Een onbestemd gevoel

Je kent het wel, je zit te mijmeren wat je verder wil in je leven en weet niet waar je moet beginnen. Je weet diep van binnen dat je iets nieuws wilt en uit het leven wat je nu leid wilt stappen en op ontdekkingsreis gaan, maar hoe en waar naartoe. Het is lastig als je bepaalde keuzes moet maken in je leven, zeker als je het altijd op een bepaalde manier hebt gedaan en nu uit die comfortzone moet stappen. Het zit er zo in gebakken, dat een deel van je niet eens stappen wilt ondernemen. Want alles is toch goed? Nee alles is niet goed, anders had je het bewuste onbestemde gevoel niet. Zat je niet te dagdromen over het andere leven waar je zo naar verlangt. Het overzicht is moeilijk te zien als je veel in je hoofd zit, je hoofd met die oude conditioneringen. Want er zijn toch zoveel beren op de weg? Is dat wel zo? Of heb je nooit onderzoek gedaan naar die andere wegen? Heb je nooit andere dingen geprobeerd? Die hele andere weg inslaan, waar jij altijd al nieuwsgierig naar was? Die weg die je nooit gevolgd hebt, vanwege de mening van anderen of angst?

Het valt ook niet mee, dat zal je mij ook niet horen zeggen. Maar er is altijd een opening als we die bereid zijn te zien, en als we bereid zijn die stappen te ondernemen naar een nieuw leven. Waarom zouden we in het oude vertrouwde willen blijven als we een hele wereld hebben om te ontdekken? Alle mooie connecties die je kan maken en je de lessen van het leven op een leuke en speelse manier kan ontdekken. Wat zorgt ervoor dat je niet eens de moeite doet om uit die bubbel te stappen en die dingen te doen waar je zo een grote ontwikkeling van kan maken en zo van kan groeien? We blijven te vaak in de zekerheid van het leven hangen en zien teveel beren op de weg. We zijn vergeten dat het leven vol mogelijkheden bestaat, als je maar bereid bent om ze te zien. We zitten te veel en te vaak in ons hoofd en volgen niet meer ons hart. Het hart wat zo goed weet hoe het jou gelukkig kan maken.

Besef je keuzes

Het heeft natuurlijk ook wat bewustwording nodig, om te weten waar je gevoelens vandaan komen en wat je eraan kunt doen. Het is een onderliggend gevoel, maar je kan het niet plaatsen omdat je het altijd op een bepaalde manier hebt gedaan. Maar probeer je eens bewust te worden van je gevoelens en gedachten en probeer eens te leren naar je hart te luisteren, door je verstand uit te schakelen. Ga eens op papier schrijven wat je allemaal gelukkig maakt, en ga eens kijken wat je eraan kunt doen om een aantal van die wensen waar te maken. Als je elke keer een stapje doet en die dingen doet waar je naar verlangt of die dingen doet waar je bang voor bent, dan kom je steeds dichterbij dat onbestemde gevoel. Je haalt jezelf stapje voor stapje uit je comfortzone, wat jezelf weer inspireert om verder te gaan. Want je ziet dat je het aankan, en je ziet dat er mogelijkheden zijn.

Ga iemand opzoeken die jou inspireert en ga die volgen en laat je inspireren om ook die dingen te doen die jou naar zo een positie kunnen brengen. Stapje voor stapje…en laat je niet intimideren, want diegene heeft ook deze stappen moeten ondernemen om daar te komen waar diegene nu is. We zijn verkeerd gaan kijken naar wat social media doet en zijn alles eromheen ook verkeerd gaan bekijken, want de mensen waar je door geïnspireerd kan raken, daar zijn we vaak jaloers op geworden. We verlangen ook naar dat leven, vanachter ons computerscherm kijken we met wellust naar degene die het wel bereikt hebben en veroordelen onszelf dat wij dit niet hebben bereikt of kunnen bereiken. Maar vergeten daarbij dat wij dezelfde kwaliteiten kunnen bezitten die ons verder brengen als we verder durven te kijken dan die vertrouwde comfortzone. Als we maar beseffen dat we zelf alles in de hand hebben en zelf keuzes kunnen maken in ons leven, door steeds maar weer bewust te zijn en blijven van onszelf en de keuzes die we elke keer maken.

Het roer om

Ga voor jezelf staan en gooi het roer om als je dat wilt, en stap in dat nieuwe leven als je dat wilt. Niemand heeft jou gezegd dat je hier moet blijven en niemand heeft gezegd dat je moet blijven zoals je bent. Jij kan 180 graden veranderen als je dat wilt en iedereen om je heen kan er een mening over hebben en jij zou daar echt niks om hoeven en willen geven, want het is jou pad. Het is jouw leven en in dit leven kan jij jouw leven leiden zoals jij dat wilt, zonder dat iemand jou iets oplegt. Laat je inspireren en inspireer anderen.

Maak bewuste keuzes die jou verder helpt, en volg niet zonder nadenken wat de rest van de maatschappij doet. Stap uit die rol en wordt in plaats van een volger een leider. Zekerheid is er niet, zekerheid bestaat niet, zekerheid is een illusie. Het is jouw pad, en die van jou alleen, jij bepaalt jouw geluk en niemand anders. Jij maakt zelf al je keuzes in het leven, alleen jij. Dus wees je eigen inspiratie en ga ervoor. Wat het ook is, groot of klein, maar begin ergens en ga op zoek naar dat onbestemde gevoel binnen in jou. Ga leven zonder opgelegde regels en volg je hart.

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen