De boodschap uitdragen

In een wereld van ego’s en beter wetende mensen, omdat we in een controlerende maatschappij leven, vallen mensen vaak over mijn manier van de boodschap uitdragen. Ego’s die het beter weten of willen weten en mij regelmatig op mijn taalfouten corrigeren. Ja mensen, ik ben me bewust van mijn taalfouten, en nee mensen, het interesseert mij niet. Want waar het werkelijk om draait is dat de boodschap overkomt en dat hij energetisch aankomt bij mensen, wat mensen helpt tot inzichten te komen en ergens ook een lichtpuntje kunnen zien in hun eigen zielenpad. Het heeft mij in het begin wel een gevoel gegeven dat ik ergens niet goed genoeg was, omdat ik volgens mensen niet ‘goed’ genoeg schreef. Maar op mijn pad heb ik geleerd dit los te laten, want dit is wie ik ben en laat hierbij ook zien dat ik niet perfect ben. En in deze maatschappij waar men zo hard naar perfectie streeft, ben ik juist uniek in mijn imperfectie.

Triggers

Dat dit bij veel mensen ergens onderliggend triggert en mensen de neiging hebben om alles en iedereen om zich heen te corrigeren of te beoordelen en veroordelen en dus niet in hun waarde te laten, heeft meer te zeggen over hun. Ergens diep van binnen zijn ze perfectionist of voelen ze zich verheven boven een ander of kunnen ze de gebreken van anderen en misschien ook wel zichzelf niet accepteren. Deze tijd is het belangrijk om in jouw eigen authenticiteit te staan, met en zonder ‘fouten’ en /of ’imperfecties’. In werkelijkheid bestaan er natuurlijk geen fouten en is dat een oude manier van denken, eentje van dualiteit. In de nieuwe tijd, hebben we te maken met nieuwe manieren van denken en doen en laten en iedereen te accepteren zoals hij of zij is. Geen oordeel te vellen, maar van elkaar te leren.

Creativiteit

Doordat we uniek zijn met onze imperfecties, geven we ook de ruimte om creatief te zijn. Dit in plaats van in bepaalde constructies/patronen te willen denken. Het volgens een bepaalde manier van iets ‘moeten’ doen,  is natuurlijk heel kortzichtig en houd je vast in een bepaalde overtuiging en dimensie. Zeker gezien wij multidimensionaal zijn, zijn er meer waarheden, meer mogelijkheden, meer dimensies waar we ons in kunnen bewegen. Als men door wilt groeien in bewustzijn, dan zal men meer open mogen staan voor de denkwijze en het doen en laten van andere mensen. Doordat je open minded bent, laat je ook iedereen in zijn of haar waarde. Het hoeft allemaal niet volgens bepaalde regels, want je zet jezelf vast als je volgens regels gaat leven. En daardoor kan je ook niet creatief zijn en ontdekken en leren waar je nog meer kan en mag groeien. Dat is het mooie van het leven, dat we allemaal op ons eigen pad lopen en onze eigen lessen leren.

Loslaten van het streven naar perfectie

Ik had er al eerder een blog over geschreven, van het loslaten van het streven naar perfectie. En we mogen leren ruimte over te houden om fouten te maken, en authentieker te zijn en te leven zoals wij dat willen en ons niks aan te trekken van de oordelen en verwachtingen van anderen. Als anderen wat te zeggen hebben over jouw manier van doen of jou weg of jouw leven, weet dan dat het niet aan jou ligt. Het ligt bij henzelf en hun proces en acceptatie. Laat het dan ook bij hen en hun ego waar ze kenbaar nog teveel in zitten. Volg je eigen pad en volg je eigen hart en de rest volgt vanzelf wel. De mensen die nog teveel in hun ego en dus hun hoofd zitten, zullen met gesloten hart altijd een oordeel vellen over andere mensen. Dus laat het bij hun en vertrouw op je eigen kunnen.

p.s. ik wil die mensen bedanken die mij gecorrigeerd en veroordeeld hebben en nog steeds doen, want daardoor  heb ik meer in mijn authenticiteit durven staan. 😉

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen