Naar binnen gaan…

Een uitspraak die je veel hoort in de spirituele wereld, maar als jij net pas wakker bent heb jij geen flauw idee waar mensen over praten. Is dit erg? Nee, want je staat nog in de kinderschoenen om alles te ont-leren wat je aangeleerd is. Dit heeft tijd, geduld en vooral nieuwe kennis nodig. Het is tijd geworden om je weer te herinneren wie je werkelijk in essentie bent en wat je hier op aarde komt doen. Wat jouw doel is op dit pad van verlichting, en waarom jij deze weg gekozen hebt. Dit pad van verlichting voelt niet zo, want je gaat als je wakker bent geworden door allerlei processen heen. Alles wat je altijd weggestopt hebt, is nu aan het wakker worden…fysiek, mentaal, energetisch, astraal. Alles wat je nooit hebt weten te voelen, voel je nu intens. Alles wat je eerst niet zag, zie je nu heel duidelijk. Het is allemaal niet makkelijk meer…het leven. Want slapend door het leven gaan, was toch makkelijker dan nu je bewust bent geworden van hoe de werkelijkheid in elkaar steekt. Hoe meer je komt te weten, hoe wakkerder je wordt, hoe meer de sluier afgaat. Maar hoe ga je dan door die pijnlijke processen heen? Nou door naar binnen te gaan… 😉 Maar hoe doe je dat, als je dat nog nooit geleerd hebt? Nou door te luisteren, voelen, ervaren wat er in je lichaam gebeurd. Wat voor gedachtes er naarboven komen op momenten van wanhoop en is dit op waarheid gebasseerd? Je gaat anders tegen alles aankijken, want alles wat jou slapend hield is niet meer. Je gaat bewuster door je processen heen, en daardoor voel je ook meer. Je gaat in zelfreflectie en jouw persoonlijke ontwikkeling gaat groeien. Je gaat jezelf en de mensen en situaties om je heen op een andere manier bekijken. En je gaat leren, dat bepaalde dingen ook anders kunnen. Je gaat door heling heen, die met sommige momenten extreem pijnlijk zijn. Maar wel nodig, om weer bij het licht te komen. Je zal door een donker dal gaan doormiddel van depressies, donkere nacht van de ziel, burn-outs, ziektes, lichamelijke klachten en noem zo maar op. Er zullen momenten zijn dat je niet weet waar je het zoeken moet, maar juist deze momenten zijn het meest waardevol. Want daar zit jouw groei en ontwikkeling en dit proces zal jou terug naar het licht brengen. Het licht, waar alles ook lichter is en je meer inzichten hebt over het grotere plaatje.

Je gevoelens komen weer online

Meer begrip en empathie voor alles en iedereen om je heen. Je gevoeligheid is weer online, iets wat voorheen voornamelijk vermeden werd. Je gevoeligheid die alles om je heen kan voelen, de energie van je lichaam, plaatsen, situaties en mensen om je heen. Vanuit deze staat kan je weer voelen van binnenuit en is niks meer afhankelijk van externe situaties. Je wordt je zo bewust van de natuur en de connectie met jezelf vind je langzaamaan weer terug. Dit is de weg die je bewandelen gaat, ook al lijkt het een lange en moeilijke weg. Weet dat dit jou uiteindelijk de vreugde zal geven die je zoekt in het leven. Je gaat alles weer intens voelen, beleven, ervaren, zien etc. Dit is wie je in je ware essentie bent en mag zijn. Het mooiste wat er is, is om alles in het leven zo puur te voelen en beleven. Niet meer afgevlakt te zijn en geen maskers meer op, maar gewoon zijn wie je wilt zijn en wie je mag zijn. Zodra jij door alle processen heen gegaan bent, zal je zoveel meer voelen dat je niet anders meer wilt. Want jij voelt dat dit is wie je hoort te zijn. Zonder al die lagen pijn, verdriet, conditioneringen en noem zo maar op. Je gaat meer vreugde zien, voelen en ervaren. Meer dankbaarheid ervaren, en meer empathie opbouwen. Je zal meer mensen triggeren om wakker te worden, doordat jouw energie veranderd. Jij gaat die mensen ook inzichten geven en laten zien hoe de wereld werkelijk is. Je gaat meer vertrouwen krijgen in het proces en het pad wat je bewandeld.

Jouw lichaam

Jouw lichaam gaat jou langzaam weer vertrouwen, waardoor het bewustzijn van je lichaam ook meer wakker wordt. En als jij meer samenwerkt met je lichaam, ipv tegenwerkt, dan zul je zien dat er nog veel mooiere processen op gang zullen komen die jou in een hoger bewustzijn brengen. Lang genoeg hebben we ons lichaam teveel geweld aan gedaan, zonder bewust te zijn wat het lichaam allemaal verdragen moet. We gaan er allemaal vanuit dat het lichaam alles aankan, totdat wij en ons lichaam wakker wordt. Je lichaam gaat ook door pijnlijke processen heen, en allerlei klachten zullen opkomen. Weet dat het bewustzijn van je lichaam dan ook wakker wordt. Eerst sliep het bewustzijn van je lichaam, waardoor je altijd jouw lichaam kon negeren. Je at bijvoorbeeld slechte dingen zoals bewerkt voedsel, je deed bijvoorbeeld niks aan beweging, had vaak slechte gedachtes, ging nooit de natuur in, gebruikte drank en/of drugs etc. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden, waar iedereen bij 1 van deze weleens mee te maken heeft gehad. Maar nu jij en je lichaam wakker aan het worden zijn, zal je wel moeten luisteren naar wat het te zeggen heeft. Waarom wordt je ziek, of heb je bepaalde gedachtes of voel jij je op een bepaalde manier? Dit kan je allemaal gebruiken om ‘naar binnen’ te gaan, en dus echt te voelen, ervaren, observeren waar dit allemaal vandaan komt.

Jouw aandacht

Jouw lichaam wil jouw aandacht, jouw gedachtes willen jouw aandacht, jouw gevoelens willen jouw aandacht, jouw bewustzijn wil jouw aandacht, jouw hart wil jouw aandacht, jouw ziel wil jouw aandacht. Dat er echt naar geluisterd, gekeken wordt en dat het gevoelt wordt. Het wil alleen maar jouw aandacht! Niet meer negeren door alles wat er in de externe wereld gebeurt, maar echt ‘naar binnen’ te gaan, door het alleen maar jouw aandacht te geven. Niet meer laten afleiden door social media, tv, uitgaan, de materiële wereld, relaties die niet vervullen, banen waar je ongelukkig wordt, drank/ drugs, spelletjes en noem maar op. Dit wordt de 3D wereld genoemd, eentje waar mensen slapend worden gehouden. Een wereld  waarin men nog ‘te’ dualistisch denkt en leeft en een wereld waar jouw aandacht niet nodig is. En waar men alleen maar antwoorden ‘buiten zichzelf’ zoekt, en dus niet ‘binnen in zichzelf’. Binnen in jezelf liggen alle antwoorden al, en alleen van binnenuit kan je werkelijk geluk creëren. Alle emoties die naar boven komen, zoals boosheid, verdriet, depressie, frustratie, angsten etc komen nu allemaal naar boven om jouw aandacht te vragen. Meer niet, meer hoef je niet te doen. Je hoeft het alleen maar te herkennen en erkennen en te voelen. Niet weg te duwen en in weerstand te gaan tegen wat er is, maar jezelf volledig te accepteren met ook die donkere delen in jou. Daardoor valt je masker af en zal je ware authentieke zelf meer naar boven komen en stralen. Hoe meer jij die delen aanpakt en jouw aandacht geeft, hoe meer jij weer geluk van binnenuit zult voelen en ervaren. Dus ‘naar binnen gaan’ betekend niets anders dan jouw aandacht te geven aan wat er is, aan jouw wezen, jouw zijn.

Jouw gevoel

Voel weer wat je lichaam jou wilt vertellen. Luister naar de roep van je hart. Ga voelen wat het zegt en denkt. Ga voelen wat jouw lichaam nodig heeft, qua voeding, beweging, natuur, meditatie, rust, verzorging etc. GA WEER VOELEN! Het lichaam wil zo graag gehoord worden. Het bewustzijn van jouw lichaam leid de weg, ga weer dat vertrouwen opbouwen met je lichaam. Je lichaam die je altijd genegeerd hebt, omdat je niet wist hoe je ernaar moest luisteren. Ga het niet veroordelen, maar wees dankbaar voor je lichaam en wat het jou allemaal gebracht heeft. Een voertuig die jou overal gebracht heeft en zoveel heeft moeten dragen. Energetisch, fysiek en mentaal. Jouw lichaam is zo intelligent dat het in weerstand kan gaan, en ook in volledige overgave. Jouw lichaam is er om jou te dienen, maar ben je bereid te luisteren naar wat het wilt zeggen. Een heleboel mensen vervloeken hun lichaam en willen het niet accepteren, maar hoe kan je dan van jezelf houden? Hoe kan jouw lichaam jou dan vertrouwen en van jou houden? Hoe kan jouw lichaam dan in overgave gaan, als jij alleen maar negatief bent over jouw lichaam? Jouw lichaam leert jou de lessen die jij mag leren in deze wereld. Jouw lichaam kan zo mooi voor jou werken, als jij het niet tegenwerkt. Het lichaam is bereid jou tot ongekende hoogtes te brengen, jouw te helen, jouw te steunen, jouw te vertrouwen. Alleen in dat vertrouwen kan je een band opbouwen met jouw lichaam, die jou kan ondersteunen op jouw pad naar verlichting. Maar dan mag je wel weer gaan luisteren en voelen wat je lichaam jou verteld. Het bewustzijn van jouw lichaam is hoger dan je eigen bewustzijn, dus jouw lichaam weet precies wat het moet doen om te helen. Om door processen heen te gaan, om te doen wat nodig is om jou door bepaalde processen heen te helpen. Als je maar wilt luisteren, voelen en vertrouwen. Ga elke dag weer van je lichaam houden, en wees elke dag weer dankbaar voor je lichaam. Je DNA luistert naar elke gedachte die jij hebt, en kan dus ook jou weer heel en/of beter maken. Tijdens het ascensieproces komen al die klachten uit je lichaam, om juist opgeschoond te worden. Dan is het mooi als jij je lichaam vertrouwt en op jouw beurt jouw lichaam ook helpt en ondersteund. Helpt door het te vertrouwen, helpt door gezonde voeding, meer beweging, meer positieve gedachtes, meer aan je heling te werken, meer de natuur in te gaan, meer rust te geven en noem maar op. Dus durf jij naar binnen te gaan en weer naar je lichaam te luisteren?

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen