Zelfliefde

Wat ik steeds vaker zie is dat mensen ergens blijven hangen door gebrek aan zelfliefde. Blijven hangen in een relatie die ongezond is, een baan waar ze niet meer gelukkig van worden, of dingen doen waarvan ze denken dat ze het moeten doen, omdat ze het altijd zo gedaan hebben. Men vergeet dat het mogelijk is om ergens uit te stappen, ondanks er niks angstiger is dan dat. Maar wat wil die angst nou precies vertellen? Is deze angst wel op waarheid gebaseerd? Waarom maken we het onszelf zo onnodig moeilijk en kiezen we zelf niet voor leuke en luchtigere dingen, waar we veel blijer van worden? Waarom blijven wij systematisch die dingen opzoeken, waarvan we weten dat het ‘drama’ of saaiheid zal creëren? Wat is de drang om continu dezelfde situaties op te zoeken?

We vallen steeds terug in oude patronen omdat we bang zijn voor het nieuwe. We willen zekerheid in het leven, want we willen ons niet teveel zorgen maken over wat er kan gebeuren. Uit de comfortzone stappen is eng, en nieuwe dingen zijn vaak in iemand zijn of haar ogen negatief. Maar wie zegt dat nieuwe dingen negatief zijn? Of dat uit jouw comfortzone stappen, jou niet veel meer kan geven dan jij ooit heb durven dromen? Waar is die veiligheid op gebaseerd? We worden systematisch klein gehouden door het systeem waar wij op gegeven moment zelf in zijn geloven, maar deze waarheid is allang al achterhaalt. We leven in een andere tijd, alleen moeten de meeste mensen nog echt ‘wakker’ worden. Ze moeten inzien dat het niet nodig is om uit angst te reageren, maar dat angst alleen maar een illusie is. We streven veiligheid na, alleen is veiligheid ook maar een illusie. Veiligheid bestaat niet, want alles wat jij denkt veilig te stellen kan de dag van vandaag of morgen zomaar weg zijn.

Vertrouwen

Door de jaren heen is er zoveel angst gezaaid, dat mensen het vertrouwen zijn kwijt geraakt. Maar vooral ook het vertrouwen in hun zelf. Niet meer vertrouwen op hun krachten en wat hun talenten zijn en wat je nog meer voor talenten kan ontwikkelen. We vallen graag terug in het oude vertrouwde, omdat dat hetgeen is wat we allemaal kennen. Maar dat is niet waar de magie gebeurd, en dat is niet waar je leven kan beginnen. Wij zijn meester scheppers, alleen zien we het niet of willen we het niet zien. Het systematisch programmeren van ons bewustzijn, wat door verschillende instanties gebeurd, is voor veel mensen een werkelijkheid geworden.

We geloven alleen maar dat we kunnen genezen door een pilletje of dokter, we geloven dat we die baan nodig hebben om te kunnen slagen in het leven. We geloven dat we niet zonder die relatie kunnen, omdat we dan gefaald hebben en bang zijn alleen achter te blijven. We hebben zoveel geld nodig om te kunnen leven. We hebben die spullen of handelingen nodig om geslaagd te zijn of er uit te zien. Maar waarom al die angst en twijfel? Waarom zo weinig vertrouwen in wat je allemaal zou kunnen creëren? Waarom zijn we onderweg het vertrouwen volledig kwijt geraakt om te zien wat de mogelijkheden zijn en de potentie dat ieder mens in zich heeft om de mooiste dingen te creëren?

Zelfliefde

En daar komt zelfliefde om de hoek kijken. Want ergens.. diep van binnen, ben jij het vertrouwen in jezelf kwijt geraakt. En ergens.. diep van binnen, houd jij niet genoeg van jou zelf om in te kunnen zien wat jij waard bent en wat jij allemaal neer kan zetten in deze wereld. We volgen, omdat we vergeten zijn om te leiden. We maken zorgen, omdat we vergeten zijn om te vertrouwen. We leven in angst, omdat we bang zijn om te falen. We geloven in illusies, omdat we vergeten zijn voor onszelf te denken. We houden niet genoeg van onszelf om in te kunnen zien, wat wij zelf allemaal kunnen creëren om onze eigen wereld en de wereld om ons heen mooier te maken.

We gaan ervan uit dat we falen of dat we andere mensen of zekerheid nodig hebben, om een geslaagd leven te kunnen leiden. In een wereld waarin plastische chirurgie omarmt wordt, omdat alle imperfecties niet geaccepteerd kunnen worden. Diezelfde imperfecties die een mens juist zo mooi maken. Een wereld waarin aanzien en schoonheid voorop gezet worden, maar in werkelijkheid een illusie is. Een wereld waarin iedereen iets of iemand probeert na te streven, zonder naar zijn of haar eigen kwaliteiten te kijken. Zonder zelf iets neer te willen zetten, wat eigen en uniek is. Een wereld waarin iedereen aan zichzelf en zijn of haar uiterlijk twijfelt, omdat we niet meer in het plaatje passen…denken we. Een wereld waarin we onszelf niet meer veroordelen voor wie en wat we zijn, en alles accepteren van onszelf. Goed of kwaad. Zelfs de gedachtes die we erover hebben, goed of kwaad.

Ontdek je talenten

Soms vraag ik me af hoe een wereld zou zijn, als imperfectie meer omarmt werd. Als ‘nep’ uit de mode zou raken, en ‘echt’ weer in de mode kwam. Gewoon, omdat dat het meest natuurlijke is om te doen. Vanuit zelfliefde en vertrouwen, en jij jezelf niet laat overtuigen door de wereld die jou anders wilt laten denken. Dat jij geen prikkels of relatie of zekerheid meer nodig hebt, om te kunnen leven. Dat jij jouw leven gaat leiden zoals jij het wilt op de manier zoals jij dat graag zou doen, ongeacht wat een ander ervan denkt of vind. Dat jij meer risico’s durft te nemen, ongeacht de uitkomst. Het wordt tijd voor een revolutie van zelfliefde!

Het wordt tijdklop dat mensen gaan inzien dat iedereen zijn of haar kwaliteiten heeft en allemaal wat te bieden heeft in deze wereld. Dat het niet bij 1 talent blijft, maar dat elk mens inziet dat hij of zij meerdere talenten heeft. Dat we niet meer hoeven te kijken naar wat een ander heeft, maar echt gaan kijken en ontwikkelen wat bij jou past. Dat iedereen zijn of haar ware potentie leeft, vanuit liefde voor jezelf! Omdat je het waard bent, en niet omdat een ander het van jou verwacht. Ga weer van jezelf houden en kies vanuit jouw hart wat jij wilt en verlangt in het leven. Ga kiezen voor de dingen die jou blij en gelukkig maken, en niet meer voor de moeilijke weg omdat het volgens jouw idee of overtuiging moet. Ga weer kiezen voor jezelf en houd van jezelf! Er is nog zoveel meer in de wereld te ontdekken, maar begin eerst bij jezelf. Jij bent uniek!

“If you have the ability to love, love yourself first.”
― Charles Bukowski

Wil jij weer kiezen voor jezelf, uit liefde voor jezelf?  Doormiddel van trajecten kan ik jou in 6 maanden al helpen oude patronen te doorbreken en nieuwe keuzes voor jezelf te maken, waardoor je anders naar jezelf en het leven gaat kijken. En waardoor je meer van jezelf gaat houden, precies zoals je bent. Plan een zoomcall in om te kijken of wij een match zijn, waarin ik jou help weer de beste versie van jezelf te worden.

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen