Connecties maken

Het leven zit vol verrassingen

We zitten vaak in een proces van willen en verlangen, waardoor we dingen willen forceren en naar onze hand zetten. Maar als we ons overgeven aan de flow en het proces van het leven, komen er misschien wel veel mooiere kansen en verrassingen op ons pad, die ons juist hetgeen geven wat onze ziel nodig heeft. Nu is het logisch dat we verlangen hebben en alles naar onze hand willen zetten, gezien we in een consumerende maatschappij leven. Maar geeft datgene waar we zo naar streven ons daadwerkelijk wel het geluk wat we zoeken? Of is het een opvulling van? Is het de gedachte naar het hebben of verlangen naar iets wat we nog niet hebben al een vervulling op zichzelf? Is het omdat onze denkwijze verkeerd is en we altijd het voorbeeld hebben gehad dat we altijd naar iets meer moeten streven?

Waarom zijn we niet gewoon tevreden met hetgeen we allemaal al hebben en kunnen we daar niet tevreden mee blijven? We worden geprikkeld aan alle kanten en het is en zal nooit genoeg zijn, maar is dat ook zo? Het onthechten van spullen, verlangens etc. geeft je misschien wel veel meer rust dan ooit tevoren, maar omdat je dat nooit aangeleerd is zal je er ook niet zo snel naar streven. En daar komt vaak die innerlijke onrust vandaan, het knagende gevoel van meer willen en verlangen. Daarom zal er altijd een jacht zijn naar dat geluk, wat vaak zo ongrijpbaar is. En als het grijpbaar is, dan is het maar tijdelijk geluk.

Ware geluk

Waar kan je dan wel ware geluk vinden en wat zal wel die innerlijk rust geven? Als niemand jou heeft verteld hoe dat moet, dan blijf je achter de feiten aanlopen. Maar als jij nou eens jouw leven in een film afspeelt en die dingen eruit haalt die jou werkelijk blijvend geluk geeft, dan zie je vaak dat het te maken heeft met de herinneringen en connecties die jij hebt gemaakt. De lessen die jij eruit geleerd hebt en de vreugde die het gebracht heeft. De ontelbare momenten dat je schaterend van het lachen met je beste vrienden door het leven gaat en de mooie reizen die jij gemaakt hebt met alle mensen die erin voorkomen. De connecties die je verbonden doen laten voelen met het leven zelf en jezelf weer in connectie brengt mij jou ware ik. Jij jezelf leert kennen op bepaalde vlakken die je niet hebt kunnen leren met spullen die jij gekocht hebt. De connecties die jij gemaakt hebt, en die je leven gevormd hebben. Want waar je mee omgaat wordt je mee besmet.

De talloze herinneringen die allemaal een afdruk achter gelaten hebben in jouw hart en jij met vrolijkheid, liefde, boosheid en verdriet kan terugkijken op die momenten. Want die momenten hebben jou gemaakt tot wie jij bent en die doen dat nog steeds. Dus zullen we er met z\’n allen naar streven om meer in connectie te komen en staan met alles er iedereen om ons heen, en te stoppen met onszelf af te sluiten in een bubbel en alleen maar bezig te zijn met die verlangens te vullen die alleen maar goed zijn voor jou eigen ziel. Dat tijdelijk verlangen, dat tijdelijk geluk en die tijdelijke spullen. Laten we herinneringen maken en uit de bubbel van ons ego stappen. Het leven heeft zoveel meer te bieden dan alleen maar spullen, het leven zelf is het ware geluk! Want gedeelde vreugde is dubbele vreugde…

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen