Wees je eigen held

We kunnen niet meer rekenen op anderen om het voor ons te doen, we zullen ook zelf aan het werk moeten met onszelf om tot heling te komen en om weer gelukkig te zijn.

Het leven is niet perfect, maar ergens willen we toch geloven dat het perfect moet zijn om gelukkig te worden. We lopen te vaak tegen te lamp als we ergens weer een verwachting hadden gecreëerd en die ons teleurgesteld achterlaten. Het is niet erg dat dit gebeurd, want dit helpt je alleen maar meer in je kracht te komen staan. Al deze lessen zijn juist nodig, want elke afwijzing van de buitenwereld brengt jou weer dichter terug naar jezelf. En uiteindelijk moet jij het ook zelf doen, want je hebt alleen met jezelf te maken. Niemand kan voelen wat jij voelt, en denken wat jij denkt. Dus zullen we zelf met onze emoties en gevoelens mogen dealen, hoe pijnlijk dit soms ook is. We focussen te vaak op onze fouten, en zien over het hoofd wat we allemaal wel goed doen. En daarnaast worden onze fouten vaak genoeg niet bekeken als verbeterpunten, maar iets wat herstelt moet worden. Je hoeft niet herstelt te worden, want je bent al zo goed als je bent. Je kan altijd verbeteren ja, dat kan iedereen. Je kan zelfs de beste versie van jezelf worden, als jij daar in geloofd en als je bereid bent om daar jou tijd en energie in te steken. Jij mag jezelf weer op de eerste plaats gaan zetten, en weer keuzes maken die goed zijn voor jouw ziel. Niet wat een ander denkt, vind of voelt, want het gaat om jou. Het is belangrijk dat jij jezelf met alles op de eerste plaats gaat zetten, ongeacht alles om jou heen. Want jouw wereld, jouw creatie, jouw omgeving past zich aan jou aan. Je kan een ander alleen maar helpen door zelf in jouw kracht te gaan staan. Daardoor zal een ander jouw licht herkennen en daarin meegaan. Je kan ook alleen maar iemand helpen als diegene er echt klaar voor is, want anders gaat dit ten koste van jouw.

Helden

En je als jij je eigen held bent, kan ook niemand meer jou pijn doen. Want je bent heel op jezelf. Een ander kan het proberen om jou pijn te doen, maar het doet je niks meer. Die ander laat alleen maar zijn of haar zwakheid zien, en laat zien op welk niveau van bewustzijn hij of zij zit. En daar zou je oké mee mogen zijn, want niet iedereen wilt wakker worden. Niet iedereen wilt zich ontwikkelen, of ontwikkeld zich anders. Niet iedereen gaat mee naar een hoger bewustzijn, en dat is oké. Want uiteindelijk is het jouw pad, en op dit pad zal je mensen om je heen (vrienden/familie) los mogen laten. Zij zullen op den duur ook jouw groei belemmeren, en jou klein houden. Dit gebeurd doordat ze jou bewust of onbewust pijn doen, of kinderachtige spelletjes gaan spelen, of altijd maar hun gelijk willen halen. Alles om jou maar in de 3D wereld (lager bewustzijn/dualiteit) te houden. Maar jij bent bezig om uit die dualiteit te stappen, waar geen strijd en drama meer is, maar rust en vrede. Dus wees je bewust met welke mensen jij je omringt, en creëer allemaal superhelden om jou heen. Want iedereen die in zijn of haar kracht staat en zichzelf werkelijk aan durft te kijken, is een superheld. En hoe meer superhelden jij om je heen hebt, hoe meer deze helden weer het beste in jou naar boven halen. Alleen kleiner denkende mensen willen je klein houden, en gunnen jou niks. Jij mag leren het jezelf te gunnen en al die kleindenkende mensen los te laten. Kies voor jezelf in alle opzichten en dus ook met wie jij je omringt en wilt groeien. We kunnen allemaal groeien en beter worden en ontwikkelen tot de beste versie van onszelf, uit liefde voor onszelf.

Weglopen voor wat zich aandient

Veel mensen lopen ook weg voor hun emoties, en durven zichzelf niet in de spiegel aan te kijken. Veel mensen lopen met zelfverwijt, schuldgevoelens, slachtoffermentaliteit etc. Maar hebben zichzelf daarmee alleen maar vast gezet in een rol. Het is goed als jij die emoties die loskomen aanpakt, want daarmee haal jij jezelf uit je slachtofferrol. Een rol waar JIJ jezelf in gezet heb! Ja dit heb je allemaal zelf gedaan, je kan een ander niet de schuld geven. Doordat jij gaat lopen vingerwijzen, laat je alleen maar zien waar jouw zwakheid zit. Waar jij jezelf nog niet aan durft te kijken. Een echt krijger pakt de stier bij de hoorns en gaat het gevecht aan. Het gevecht met jezelf aangaan, totdat je geheeld bent. Ik zeg gevecht, omdat het in het begin een gevecht zal zijn. Je zal jezelf ertoe moeten zetten om door de emoties en gevoelens (die je niet wilt voelen) heen te gaan. Wat willen deze gevoelens jou zeggen? Waarom heb je pijn? Waarom heb je verdriet? Waarom ben je boos? Waarom verwijt jij jezelf? Waarom geef je een ander de schuld? Waarom??? Ga vragen stellen aan jezelf en voel wat er opkomt bij jou. Wat voor gevoel geeft het? Geeft het een rot gevoel of verdriet? Ga dan voelen of het iets te vertellen heeft en of er gedachtes naar boven komen. Komen daar dan meer gedachtes en gevoelens bij naar boven? Voel je maar even ongemakkelijk. Voel die knoop in je maag. Voel die pijn in je buik. Voel die verdriet opkomen. Voel die boosheid opborrelen. Het is allemaal deel van jou, en wilt alleen maar naar boven komen om gevoeld te worden. Het wilt niet meer weg gestopt worden, en onderdrukt. Omdat we ons zo nodig groot willen houden. Omdat we ons zo nodig af willen leiden, door verslavingen zoals tv, social media, eten, drinken, drugs, medicijnen en noem zo maar op. NEE, hou ermee op! Leer jezelf toch eens te omarmen in jou hele wezen, en hele hoedanigheid. DIT is wie jij bent en hoe je mag zijn. Met positieve en negatieve gevoelens! Voel wie je bent, laat alles stromen en laat de weerstand los.

Kom op voor jezelf

Nu is de tijd om je oude ik los te laten, en te kiezen voor wat goed is voor jou. Alles te doorleven, te laten doorstromen in alle liefde. De weerstand volledig op te geven en te kiezen voor een betere versie van jezelf. Niemand doet het voor jou, jij moet het zelf doen. Wees je eigen held en sta op uit al die oude verhalen en overtuigingen dat je iets niet bent, kan of wilt. Je kan alles wat je wilt, en je bent alles al. Waarom denken we toch altijd dat we niet perfect zijn zoals we nu al zijn? Je bent een mens die ALTIJD in ontwikkeling is en zal zijn. Je bent al perfect waar je op elk moment bent, vertrouw daar nou toch eens op. Vertrouw nou toch eens op jezelf, en kom op voor jezelf. Overtuig jezelf toch eens dat je wel alles in je hebt, en dat perfectie niets anders is dan een illusie.

Hou op met jouw pijn, verdriet en alle drama’s daaromheen te projecteren op anderen. NEE, het is jouw proces en zijn jouw emoties. Je hoeft niks bij een ander neer te leggen, want jij hebt alles zelf in de hand. Leer meer naar jezelf te luisteren en naar je behoeftes op elk moment, leer meer je grenzen aan te geven, leer meer voor jezelf op te komen. Dit doe je allemaal voor JEZELF! Jij wilt gelukkiger leven, dus jij zult het zelf moeten doen, en zelf moeten opkomen voor waar jij in geloofd en waar jij voor staat. Jezelf niet meer wegcijferen omwille van een ander, en altijd uitspreken wat je op je hart hebt. Echte connecties kunnen ook alleen maar komen, als jij eerlijk bent naar jezelf en de ander. Als je alles gaat lopen wegduwen, omdat je niet wilt voelen of rekening wilt houden met een ander, ga je met je eigen geluk aan de haal. Wees authentiek en spreek vanuit je hart, leef vanuit je hart en voel vanuit je hart. Kom op voor jezelf, omdat je het waard bent om geliefd te zijn door jezelf. Jij hebt de sleutel in handen, niemand anders. De buitenwereld is alleen maar een spiegel voor jou en waar jij nog meer van jezelf mag houden, waar jij nog meer je grenzen mag aangeven ,waar jij nog meer mag voelen. De buitenwereld leert jou weer terug te komen bij jezelf, waar het allemaal begint.

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen