Claim je soevereiniteit

Het wordt tijd dat we voor onszelf gaan kiezen, in een tijd waarin men te gehecht is geraakt aan de dingen die buiten zichzelf staan. We leven in een maatschappij waarin de meeste hun eigen weg nog aan het zoeken zijn en ergens nog zichzelf kwijt zijn. We gaan ons hechten aan mensen, banen, spullen, dieren, woorden, gedrag, overtuigingen, meningen, verwachtingen, uitkomsten en noem zo maar op. We gaan ons identificeren met alles om ons heen, en vergeten naar onszelf te kijken en wat we in onze diepste bron zijn. Door zelf geen keuze te kunnen of durven maken, belanden we in een vicieuze cirkel. Ergens het geluk af laten hangen van iets buiten onszelf, zal ons uiteindelijk alleen maar teleurstellen. Een baan kan jou niet gelukkig maken, spullen kunnen jou niet gelukkig maken, likes kunnen jou niet gelukkig maken, andere mensen kunnen jou niet gelukkig maken. Dit is allemaal een illusie en tijdelijk geluk, maar niet het geluk wat vanuit de bron komt. We kunnen andere mensen niet claimen, en verwachten dat ze jou gelukkig maken. Ja, je hebt vrienden en familie, maar je zou ze niet moeten claimen, want ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen geluk. Ik zie mensen hun eigen geluk bij een ander in handen leggen en ergens verwachten (vaak onbewust) dat hun door die personen gelukkig gemaakt kunnen worden. En als er iets buiten de zogeheten norm van verwachtingen valt, willen ze het met alle geweld bij elkaar houden door zich in allerlei bochten te wringen en er controle op te houden. Dit kan door de slachtoffer te spelen, manipuleren of mensen die in het drama vallen etc. Maar als je dit gaat voeden, dan houd je het alleen maar in stand. Het is aan jou om jouw eigen geluk te claimen. Niemand is verantwoordelijk voor jouw geluk, en niemand kan jou claimen. Doe je ding, en laat jouw leven niet bepalen door anderen, want dan trek jij uiteindelijk aan het kortste eind.

Jouw weg hoef je niet uit te leggen

Soms sla je een weg in, door je intuïtie te volgen, zonder dat je weet waarom je de dingen doet die je doet. Jouw hogere zelf is al wijs genoeg om die stappen vooruit te zien. Jouw hogere zelf heeft al een pad voor jou gekozen, het is alleen aan jou om daarnaar te luisteren. Ook al snap je er soms zelf niks van, maar luister wat je hart je ingeeft. Ik heb geleerd dat ik soms weleens bepaalde stappen of beslissingen neem die mij eerst niet logisch leken en waarvan ik zelf niks van snapte, maar die achteraf heel duidelijk waren te verklaren. En achteraf de beste weg was voor mij. Soms hoef je niet altijd een reden te hebben of de antwoorden te weten, maar soms moet je gewoon vertrouwen hebben op jouw eigen gevoel. Als je voor jezelf gaat kiezen, ga je weerstand krijgen. Dat is meestal zo als je iets doet vanuit jouw gevoel. En ook omdat je eindelijk voor jezelf kiest en dit niet in iedereen zijn of haar plaatje van geluk past, zal je ook weerstand krijgen. Onbewust voelen mensen een verandering aankomen en dat kunnen ze niet accepteren, want ze willen controle houden op hun geluk (wat natuurlijk een illusie is). Niemand, maar dan ook niemand kan en zou jou mogen claimen. Bewust of onbewust! Zorg dat je altijd blijft doen waar jij je naartoe getrokken voelt, want jouw intuïtie is jouw leidraad naar geluk. Stap niet in het drama van andere mensen en hun wensen, en voed niet de slachtofferrol waar ze in zitten. Zolang je dat doet, houd je zelf alles in stand waar je zo los van wilt komen.

Loslaten is houden van

We zien het vaak niet, maar soms is loslaten het beste wat je kunt doen voor jezelf en voor de ander. Een ander heeft vaak niet door in welke rol hij of zij zit, en heeft vaak niet door dat hij of zij jou of de situatie manipuleert om maar alles te houden zoals het is, in die veilige comfortzone. Maar als jij wilt leven en kiezen voor jezelf, dan moet jij uit die comfortzone komen en vertrouwen hebben in het proces. Loslaten kan moeilijk zijn, maar is niet onmogelijk! Loslaten zorgt ervoor dat je niet alleen voor jezelf kiest, maar dat de ander ook voor zichzelf kan kiezen. Want iedereen is verantwoordelijk voor zichzelf. Als iemand wilt gaan, laat hem dan gaan. Je kan ook van elkaar houden als je niet bij elkaar bent, want in sommige gevallen kan de ander gewoon vergif zijn voor jou. En jou remmen in alles wat je doet en wilt doen. Liefde is loslaten en vertrouwen. En wat bij je hoort raak je niet kwijt, daar mag je op vertrouwen.  Een ander zou jou ook alle geluk moeten en mogen wensen, omdat je dat verdiend en vice versa. Maar het is nu tijd om voor jezelf te kiezen, hoe moeilijk dat voor sommige ook is. Jouw geluk hangt ervan af. Dan ben je maar een tijd alleen en kom je maar alleen te staan met alles, maar zo krijg je wel je vleugels en bouw je karakter. Zo kom je in te zien dat je niemand nodig hebt voor jouw geluk en dat je alles zelf kan en mag doen. Zo kom je erachter hoe sterk je bent en wat er allemaal mogelijk is. Zo kom je erachter hoe jij jouw geluk kan vormen, want jij claimt jouw soevereiniteit! Iets wat we allemaal zouden moeten doen.

\”Those who fly solo have the strongest wings.\”

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen