Mijn zichtbaarheid en waar ik tegen aanloop

Mezelf meer zichtbaar maken…dit een nieuwe weg die ik insla en ik moet je zeggen dat ik het best wel een uitdaging vind. Ik ben een vrouwelijke ondernemer die het moeilijk vind om zichtbaar te zijn, door middel van ervaringen in het verleden waar ik jullie nu niet over ga vervelen. Wat ik wel graag wil delen is waar ik allemaal tegen aan loop en wat ik op dit pad allemaal probeer. Deze moeite met zichtbaarheid heeft mij misschien in het verleden goed geholpen, om beschermd te blijven en veilig in mijn comfortzone. Maar ik merk nu dat dit achterhaalt is en het mij in mijn ondernemerschap alleen maar tegen begint te werken. Dus ben ik adviezen in gaan winnen bij mensen om me heen, die ook ondernemer zijn en ik ben me meer gaan verdiepen in hoe het allemaal werkt. Ik ben als spiritueel zijnde persoon ook wel down to earth, maar mijn spirituele denkwijze zit mij soms ook weleens in de weg. Ik dacht namelijk als ik zo zuiver mogelijk ben en werk en mijn passie leef, de klanten op den duur vanzelf wel komen. Doordat ik ze aantrek met de wet van aantrekking.. Maar dat is natuurlijk ook een beetje een illusie, gezien je zonder aktie ook geen beweging krijg. Het is niet dat ik niks onderneem, want ik probeer zeker wel te ondernemen. Maar het gaat om slim ondernemen en goed kijken wat je moet doen om meer zichtbaar te zijn.

Nu ben ik daar de laatste tijd ook wel mee bezig om meer zichtbaar te worden, en vind het ergens wel heel erg spannend. Ik probeer steeds meer voor mezelf uit te komen door mijn bloggernaam te veranderen naar mijn eigen naam. Dit wilde ik nooit, want stel je voor dat iemand mij zou herkennen en wat zouden ze wel niet denken. Dat soort gedachtes komen er dus voorbij. Ook probeer ik mezelf meer te laten zien met foto\’s en ik merk dat dit ook een ding is. Want de ene foto is volgens sommige mensen weer te sexy en de andere straal ik weer wat anders uit. Ik post dan maar gewoon een foto, en zie wel wat er gebeurt. Maar wil mezelf ook van al mijn kanten laten zien. Ik heb veel verschillende gezichten, en de ene keer zie ik er goed uit en de andere keer is het net alsof ik heel doorleefd ben (is mijn oordeel) Maar goed, ook daarin struggel ik. Want ook mijn uiterlijk heeft mij vaak genoeg in de weg gezeten. Mensen beoordelen je toch altijd op je uiterlijk en of je nu wel of niet mooi bent, ze hebben er altijd wat over te vinden of zeggen. En jij moet dan je weg maar vinden en je kop ergens boven het maaiveld uitsteken, en hopen dat het de mensen bevalt. En ja, soms kan ik misschien een beetje sexy uitstraling hebben, maar is dat ook niet een deel van mij? Is dit ook niet die vrouwelijke energie in mij die soms naar boven wilt komen, zonder dat iemand er maar iets van moet vinden of aantrekken? Of mij daar op moet afwijzen?

We leven momenteel in een wereld waarin het beeld een beetje, naar mijn inziens, verknipt is. Je mag niet te sexy op een foto staan, want daarmee lok je iets uit naar mannen. Maar hoezo dan vraag ik me af? Waarin is het beeld van de vrouwen zo veranderd, waarin we een lustobject zijn geworden? Waarom mogen wij niet onze vrouwelijkheid, onze kracht, sensualiteit, zachtheid en ga zo maar door laten zien? Waarom worden wij niet gerespecteerd in onze vrouwelijke energie en moet er toch altijd een oordeel zijn. Het is niet zo gek dat een heleboel vrouwen zich niet vrouwelijk willen en/of durven te kleden, omdat mannen er altijd op een bepaalde manier naar kijken. Ik wil echt niet alle mannen over 1 kam scheren, maar wil wel licht schijnen op het beeld wat zo veranderd is door die heersende mannelijke energie. En dat een heleboel mannen de vrouwen niet respecteren in al haar hoedanigheid. Dat vrouwen door de eeuwen heen als lustobject gebruikt zijn en nog steeds zo gezien worden. Maar wij vrouwen willen ook zichtbaar zijn op een andere manier, en dat is op een respectvolle manier. En dan kan je wel zeggen dat wanneer ik een (volgens sommige sexy) foto post ik dat kan verwachten, dan schiet dat bij mij letterlijk in het verkeerde keelgat. Want daarin wordt er gezegd dat ik bepaalde foto\’s van mezelf niet mag plaatsen en die delen in mij dus moet ontkennen. Hoe kan ik dan volledig zichtbaar zijn als ik mijzelf niet in alle vormen mag laten zien?

Dus ook hierin moet ik een weg zien te vinden, dat ik mezelf meer zichtbaar maak en mezelf niets aantrek van wat de buitenwereld zegt. Aan alles is natuurlijk wel een plus en minpunt en er is altijd wel een betere en minder betere weg, maar dat zijn juist die dingen die je uit moet proberen. Net als ondernemen continu uitproberen is, is het hele leven continu van alles uitproberen. We leven nog steeds in deze dualistische wereld, waarin iedereen een ander idee, mening of visie heeft op het leven. Maar ook ik zal mijn eigen weg moeten vinden op mijn pad naar zichtbaarheid. Ik neem absoluut wel de adviezen in mij op, maar ik kijk ook of het wel bij mij past. Want als ik zonder nadenken alles van een ander overneem, verlies ik hierin dus mijn eigenheid…mijn uniekheid en authenticiteit. En ik wil zo authentiek mogelijk blijven in alles wat ik doe en uitdraag.

Maar op dit moment ben ik dus een nieuwe weg aan het inslaan en probeer ik mezelf dus echt meer neer te zetten, en mezelf zo authentiek mogelijk zichtbaar te maken. Misschien daarom ook dit blog waarin ik mijn proces laat zien en waar ik tegenaan loop. Natuurlijk zou ik wel een groter publiek willen bereiken en meer mensen willen helpen op hun pad van heling. Iets waar ik mijn hele leven voor klaargestoomd ben, zo voelt het. Ik voel ook wel dat het tijd is om meer voor mezelf uit te komen, hoe moeilijk ik dit ook vind. Hoe dit zich in de loop der tijd zal ontwikkelen, is ook een proces van ontdekking voor mij. Maar het begin is gemaakt en natuurlijk wil ik adviezen aanhoren van mijn lieve volgers en wie weet neem ik ze zelfs ook wel aan. Het gaat erom dat ik mijn weg nog zoek en ik voel dat de energie ernaar is om voor mezelf en meer mensen met mij, zichtbaarder te worden. Dan hoop ik hierin een inspiratiebron te zijn door te delen waar ik doorheen ga. En wie weet, kruizen onze paden in de toekomst wel en inspireren we elkaar. Dus wederom een open en kwetsbaar blog van mij, waarin ik laat zien waar ik doorheen ga en waar ik tegen aan loop. En wellicht zijn er mensen die ditzelfde pad met mij delen en ook hun gevoelens hierover met mij willen delen, dan hoor ik dat graag. Voor nu wens ik iedereen een stralende dag toe.

Namaste

Diana Douma

4 gedachten over “Mijn zichtbaarheid en waar ik tegen aanloop”

    1. Dank je wel, wat een lief bericht van jou <3 ja lorie ladd en phil good volg ik al heel lang...nicky verbeek ken ik nog niet, ik zal daar eens naar gaan kijken 😀 Dank je wel nogmaals <3

  1. Wordt weer jezelf ipv anderen te volgen en copieren. Er zijn al meer dan genoeg instant burgers …
    Liefs

    1. Jaaaa ik probeer ook zeker zo authentiek mogelijk te blijven, en wil al helemaal niet kopiëren. Ik ben het ermee eens, dat er al meer dan genoeg mensen zijn die hetzelfde zijn.. daarom deel ik ook mijn weg met mensen, zodat ze ook zien dat ik niet perfect ben en waar ik doorheen ga.

Reacties zijn gesloten.

Winkelwagen