De vertraging ingaan in deze tijden van paniek

Is het niet heel mooi om te zien wat er allemaal gebeurd, als jij beslist om alles vanaf de zijlijn te bekijken? En wanneer jij in een andere bewustzijn verkeert en ziet wat paniek met een mens doet, dan is het aan jou of je erin meegaat of niet. Ik wil de naam van dit virus niet eens noemen, want ik wil me er energetische niet eens mee verbinden. Maar er heerst momenteel wel een angst-virus en deze virus is misschien nog wel schadelijker dan die hele virus in de propaganda. Als jouw bewustzijn vergroot is, dan zie je hoe de propaganda te werk gaat en ga je er niet in mee. Ik snap dat het moeilijker wordt als het op zo een grote schaal gebeurt. Ik was namelijk van de week in de supermarkt om mijn gewone dagelijkse boodschapjes te doen in alle rust, maar als je zoveel voelt als ik, dan pik je automatisch de paniek energie op. Dan is het aan jou of je in de weerstand gaat of erin meegaat of dat je alle gevoelens door je heen laat stromen. Zonder dat jij je erdoor gek laat maken. En dat is voor de meeste hoogsensitieve mensen nogal een uitdaging, om elke keer weer terug te komen bij jezelf. Ik had gister een paar cliënten bij mij voor een helende massage en ook bij hun voelde ik de paniek energie stromen, maar het is dan aan mij de taak om ze weer terug te trekken in hun eigen energie. Om hun weer terug te brengen in het gevoel van vertrouwen, rust, harmonie en balans. Want alles is immers energie en jij kiest er zelf voor in welke energie jij mee wilt gaan. Elke keer als je merkt dat je weer uit je systeem getrokken wordt, is het belangrijk om te blijven voelen. Is dit van mij? Klopt dit gevoel wel bij wat ik in werkelijkheid ben? Kies ik voor angst of voor liefde? Alles ligt bij jou…jij hebt de keuze om jouw werkelijkheid te kiezen in alles wat je doet.

De kracht van media

Ik besef heel goed wat de kracht van media kan doen, en zeker als het zo grootschalig opgezet is. Ik kijk al jaren geen nieuws meer op tv en als ik het even doe, is het om te kijken hoe het er aan toe gaat. Maar ik blijf door de illusie heen kijken, iets wat iedereen zou moeten doen. Het blindelings geloven naar wat de media zegt en er ook naar te handelen, schakelt letterlijk al het denken voor zichzelf uit. Maar we hebben toch allemaal onze hersens gekregen om zelf te denken en zelf verantwoordelijkheid te nemen over ons leven? Hoezo nemen mensen maar klakkeloos aan, dat wat de media zegt op waarheid gebaseerd is? Ook hierin is duidelijk de dualiteit te zien. Want aan 1 kant worden mensen extreem egoïstisch vanuit angst en aan de andere kant zie je ook mensen meer compassie tonen doordat er een schijnbaar ‘noodsituatie’ ontstaan is. Laten we hier onze lessen uittrekken en laten we ons verstand blijven gebruiken. Zorg ervoor dat je onderzoek doet, voordat je alles zo klakkeloos aanneemt van de media. En blijf je gevoel volgen en kom weer uit je hoofd. In je hoofd kan je alleen maar in de stress schieten en teken je nare scenario\’s af, terwijl je hart vertrouwen heeft. Als jij weer terug komt bij je gevoel en in je lichaam, dan weet je diep van binnen dat er geen paniek nodig is. Dan vertrouw je op het proces, op het leven en op jezelf. Je laat je niet af- en misleiden door de media en alle mensen en hype eromheen, maar je blijft in vertrouwen.

Vertragen

Deze tijd kan je nu mooi gebruiken om de vertraging in te gaan, en terug te komen naar je ware essentie…je ware zelf! Ga weer genieten van de kleine dingen, van en met elkaar, en ga de natuur weer in. Dit is zo een mooie tijd om alles om te buigen naar positiviteit! Om te zien waarin je nog mag groeien en waar er nog werk aan de winkel is, binnen in jezelf en jouw processen. Waarin jij je eigen nog te veel laat beïnvloeden en leiden door de buitenwereld. Ja er worden feestjes afgelast, en evenementen en weet ik veel wat nog meer allemaal. Maar dit is dan juist een perfect moment om naar jezelf te gaan kijken en te kijken welke stukken jij mag gaan helen. Dit gebeurt niet voor niets mensen. De wereld ging maar door in een economie die vooral gebaseerd was op uiterlijk, geld, macht, uitvluchten en ga zo maar door. Mensen die in een bubbel leven, en alleen maar bezig zijn met vluchten voor wat er werkelijk belangrijk was/is.

Is het niet verbinding maken met elkaar wat er werkelijk toe doet? Moet er een ramp gebeuren voordat mensen pas beseffen dat het in de wereld niet gaat om wat je draagt, doet of hebt in het leven? Connectie maken met jezelf en de mensen om je heen in alle openheid zal jou pas die vervulling geven die je wilt en nodig hebt. Maar door de jaren heen zijn wij onderweg vergeten waar het werkelijk om draait. Nee niet iedereen is het vergeten, maar wel die mensen die nu in de paniek raken van alles wat er gebeurt. Want we worden teruggeworpen op onszelf (iets wat de meeste maar moeilijk vinden) en we mogen gaan inzien dat een mens niet zoveel nodig heeft om te moeten overleven. Het menselijke ras is zo hebzuchtig geworden en alles in overvloed gaan aanschaffen om maar veilig te voelen, dat het vergeten is dat we als mens zijnde niet zoveel nodig hebben. We hebben niks nodig om ons veilig te voelen, alleen onszelf. Die veiligheid in onszelf mogen we opzoeken, want daar begint het. En om daar te komen mogen we de vertraging in. Je kan niet meer vluchten in alles kopen of je werk of feestjes etc, maar je wordt nu echt terug geworpen naar jezelf. En daar is helemaal niks mis mee. Ga de confrontatie met jezelf en je donkere delen maar aan, want des te sneller jij in die staat van acceptatie komt..des te sneller is dit allemaal voorbij. Vertrouw op het universum, en heb vertrouwen in het proces. De wereld krijgt eindelijk een reset, eentje die al een hele tijd nodig was. We krijgen kans voor een nieuw begin, en daar kan jij aan meedoen. Jij mag eraan meedoen, en opnieuw jouw werkelijkheid creëren. Dus hoe wil jij dat jouw nieuwe leven eruit gaat zien? Wie zou jij willen zijn zonder al die volgers of mensen om je heen die ergens iets van moeten vinden? Wat wil je werkelijk doen met je leven? Ga je daar maar op focussen en kijk wat je wilt en kan creëren. Wij zijn meester in manifesteren, maar we zijn het alleen vergeten. Het is nu aan ons om onze nieuwe realiteit tot stand te brengen, en de vraag is of je dit uit angst doet of uit liefde?

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen