Oncomfortabele situaties brengen de grootste groei

Wie kent ze niet? Die situaties die je liever vermijd… ik heb ze genoeg gehad en deal nog steeds met zulke situaties. Waarom is het zo moeilijk en waarom zit er zo een laag angst overheen? Waarom kunnen we niet gewoon die stappen ondernemen, waarvan we weten dat het ons merendeel zal bevrijden. Bevrijden van de ‘demonen’ die er niet eens waren, want ergens hebben we een verhaal in ons hoofd gemaakt. Een verhaal wat het werkelijke ‘probleem’ nog groter maakt dan het is. En daar heb je het al…vaak zien we iets als een probleem in plaats van een uitdaging. Een uitdaging om jezelf uit die comfortzone te halen, die jou de grootste groei kan brengen. Ik heb al aardig wat ‘demonen’ verslagen in mijn leven, maar aangezien het leven een cirkel van ervaringen is en we elke keer weer een laag dieper gaan, is het ook een terugkerend iets. Het blijft terugkeren totdat je alles zonder twijfel en angst aan durft te gaan en pakken. En dit alles heeft te maken met eigenwaarde en dat jij jezelf niet afwijst. Want juist door deze stappen te maken en ervoor te kiezen om de confrontatie of probleem of situatie aan te gaan, kies je voor jezelf. Je bent bewust bezig om uit liefde voor jezelf een uitdaging aan te gaan, die jou helpt in jouw groei naar een hoger bewustzijn. Alles wat jou klein houd en dus ook bepaalde situaties NIET aangaan, houd jou tegen om te groeien naar een hoger bewustzijn. Want hoe meer angsten jij doorbreekt, hoe meer ruimte jij creëert en de sluier zal nog meer afgaan. De sluier die jou toegang geeft tot inzichten in het grotere plaatje, ofwel groter geheel.

Ontwaken

Vaak willen we allemaal zo graag bepaalde dingen perfect doen, dat het op voorhand al is gedoemd om te lukken. We creëren daardoor al onze eigen valkuil en de angst om te falen is daardoor ook gelijk bevestigd. Angsten gaan altijd gepaard met elkaar en kunnen jou in een vicieuze cirkel vasthouden. Je blijft maar rondjes draaien, doordat je het continue uit de weg gaat. Maar we zijn hier op aarde gekomen om juist van alles te leren en te groeien en hoger in bewustzijn te komen. Het leven is niets anders dan een weg naar ontwaken.  Ontwaken van wie en wat je werkelijk bent, wat je potentie is en wat je hier op aarde komt doen. Om jezelf constant te ontwikkelen en verbeteren, zonder oordeel en zonder het perfect te willen doen. Geen eindbestemming voor ogen te hebben, maar te genieten van de weg ernaartoe. We zijn hier puur om te leren van onszelf en elkaar, dus waarom leggen we onszelf vaak zulke zware regels op. Ja het systeem heeft een handje geholpen, om ons te doen laten vergeten wie en wat we werkelijk zijn en kunnen. Maar JIJ, alleen JIJ bent verantwoordelijk voor jouw eigen pad, jouw eigen heling, jouw groei in bewustzijn en jouw ontwikkeling. Jij kan er nu nog voor kiezen om de dingen anders te doen, als jij niet vast wilt blijven zitten waar je zit. Want je kan niet klagen over waar je nu bent, als je niet bereid bent om door bepaalde barrières heen te breken. Om stappen te zetten in jouw helingsproces. Om alles zonder angsten aan te gaan, wat het leven jou te bieden heeft. Voor jouw eigen ontwikkeling, die jou naar zoveel grote hoogtes kan brengen.

We zijn vergeten wie we zijn

Door de conditionering van de maatschappij, zijn we vergeten wie we zijn. We zijn vergeten hoe we moeten voelen, we zijn vergeten om ons hart te volgen en naar onze intuïtie te luisteren. We zijn vergeten hoe we moeten connecten, want we zijn de connectie met onszelf kwijt. We zijn vergeten hoe we werkelijk van onszelf kunnen houden, en van anderen zonder voorwaarden en/of verwachtingen. We zijn vergeten hoe goed wij kunnen creëren, iets wat ons geboorterecht is. Ergens zijn we ook het vertrouwen kwijt in onze krachten tot manifestatie. Je kan alles wat je wilt manifesteren, zodra je al die oude programma’s en conditioneringen aanpakt. En zodra je al die stukken in jezelf heelt, die jou deels slapende houden. Elke stap die je hierin neemt, zal jou uit je comfortzone halen. Het zal niet makkelijk zijn en je zal je ook zeker meer ongemakkelijk gaan voelen. En deze weg is niet voor de zwakke mensen, NEE dit pad is voor de sterke krijgers. De krijgers die meerdere levens geleefd hebben, en continue weer terugkomen op deze aarde. Om steeds dieper te gaan, om steeds meer te helen. In deze tijd van ascensie, zijn we ook collectief aan het helen. We zijn hele voorouderlijke bloedlijnen aan het helen van vorige levens en familielijnen, waardoor het soms voelt alsof alles dubbel zo zwaar is. Probeer deze situaties ook niet weg te wensen, want daardoor ga je in weerstand. Wens ook niet dat je ergens al moet zijn, want daardoor accepteer je het NU niet. Nu is het enige moment, en het NU heeft jou dit pad gegeven. Dit pad wat jij zelf gekozen hebt. Dit pad wat jou heling en genezing brengt, en jou inzichten geeft op jouw pad. Jou de lessen leert waar je hiervoor gekomen bent, en wat jou helpt in de groei van jouw proces. Het is niet de bedoeling dat we ergens naartoe verlangen te gaan, waardoor we het pad op dit moment niet willen erkennen. En daarmee ons doel ook voorbij schieten. Ons doel om te leren en te helen en te herinneren waarvoor we hier zijn. Je bent altijd al op weg naar een betere versie van jezelf, alleen mag je meer leren te genieten. Door bewuster door jouw processen en heling heen te gaan en het zien als een geschenk. Meer speelsheid weer terug te brengen in alles wat je doet, want dat maakt het luchtiger. Ja we hebben een zware taak, maar dat hoeft toch niet altijd zo serieus genomen te worden. We mogen ook blijven spelen, want in deze dimensie hebben we ook nog vrije wil. Maak het leven hier op aarde dan ook luchtiger, en vind je humor weer terug. Ga die dingen doen die je als kind ook leuk vond om te doen, zodat je lichter door het leven gaat.

Zielenpad

JIJ hebt dit zielenpad gekozen, alleen ben je het vergeten. JIJ hebt dit PAD gekozen, omdat jij het aankan. Jij hebt een speciale missie hier op aarde, net als zoveel andere die wakker zijn en die nog wakker worden. Jij bent de voorloper voor al die anderen die nog gaan komen. Al die andere die wakker worden uit hun slaap, en beginnen in te zien hoe de wereld in elkaar steekt. En dat we hier met een missie zijn, en dat we elkaar mogen helpen. Doorbreek je barrieres, en heel die stukken waar je zo graag voor weg wilt deinzen. Want deze stukken willen alleen maar gevoeld, gehoord, erkent worden. En dat kan niet als we deze stukken vermijden. We moeten deze stukken doorleven waardoor wij het collectief helen. En hoe meer het collectief geheeld wordt, hoe minder de pijnstukken en helingsprocessen worden voor de lichting na ons. Het zal in golven gaan, als een ripple effect. Steeds wordt er weer een golf mensen wakker, die zoeken naar antwoorden en heling. En wij mogen deze mensen de weg wijzen en door de processen heen helpen. Omdat wij ze al gehad hebben. Wij kunnen dat als geen ander, want wij weten hoe het is en voelt. Dus hoe meer wij doorleven, hoe beter wij ze kunnen helpen en hoe sneller het ascensieproces zal verlopen. Wees dat licht voor die ander en wijs ze de weg. Laat zien wat jij doorstaan heb, en durf je uit te spreken. Niet vanuit drama, maar vanuit authenticiteit en lef. Want door je uit te spreken, kan jij en met jou zoveel anderen die stukken juist helen. Door je uit te spreken vanuit authenticiteit in een wereld waarin je in hokjes geduwd wordt, kan jij een verschil maken. Maak het verschil!

Kom uit je comfortzone en laat je AUTHENTIEKE IK zien, ongeacht wat een ander zegt. Ga geen angsten uit de weg, maar doe het stapje voor stapje. Wees lief voor jezelf in dit hele proces, want aan het einde van die donkere tunnel zal je het licht weer terug vinden. Wanneer jij weer voor ‘JOUW AUTHENTIEKE IK’ durft te kiezen, en lak heb aan wat de buitenwereld vindt of denkt. Want weet je…uiteindelijk zal deze ‘buitenwereld’ jou niet meer voor gek verklaren, maar jouw volgen. Want ook hun zijn wakker geworden en zien door ‘jouw waarheid’, ook in wat hun waarheid is. Blijf vertrouwen houden in het proces, want je bent al goed bezig. Wees trots op jezelf en besef dat je precies bent waar je moet zijn, hoe oncomfortabel je situatie ook is 😉

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen