Een nieuw begin

De laatste tijd ben ik veel bezig geweest met terugkomen bij mezelf, mijn gevoel volgen, mijn weg uitstippelen en het verleden afsluiten. De energieën van de laatste maanden logen er ook niet om, want we werden allemaal vrijwel gedwongen om toch naar onszelf en ons leven en de lessen in ons leven te kijken. Door oude pijn stukken heen te gaan en die dingen te helen waar heling nodig was. Ik ontkom er ook niet aan, en moet ook meedeinen op de golven van energie en heling en naar binnen gaan. En gezien mijn mannelijke energie iets sterker is, ga ik onbewust toch meer in de weerstand zitten. Ik weet dat het mij meer zou helpen als ik ga mediteren, maar gezien mijn mannelijke energie kan ik ergens niet de rust vinden in mezelf om ook echt te gaan zitten.

De vrouwelijke energie geeft zich meer toe aan rust, iets waar ik deels wel toe gedwongen wordt. Vooral afgelopen tijd, waarin ik gewoonweg niet de energie had om ook maar iets te ondernemen. Zelf elke vorm van beweging was teveel voor mij, en ik kon alleen maar laveloos op de bank liggen en alles over me heen laten komen. In mijn hoofd wilde ik doorgaan, maar mijn lichaam ging in weerstand en schakelde als het ware gewoon uit. Toegeven aan het moment is lastig als je een allesoverheersende mannelijke energie in jou systeem hebt. Maar gezien we in een tijdperk zitten waarin we gedwongen worden om meer in onze vrouwelijk energie te komen, ontkomen we er niet aan om op een andere manier naar onszelf te kijken. En om de zachtere en meer open kant van onszelf te benaderen.

Oude patronen

Deze tijd komen ook oude patronen naar boven om toch weer aangekeken te worden en gewijzigd te worden, waar het gewijzigd moet worden. En in dit proces is het belangrijk om niet te hard voor jezelf te zijn. Zie waar je in zit en hebt gezeten, herken en erken jouw ‘oude patronen’ en zie in dat jij gegroeid bent en niet meer zo bent. Zie in dat deze patronen naar boven komen om geheeld te worden, en zie in waar jij jouw ‘oude patronen’ kan herprogrammeren. Weet dat als iets ‘ouds’ naar boven komt, jij jezelf een nieuw verhaal kan vertellen. Jij bent niet meer zo en je hoeft nergens meer onzeker over te zijn, want jij hebt geleerd van al die processen.

Deze processen waren nodig voor jou om te groeien, maar jij hebt ergens een oordeel erover. Jouw oordelen over jouw patronen, processen, verleden, ervaringen hebben jou ergens vastgezet. En alleen jij kan jezelf er weer uithalen, door er gewoon naar te kijken als een ervaring of les, zonder oordeel. Jij kan ernaar kijken met een ander perspectief, want jouw bewustzijn is gegroeid. Jij weet dat al die lessen nodig waren voor jouw persoonlijke ontwikkeling en groei, die jou gemaakt hebben tot wie en wat je nu bent. Het gaat niet om het einddoel en om het verleden, het gaat om de weg die je bewandelt en de lessen die je meeneemt en die jou helpen groeien. Deze lessen die jou weer terug helpen naar de kern en weer helpen terug te komen bij jezelf. Iets wat we door al die programmeringen van de maatschappij verleerd zijn….onszelf te zijn!

De energie van deze tijd

De energie van deze tijd zal al jou geleerde lessen helpen ankeren. Daar waar bepaalde processen nog geheeld mogen worden kunnen de kop op steken, maar wees je gewoon bewust hiervan. Je valt niet terug, je gaat gewoon in verdieping. De komende maanden zullen lichter aanvoelen en zal je de hulp krijgen die je zoekt en nodig hebt, als jij gewoon jouw intuïtie blijft volgen en vertrouwen blijft hebben in het pad die jij bewandeld. Laat je gewoon meevoeren op de energie van deze tijd en laat alle oordelen achterwege. Je bent precies waar je moet zijn en je hebt zo je best gedaan en doet dat nog steeds, wees wat milder voor jezelf. Want we zijn al lang genoeg te hard voor onszelf geweest en hebben al te lang overal een oordeel over gehad. Laat het oordeel over alles en iedereen varen en begin opnieuw, want oordeel brengt alleen maar verdeeldheid.

Laten we met z’n allen terug gaan naar eenheid, want we zijn hier allemaal gekomen om te leren en het avontuur aan te gaan. Het oordeel over alles maakt het een lijdensweg, waarvan we niet kunnen helen. Alles is goed, en jij bent goed zoals je bent! Je bewandelt precies de weg die jij moet bewandelen, heb daar gewoon vertrouwen in. Zolang jij het oordeel naar jezelf en andere toelaat los te laten, zal je zien hoe snel jouw leven en de energie verandert. Deze energie kan jouw zo helpen in dit hele proces, als jij je laat meedragen met deze flow van energie en de controle loslaat. Geniet gewoon van elke ervaring en als je een oordeel naar boven voelt borrelen, herprogrammeer jezelf dan en zeg dat dit niet jouw werkelijkheid is. Jij kiest jouw eigen werkelijkheid, jij hebt de macht in handen, alleen ben je het zelf vergeten. Wij creëren zelf onze werkelijkheid en deze nieuwe energie gaat jou alleen maar daarbij helpen. Vertrouwen is de sleutel en deze begint bij jezelf!

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen