Dingen persoonlijk nemen

Stel je zit niet lekker in je vel en je kan met geen mogelijke manier normaal reageren, en dat valt dan niet in goede aarde bij de mensen om je heen. Weet dat het toch oké is om te reageren zoals jij je voelt, want dat is nou eenmaal hoe jij je voelt. Ongeacht je wel of geen rekening houd met de mensen om je heen, en hun reactie op jouw ware getoonde gevoelens. Je bent authentiek en je laat je ware gevoelens de revue passeren, en daar is niks mis mee. Hoe de andere het opvatten is hun eigen probleem en hun realiteit.

Vaak voelen mensen zich aangevallen en verwachten van jou dat je op een bepaalde manier naar hun reageert, maar als dat even niet lukt, dan is dat maar even zo. Jij hoeft jezelf niet aan te passen om een ander goed te laten voelen. Jij hoeft jouw gevoel niet aan te passen, want het is wie je werkelijk op \’dit\’ moment bent en voelt. Alles is goed, en alles is oké. Je hebt je hele leven je eigen al aan lopen passen aan alles en iedereen om je heen, en het is weleens goed om daarvan los te breken. Je kan niet altijd dezelfde rol blijven \’spelen\’, zodat het een ander goed laat voelen. Dan laat je jouw ware gevoel niet zien, en dan erken je jouw ware zelf niet.

Wees gerust

Het heeft allemaal met een bepaald proces te maken en niet iedereen reageert hetzelfde. Misschien is het weleens goed als je reageert zoals je reageert, zodat je jezelf ook toelaat te zijn en jezelf kan aanschouwen hoe je werkelijk kan zijn. Mensen zijn niet gewend dat jij zo bent of reageert, want jij hebt je altijd al aan lopen passen aan jouw omgeving. Maar als je echt verandering wilt in jou leven is het van belang dat jij jezelf volledig kan zijn, zonder dat een ander jou wilt veranderen.

Het is mogelijk dat je mensen kwijt raakt, omdat het te confronterend voor de ander is of omdat de ander jou niet zo kent en daar niet mee om kan gaan. Mensen willen graag dat je blijft zoals je bent. Het is mogelijk dat je conflict of discussies krijgt. Het is allemaal mogelijk. Maar besef wel dat als jij jouw pad volgt zoals jij dat goed acht, de juiste mensen wel op jouw pad komen. En die juiste mensen laten jou wel in jouw waarde, zonder alles persoonlijk te nemen. Zonder in hun ego terug te vallen, omdat het hun niet zint hoe jij bent, doet of reageert. Het leven loopt nou eenmaal zoals het loopt en dat is allemaal oké. Als jij het toelaat te zijn en daardoor weet in de flow te blijven, dan valt alles op zijn plek en daar mag je op vertrouwen.

Het is zoals het is

Soms forceert het leven jou in een bepaalde richting. Soms heeft het leven zoveel effect op jouw gemoedstoestand, waardoor je gedwongen wordt om bepaalde gevoelens te voelen. Waardoor bepaalde emoties zijn weg naar buiten proberen te vinden en dat valt niet altijd mee. Dit kan komen door een relatiebreuk, depressie, burn-out, rouwproces, verdriet, verlies, oud zeer en alles waardoor het jou niet meer lukt om op een normale manier te functioneren. Ook dit hoort bij het leven, en ook dit proces zou in jouw leven kunnen passeren.

Maar besef dat alles goed is zoals het is. Dat al die emoties en misschien ook oude emoties eruit moeten, zodat je weer normaal kan functioneren. Het leven gaat in fases, en ook deze fases kunnen het leven beïnvloeden. En daar zouden andere mensen om je heen ook geen controle over hoeven te houden, omdat het ze niet zint. Ook deze fases kunnen jou beïnvloeden, maar als jij ertegen in gevecht gaat en het niet toelaat, omwille van jouw omgeving bijvoorbeeld. Dan maak je het hele proces alleen maar moeizamer en duurt het alleen maar langer voordat je erdoorheen bent. Dus laat alles toe zoals het is, aangezien alles is zoals het is.

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen