Wees trouw aan jezelf

Het kan weleens moeilijk zijn om altijd maar trouw aan jezelf te zijn, zeker als je altijd gewend was je eigen aan te passen aan alles en iedereen. En jij jouw weg nog probeert te vinden in het leven. Als jij bezig bent jouw weg te vinden in het leven en je probeert los te maken van de conditioneringen die jou zijn opgelegd, kan het nogal een uitdaging zijn. Het is van belang dat je weer leert om jouw intuïtie te volgen en datgene te doen waar jij gelukkig van wordt. Iets wat voor velen nog heel moeilijk is en ik heb er eveneens mee lopen struggelen. Maar desalniettemin ben ik wel iemand die een hele sterke eigen wil heeft en als iets mij toch niet zint, ik er uiteindelijk niet (meer) in mee ga. De afgelopen jaren ben ik steeds beter naar mijn intuïtie gaan luisteren en in dit proces ben ik zo vaak van gedachten veranderd, dat ik het soms zelfs niet eens bij kon houden. Voor sommige was of ben ik misschien egoïstisch of niet trouw, maar eerlijk gezegd ben ik voor het eerst trouw aan mezelf. Ik zeg makkelijker afspraken af en ik ga niet meer naar dingen waar ik niet naar toe wil. Maar ook daarin kan ik weer heel snel van gedachten veranderen. Iets waar de meeste gek van worden, dat ik het ene moment dit zeg, en het andere moment dat. Maar ik verander ook als mens en mijn bewustzijn vergroot ook en ik sta elke dag weer anders in het leven. Ik volg gewoon heel erg mijn gevoel daarin. Het ene moment zweer ik feesten af, gezien ik toch in een bepaald proces zit en ik er een weerstand tegen opgebouwd heb en het andere moment ga ik toch weer heen. Iets wat velen niet begrijpen, want ik heb toch gezegd niet meer heen te gaan. Ja ik verander nogal vaak van gedachten, maar wat is daar mis mee? Gezien ik op dat moment mijzelf eer en naar mijn gevoel luister.

Moment opnames

Het ene moment heb ik een persoonlijk facebook pagina, en het andere moment er weer af ben. Voor sommige komt dat over alsof er iets mis is met mij en ik niet betrouwbaar ben. Maar ik ben juist trouw aan mezelf en wat er zich op dat moment aandient. Ik raak soms te overprikkeld van alle social media en ben dan soms uren afgeleid door alle prikkels eromheen. Ik neem mezelf dan in bescherming. Want als ik iets doe, kan ik erg gedreven zijn en dat gaat vaak ten koste van mezelf. Hetzelfde gebeurde met mijn website, gezien ik eerst gastbloggers had en toen besloot een andere weg in te slaan. Ik heb het geprobeerd en heb het uiterste eruit gehaald, maar ik liep tegen een lamp en merkte dat dit niet mijn weg was. Ik heb mijn website weer terug naar mijn persoonlijke website gemaakt waarin ik alleen mijn eigen blogs deel, en ik voelde de rust als een warme deken over me heen komen. Ik heb het geprobeerd, maar het was niet iets wat bij mij paste. En het ene moment deel ik veel en het andere moment heb ik geen inspiratie en deel ik amper wat. Ik ben ook op ontdekking met mezelf daarin. Ik probeer veel en ik probeer van alles, en ik verander ook veel van alles en van gedachten, en ergens had ik soms het gevoel dat ik niet betrouwbaar over kwam. Maar ik was juist trouw aan me eigen, want je bent een mens en je mag jouw leven invullen zoals jij het wilt. Ja, ongetwijfeld zal de website een succes geworden zijn, maar werd ik er gelukkig van? Nee, geen blijvend geluk. Ik had toen ik bezig was wel veel inspiratie en veel geleerd en mijn creativiteit komt erbij kijken, wat ik erg leuk vond. Maar ik kon dit niet volhouden, omdat ik dit mezelf niet zag blijven doen. Ik wilde weer wat anders, en wat voor anders het was, dat wist ik nog niet. Ik ben nog in ontdekking met mezelf en elke dag is weer anders. Ik leer elke dag meer over mezelf en wat mijn talenten zijn en wat ik eventueel zou willen.

Het gaat om de weg, niet om het doel

We zijn in deze maatschappij zo aangeleerd dat je alles moet afmaken waar je aan begint, en dat je consequent moet zijn in de dingen die je doet. Ja deels klopt dat wel, als jij iets hebt gevonden wat jou passie is. Want als je daarin consequent bent, zal je zeker succes hebben. Maar er zijn genoeg mensen zoals ik die het einddoel niet zozeer belangrijk vinden, maar meer op ontdekking en avontuur gaan en van alles willen uitproberen in het leven. Ontdekken waar je goed in bent en waar eventuele talenten zitten of ontstaan. En vooral veel leren van alles wat het leven te bieden heeft. En als je in dit proces elke keer van gedachten veranderd, zou dat niet uit hoeven maken. Zolang jij er maar gelukkig van wordt en doet waar jij blij van wordt. Zolang jij er maar gelukkig van wordt en doet waar jij blij van wordt. En zolang jij maar jouw gevoel blijft volgen in alles wat je doet. Trouw zijn in hoe je handelt naar jezelf toe is veel belangrijker en neemt niets weg van jou betrouwbaarheid in het algemeen.Dit is authenticiteit! Want er is toch niks beters als trouw zijn aan jezelf, iets wat we te vaak niet gedaan hebben. Iets wat ons door het systeemdenken is afgeleerd. Want we willen ook zo graag controle houden op alles in het leven en ‘succesvol’ zijn in alles wat we doen en vooral een doel bereiken. Maar zet dat eens opzij en laat eens volledige controle los en volg wat op dat moment bij jou aandient, wat jouw gevoel op dat moment zegt. Je bent al succesvol in alles wat je doet, want het leven beleven is op zich al een succes. Het leven is ons al niet makkelijk gemaakt, en nu moeten we onszelf ook nog in een keurslijf zetten door geforceerde doelen te behalen? Nee, doe gewoon je ding en leef gewoon je leven. Jij mag zo vaak van gedachten veranderen als jij wilt, niemand die daar iets van hoeft te zeggen of vinden. Het heeft niks met jou als persoon te maken, en mensen hebben toch altijd wel een oordeel over jou. Als jij op beslissingen terug wilt komen is het ook goed! Sommige zijn ‘bang’ om gezicht te verliezen omdat ze hun afspraak, uitspraak of belofte niet nakomen, maar wie maakt de regels in het leven? Jij toch? Het gaat toch om jou geluk? Niet om andere mensen of om andere mensen te pleasen. Jij kan geen gezicht verliezen, want je bent en blijft trouw aan jezelf. ‘Jij’ hebt er een oordeel over als je zegt dat het wel zo is en als andere dat zeggen… dan zegt dat meer over hen en hun overtuigingen. Dus laat het allemaal lekker los en doe gewoon je ding en blijf ten alle tijden trouw aan jezelf, want daar zit jouw geluk!

Namaste

Love D

Winkelwagen