creert een gevoel van onbehagen en ontevredenheid. Maar er zijn altijd mogelijkheden om weer in beweging te komen en alles weer een beetje op gang te krijgen. Kijk eens waar jij in jouw systeem weer beweging kan krijgen. Jouw lichaam bestaat uit energie en energie wilt stromen, dus kijk wat jij kunt doen op een kleine schaal wat die beweging weer op gang zet. Want alles wat jij in jezelf op gang brengt, zal in de buitenwereld ook weer meer op gang komen. Kijk dat we werkelijk vastzitten, is een illusie. Ergens zijn we gaan geloven dat mensen buiten ons de macht hebben over ons als persoon. We zijn vergeten dat we soeverein zijn, en dat we zelf de macht hebben over ons eigen lichaam en ons leven. En elk mens met gezond verstand en een heldere intuitie, weet hoe hij of zij moet luisteren naar zichzelf. Die weet wat wel of geen waarheid is. Maar waarom zijn we zo ons vertrouwen uit de hand aan het geven? Waarom leggen we de beslissingen over ons leven in andermans handen? Vraag je dat eens af.. Want deze conflict energie, onrust en boosheid komt natuurlijk niet voor niets naar boven. Ergens weet je diep van binnen, dat er een heleboel dingen niet kloppen, en toch kiezen de meeste mensen ervoor om er wel naar te luisteren. Dit zorgt ervoor dat je gaat twijfelen aan jezelf en je komt in conflict met jou ziel.

Strijd

De strijd energie die er nu in het collectief heerst en dus ook in vele levens, heeft niks meer te maken dan met de strijd die je met jezelf levert. Een ander doet niks, jij doet alles zelf. Want als jij in balans bent, dan heb jij geen strijd meer te voeren en voel jij je content met jezelf en je leven. Vele mensen worden nu op dit stuk getriggert, en dwarrelen een beetje rond, niet wetende wat te doen met zichzelf en hun leven. Vragen zoals; Ben ik wel gelukkig? Hou ik nog wel van diegene? Wat wil ik eigenlijk doen met mijn leven? Klopt deze hele situatie wel waar we in zitten? Wat is waarheid?  En ik kan nog wel meer vragen bedenken, maar je begrijpt waar ik naartoe wil. Wat wij als mens doen als we in deze energie zitten, is dus de schuld vaak bij een ander leggen. Ergens zijn veel mensen zo geneigd om niet naar hun eigen aandeel te kijken, en voor je het weet ontstaan er conflicten tussen mensen. Op dit soort momenten is het belangrijk even stil te staan bij wat er nou gebeurd. Want is dit wel iemand anders zijn of haar schuld? Is er uberhaupt wel schuld? Staat je ego in de weg, om werkelijke verbinding te maken? Of zie je de wereld door zo een zwarte bril dat je het helemaal niet helder meer ziet? Op dat soort momenten is het belangrijk om jezelf af te vragen wat liefde zou doen! Wat zou liefde nou doen? Laten we het ego even aan de kant schuiven, want die dient in dit soort zaken niet eens. Al is dat wel het eerste wat omhoog komt, tijdens conflicten. Maar als je nou een conflict hebt, blijf bij jezelf en stel jezelf de vraag wat liefde zou doen? Want je zult geheid een ander antwoord krijgen, dan wanneer je vanuit je ego en impulsen reageert. Soms moet je dingen even laten bedaren, voordat je reageert. Want oude overtuigingen, ervaringen en conditioneringen kunnen jou een heel andere reactie doen geven. En stel dat dat gebeurd, dan ben je verder van huis. Want van het ene drama stap je in het andere drama. En elke keer als je iets buiten jezelf zet, leg je dus ook de controle bij een ander neer. Maar ik vertel dit nu even vanuit mijn perspectief, gezien er natuurlijk meerdere perspectieven bestaan.

Zelfreflectie

Het valt niet altijd mee, maar het gaat hier vooral om zelfreflectie. Durf jij naar jezelf te kijken en jezelf ook te corrigeren, waarin jij ‘fout’ bent. Ik zet het even tussen haakjes, want er bestaat in feite geen goed of fout. Maar iedereen heeft een ander perspectief, maar durf jij te kijken naar jouw aandeel in hetgeen wat een conflict bezorgt of groter gemaakt heeft. En durf jij ook toe te geven, waar jij het misschien anders had kunnen aan te pakken? Of schiet je met je gedachten gelijk in je ego, en weet je ego wel beter? Jouw ego wilt jou ten alle tijden beschermen, maar vraag jij jezelf weleens af waartegen dan? Want ook je ego is niet je ware zelf, ego is een schild. Een beschermingsmechanisme die opgebouwd is uit ervaringen en pijnstukken en noem maar op. Nu is het aan jou om je ego niet de overhand te laten nemen, omdat je ego niet datgene brengt wat je eigenlijk diep van binnen wel wilt. Verbinding aangaan en deze ook houden. Alleen in verbinding met jezelf en een ander, kan jij je ware geluk vinden. De wereld heeft genoeg conflict gehad, en zie waar het de wereld gebracht heeft. Ik vind de wereld er persoonlijk niet mooier op geworden, wanneer iedereen zijn of haar ego de overhand laat nemen. Het doet niks, het neemt eerder dingen weg. Dus vraag ik wederom aan jou; Wat zou liefde doen? Zodra je meer uit liefde handelt, zal je meer balans ervaren. Hierdoor zal je minder onrust en conflict in jezelf en de buitenwereld ervaren. Wat denk je wat er gebeurd als heel de wereld dat doet? Mensen zullen minder in conflict gaan, en meer voor vredelievende oplossingen kiezen. Omdat liefde de grootste verbindende factor heeft, die mensen naar elkaar toe brengt. Conflicten kan je op verschillende manieren oplossen, maar 1 daarvan is het gewoon aan te gaan. En dan bedoel ik op een liefdevolle manier. Een conflict kan namelijk ook mensen met verschillende denkwijze bij elkaar brengen. Hoe mooi is het als jij het durft aan te gaan, en de verbinding daardoor alleen maar dieper wordt? Dus laten we voortaan eerst nadenken voordat we vanuit ego reageren, en laten we meer voor vrede kiezen. Er is al zoveel gaande ,laten we het elkaar dan ook niet moeilijker maken. Ik kies voor liefde, wat kies jij?

Namaste  

Diana Douma

Winkelwagen