De roep van jouw ziel

Hoor jij hem? Hoor jij jouw ziel wel roepen, uitschreeuwen wat het nodig heeft, wat het verlangt? Hoor jij wel wat jouw ziel jou zo graag wilt vertellen? Waar jouw ziel jou naartoe wilt leiden? Nee? Is ook niet zo gek als je nee zegt, want dat betekend dat jij jezelf altijd ergens genegeerd hebt. Bewust of onbewust, dat maakt niet uit. We zijn zo gewend geraakt om te leven in deze ‘slapende’ maatschappij, dat het lastig is om echt te kunnen luisteren. We worden continue afgeleid door alle prikkels om ons heen. Afgeleid door sociale media, afgeleid door eten, afgeleid door relaties, afgeleid door werk en ga zo maar door.

Maar heb je weleens stil gestaan bij het feit waarom je altijd op zoek bent naar meer? Waarom je altijd naar de toekomst of een doel toewerkt om daar jouw geluk te vinden. Jouw tijdelijk geluk, want alles wat van buitenaf komt is tijdelijk. Het zal je niet de vervulling geven die je werkelijk zoekt. Het zal je niet de voldoening geven, die dieper gaat en jou blijvende vreugde en geluk geeft. Het is belangrijk dat je weer gaat leren luisteren naar ‘de roep van jouw ziel”.

Het is belangrijk dat we ons hart weer gaan volgen en daardoor ook ons geluk. Dat we teruggaan naar onze ware essentie en onze authentieke zelf. Dat we ons losmaken van de conditioneringen van de maatschappij, die alleen maar verwachtingen neerzet voor mensen. Die mensen in hokjes houd en niet hun ware uniekheid laat leven. Laat jij je nog leiden door wat de buitenwereld (3D, matrix, maatschappij) van jou verwacht? Of durf je volledig los te laten en te vertrouwen op de weg van jouw ziel? Het pad wat jouw ziel voor jou uitgestippeld heeft? Je ziel roept het uit, je ziel wilt leven, je ziel schreeuwt om jouw aandacht, ben jij bereid om te luisteren?

Koester jezelf

Gedurende het proces van weer luisteren naar jezelf is het belangrijk dat je ook leert te luisteren naar je lichaam en de behoeftes die het heeft. Je zal meer rust nodig hebben dan je gewend bent, want je lichaam is aan het helen. Je lichaam heeft tijd nodig om weer online te komen en daarbij zal je ook wat liever naar jezelf toe mogen zijn. Je lichaam gaat door een proces heen waarin het zich weer aan het herstellen is, en daarbij komen er ook veel downloads binnen. Downloads zijn inzichten die jouw pad weer helder maken, jou helpen herinneren en gehoor geven aan de roep van jouw ziel.

Vaak krijg je deze downloads alleen maar als jij in rust verkeerd, als jij je hoofd leegmaakt en niet laat afleiden door de 3D wereld. Je ego zal gerust in strijd gaan, en er alles aan doen om jou in die 3D wereld (matrix) vast te houden, maar jouw ziel is de enige die weet welke weg de juiste is. Welke weg jou naar verlichting brengt en jou weer terug brengt naar jouw unieke zelf. Koester alle processen die je doorleeft, en koester jezelf. Geef jezelf een bad van liefde en omarm jezelf. Werk aan je eigenwaarde, door meer van jezelf te houden. In alle vormen en hoedanigheid. Met al je ongemakken en gebreken. Met je lichte, maar ook donkere kanten.

Accepteer je gedachtes, maar hecht je er niet aan. Probeer te onthechten aan die oude verhalen die jij jezelf vertelt en wees ook daarin milder naar jezelf toe. Zie waar jij nog een oordeel of verwijt naar jezelf toe hebt, die jou klein houd. Die jou weghoudt van zelfliefde en acceptatie. Vergeef jezelf! Omarm jezelf in alles wat je doet en hebt, want alleen daar kan zelfliefde ontstaan en groeien. Onderdruk jezelf, je gevoelens, je verlangens, je intuïtie, je hart en je ziel niet langer meer, maar luister naar wat het te zeggen heeft.

Het pad van beweging

Op het pad van heling en dat jij de roep van je ziel volgt, zal er meer beweging komen. Zodra jij die stappen onderneemt om echt naar jezelf te luisteren, kom jij op een pad die jou op den duur alleen maar ondersteunen zal. Je gaat voelen waar je van houd, je gaat weer leren spelen, je gaat zien waarom je hier op aarde bent en gaat alles als een leerschool zien. Je gaat nieuwe dingen uitproberen en je gaat je daardoor ook meer levend voelen. Door het ascensieproces (pad naar verlichting, de weg naar hoger bewustzijn) zal je gedwongen worden om te luisteren naar je lichaam, en dus ook meer je hart gaan volgen.

Je gaat veranderen van persoonlijkheid, veranderen van keuzes, veranderen van baan, van vrienden en alles om je heen kan veranderen. De persoon die je was, of dacht te zijn…die is niet meer. Je gaat weer terug naar je kern en dat doe je door met jezelf op ontdekking te gaan. Te kijken wat je leuk vind en opnieuw dingen uit proberen. Je zal veel tegenstand krijgen van je omgeving, en dit kan je weer terugwerpen. Maar als je werkelijk naar de roep van je ziel luistert, zal je merken dat er geen weg meer terug is. Je begint alles steeds helderder te zien en wilt ook niet meer terug. Je begrijpt de dingen zoveel beter, ook al begrijpt niemand om jou heen nog wat en wie je bent. Ook dat is oké en hoort bij je pad, want ook hiervan kan je leren.

Je leert meer je grenzen aan te geven, je leert meer wat jouw behoeftes zijn ipv die van de maatschappij. Je leert dat alles eenheid is ipv dualiteit. Je leert verwachtingen los te laten, want je beseft dat dit juist jouw ongeluk kan creëren. Je leert dat drama’s eigen creaties zijn, die al het oude in stand houd. Je leert voor jezelf te denken en voelen en vraagt niet meer om advies van een ander. Je neemt zelf verantwoordelijkheid voor je leven en je beseft dat jij je eigen werkelijkheid kan creëren. Je maakt je los van de matrix en alles wat jou vastgezet heeft in een hokje. Er komt weer beweging op het pad waar je dacht vast te zitten. Jouw leven komt weer in beweging en je gaat de wereld als 1 grote speeltuin zien en gebruiken.

Loslaten van oordeel

Je gaat steeds meer inzien dat alles in de wereld precies gaat zoals het moet gaan. Dat alle overtuigingen die mensen uitspreken en/of naleven, een illusie is. En dat je lichaam, moeder aarde, je ziel heel goed weet wat het doet. Je hebt geen oordeel meer over mensen hun bepaalde processen, want je beseft dat iedereen zijn eigen stukken uitspeelt in zijn of haar eigen dimensie. Omdat iedereen zijn of haar eigen spel uitspeelt hier op aarde. Je gaat inzien dat er verschillende groeperingen met hun eigen overtuigingen zijn, die ons juist allemaal iets te leren hebben. Mensen die vegan zijn, kunnen jou mooie inzichten geven. Maar dat wil niet zeggen dat jij vegan moet worden. En vice versa geldt dat met vleeseters.

Er zijn mensen die heilig in yoga geloven, maar er zijn ook mensen die heilig in fitness geloven. Er zijn mensen die geloven in diëten en anderen geloven weer dat diëten niet behulpzaam zijn. Er zijn mensen die geloven in kringloop, terwijl anderen weer van luxe houden. En ga zo maar door… Daar is het dualisme op deze wereld voor bedoeld, om daar van te leren. Om in te zien hoe het is om volgens een bepaalde levensstijl te leven en van daaruit te ontwikkelen. De wereld van dualisme is niet gemaakt om te oordelen over elkaars pad, want elke ziel heeft een ander pad gekozen en volgt zijn of haar roep van de ziel.

En juist door die te volgen, eer jij jezelf, hou jij van jezelf en ben jij authentiek. Daardoor kom jij op het pad die jou alles leert, het pad waarvoor jij hier gekomen bent. Probeer dingen uit omdat jij het wil en niet om een trend te volgen of om wat de maatschappij of een ander jou vertelt. Ga op onderzoek uit met de dingen die jij leuk vind om te doen, te eten, te beleven en noem maar op. Je hebt alle wijsheid al in je bezit, je mag het alleen nog herinneren. Door je intuïtie, je hart, je ziel te volgen. Luister jij naar de roep van je ziel?

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen