De weg naar hoger bewustzijn

We zitten allemaal in een stroomversnelling naar een hoger bewustzijn en soms moet je even op adem komen om te kijken en voelen wat er allemaal om je heen gebeurt. Deels kan je boos worden door wat er allemaal op de wereld gaande is en deels beginnen puzzelstukjes in elkaar te vallen en weer een ander deel kan meer vertrouwen krijgen. Het hangt er helemaal vanaf op welke bewustzijnsniveau je momenteel zit. Hoe meer je er mee bezig bent, hoe meer je leert en hoe bewuster je wordt. De term \”wakker worden\” wordt hierin ook wel gebruikt. We gaan zien hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt en we gaan deels in verzet, maar als je verder in hoger bewustzijn komt zul je ook merken dat je zelf alles in de hand hebt en je de wereld kunt veranderen. Dit door alleen maar jou vibratie/frequentie/bewustzijn te veranderen. Je zal misschien wel denken, hè wat een gekke gedachte allemaal. Maar als je uiteindelijk op het punt komt waarin je verschillende lagen hebt verwerkt die jou in slaap hielden, zal je door je ontwakingsproces vanzelf merken hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt en dat alles een illusie is.

Zelf heb ik ook op dat punt gestaan waarin ik het vreemd vond waarin mensen zeiden dat alles een illusie is, maar geloof me als je bezig bent met wakker worden zul je merken hoe de \’werkelijkheid\’ in elkaar steekt. Dan zul je merken dat alles er niet zo toe doet, want jij creëert zelf jou werkelijkheid. Ook jou zorgen en drama en ook het pad die je volgt. Maar voor nu is het alleen maar belangrijk dat je \’wakker\’ bent of wordt voor alles wat er gaande is in de wereld en beseft dat het zo niet langer kan gaan. Wij kunnen verandering brengen, wij kunnen de wereld veranderen door te beginnen bij onszelf .Wij kunnen een mooier leven krijgen, door eerst te beginnen te vertrouwen, en in liefde te geloven en vooral positief te worden en/of blijven. Daar liggen de eerste sleutels, de rest volgt vanzelf wanneer je er klaar voor bent.

Onthechten

Op het pad van bewustwording zul je merken dat je anders gaat denken en doen en geloven en zal niet iedereen met jou mee kunnen of willen gaan. Of dat niet iedereen jou zal begrijpen, of eerder denken dat je gek aan het worden bent. Maar niets is minder waar en je mag vertrouwen op het proces. Je gaat mensen verliezen, maar er komen andere mensen voor terug. Je gaat geen aansluiting meer vinden met de mensen en situaties waarmee je jaren vertrouwd bent geraakt en je gaat je eigen pad volgen. Een enkeling zal je nog kunnen bijhouden, maar als je eenmaal die diepte van bewustzijn in gaat, is er geen weg terug.

De weg naar onthechting is begonnen en je gaat een nieuwe wereld tegemoet. Blijf vertrouwen hebben in het proces, ook al val je weleens terug in het oude denken en oude patronen. Tijdens dit hele proces zul je steeds bewuster worden van jezelf en de lessen in het leven die jou veranderd hebben en jou wakker maken. Je gaat helen en helen kan pijnlijk zijn, maar ook dat gaat voorbij. Alles is goed en zal het ook altijd zijn, als je altijd vertrouwen blijft hebben. Aan het einde van de rit, zal alles duidelijk worden en zijn. En dan doet niks er meer toe, want het is goed zoals het is.

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen