Je kan bepaalde processen niet ontvluchten

Jarenlang ben ik al bezig met het \’spirituele\’ en altijd maar zoekende naar antwoorden en verdieping. Dit werd allemaal puur vanuit mijn ziel aangestuurd en hoe meer ik te weten kwam, hoe meer ik wilde weten en hoe minder ik uiteindelijk wist. Hoe gek het ook klinkt. Maar de wereld en het universum zit ingewikkelder in elkaar dan we denken. Door alle energieën die er de laatste tijd rondgaan en ons \’universum\’  benaderd, is het bewustzijn van veel mensen ook groter geworden en er zijn ook meer mensen wakker geworden. Dit zorgt voor een hele shift in het energetische lichaam en de menselijke geest.

Mensen gaan anders tegen dingen en het leven aan kijken en worden bewuster van de wereld om zich heen en dat er meer is dan ons altijd aangeleerd en/of verteld is. We krijgen allemaal een bredere blik op wat er zich allemaal afspeelt en proberen bepaalde dingen nog te veel te begrijpen vanuit ons hoofd. Maar dat is het \’m juist, want het hoofd zal altijd later komen dan de ziel. De ziel weet al waar het naartoe gaat en wil, de ziel weet al wat onze doel op aarde is en de ziel stuurt ons al aan in dit hele proces. We zijn zo geleerd om vanuit ons \’denken\’ te handelen dat het lastig is om die omschakeling te maken naar het vertrouwen en volgen van jouw gevoel. Onze programmering zit zo vast geankerd, dat het soms moeilijk is om van bepaalde \’oude\’ overtuigingen af te stappen. Maar door het hele ascensieproces worden we allemaal wel wakkerder geschud en zullen we steeds meer met een open blik tegen de wereld aan kijken.

Oude manieren werken niet meer

Dit betekend dus ook dat alle oude manieren niet meer zullen werken. Want \’oude\’ manieren zijn ook weer aangeleerde technieken die opgebouwd zijn uit angst en hechtingen. We zitten in een proces van onthechting. Onthechting van jouw \’oude\’ ik, van jouw \’oude\’ patronen, jouw \’oude\’ denkwijze etcetera. En in de hele \’spirituele gemeenschap\’ zijn ons bepaalde technieken aangeleerd die ons ook in bepaalde \’oude\’ hechtingen en angsten laten. Om even een voorbeeld te geven, is het zo dat we allemaal uit energie bestaan, wat dus geen vaste vorm heeft, maar wij het wel zo zijn gaan zien.

Volgens \’oude\’ spirituele technieken moeten we ons continu beschermen, en aarden en schoonmaken. En zolang als ik die dingen probeer, het wilde bij mij nooit helemaal lukken en ik kon daar nooit mijn vinger op leggen waarom dat allemaal zo was. Maar gezien mijn bewustzijn vergroot is en ik meer het grotere plaatje begin te zien, ben ik erachter dat dit dus allemaal achterhaalt is en dat dit soort technieken alleen maar toegepast worden uit angst. Kijk dat we allemaal gevoeliger worden, dat is een feit. Maar dat komt omdat het ascensieproces bezig is om alles wat vast zit en zat los te maken uit jouw energetische en fysieke lichaam. Alles wat jij al die jaren opgeslagen heb en niet durfde los te laten of onbewust vast gezet heb in jouw systeem. Nu ontkom je er niet meer aan en zal alles langzaamaan los trillen uit jouw gehele systeem, met alle fysieke en emotionele ongemakken die daarbij komen.

Nieuwe manieren leren

Dit hele proces zorgt ervoor dat sommige mensen in paniek raken en niet weten wat ze moeten doen met al deze emoties en al deze gevoeligheid. En dat is logisch als je altijd uit je hoofd geleefd hebt en alles heb lopen wegstoppen. We hebben nooit geleerd hoe we met onze emoties en gevoelens moeten omgaan en hoe we alles mogen voelen. En nu komen er allerlei technieken van te pas die jou zouden moeten beschermen. Maar waar moet jij je van beschermen? Waar ben je bang voor? Waarom ga je in weerstand? Waarom vecht je ertegen? Waarom laat jij jezelf en jouw emoties en gevoelens niet gewoon toe er te zijn? Want we hebben geen reden om bang te zijn, gezien we weer terug keren naar onze werkelijke staat van zijn. Onze bron, waar liefde en onvolledig vertrouwen geankerd zit in onszelf. Waarin we alles gewoon toe kunnen laten te voelen en er te zijn, en alles voorbij laten komen.

Wij \’zijn\’ het universum, wij creëren onze eigen werkelijkheid! Waarom zou je dan in angst willen blijven als je diep van binnen weet dat alles goed is. Technieken die je volgens \’oude\’ denkwijze \’moet\’ toepassen, zoals aarden, beschermen en reinigen houden jou alleen maar in angst. Want in feite mogen we altijd in de flow blijven, en dat betekend dat je niet altijd geaard zult zijn. We mogen de emoties voelen van onszelf en een ander, want dat vertelt ons waar wij nog geheeld mogen worden en deze emoties die getriggert worden, helpen jou alleen maar door los te komen uit jouw systeem. Als jij gaat aarden of beschermen, dan zet jij het weer vast. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf er volledig toe laten te zijn. Ga regelmatig de natuur in om je in dit proces te helpen en blijf in beweging en let op je voeding.

Reinigen van je huis bijvoorbeeld is meer nodig om alle energie die het vasthoud en jou vast houd, los te laten en jouw bewustzijn te vergroten. Want hoe meer spullen jij vast houd, hoe kleiner de ruimte is om jouw bewustzijn te vergroten. Spullen zetten jou namelijk vast, want dat zijn ook allemaal hechtingen. Maar elke dag je aura schoonmaken is helemaal niet nodig, want dit betekend dat jij bang bent dat er energieën aan jou kleven en dus creëer jij weer hechtingen. En in dit proces van onthechting, is het juist te bedoeling om ons los te maken van al die oude hechtingen, overtuigingen, angsten en noem maar op.

We wisten niet beter

Het geeft niet als je dit altijd gedaan hebt en als je nog steeds overtuigd bent dat het wel helpt. Maar begin in te zien, dat \’deze\’ overtuiging juist jouw werkelijkheid creëert. En niet die oude technieken! Maar we hechten onszelf wel aan die oude technieken, als we denken dat dit het enige is wat ons zal helpen. Het is in ons denken misschien een techniek die helpt, maar het zal alleen maar een pleister op de wonden zijn en laat jou niet naar jouw \’werkelijkheid\’ op dat moment kijken. De \’werkelijkheid\’ wat immers ook maar een illusie is. Wij creëren elk moment, met onze gedachtes, handelingen, overtuigingen en ook angsten en hechtingen. Als wij elk moment gewoon nemen zoals hij is, zonder ervoor weg te vluchten en echt in het \’NU\’ leren leven en mindfull om gaan met wat er zich op dat moment aandient en daar ook mee dealt. Dan leer je anders om te gaan met jezelf en alle emoties die boven water komen. Dan kijk je naar de emotie die naar het oppervlakte wilt komen en dan deal je er dan mee.

Je gaat voelen wat voelt, en observeert het gevoel alleen maar. Als er een gedachte bij komt, dan kijk je naar die gedachtes, als er tranen of andere gevoelens bij komen, dan laat je die eruit komen. En op dat moment neem jij jezelf serieus en ren je niet meer weg voor jouw gevoelens en emoties. Dan pas zal het oplossen en zal je sneller weer vrede en rust krijgen. Omdat jij jezelf er toe laat te zijn, en alles durf toe te laten wat er is en zich aandient. Niet meer vanuit angst handelen, door je alleen maar te beschermen, aarden en reinigen. Je laat alles aan de flow van het leven toe, want er bestaat alleen maar \’NU\’. Hoe meer jij jezelf uit het \’nu\’ haalt, hoe meer jouw energie weer opstapelt en onnodige emoties toevoegt aan het moment waar je nu in zit. Dus het verleden is niet meer en de toekomst is nog niet eens hier. Jij kunt er alleen maar op \’dit\’ moment voor jezelf zijn en jezelf op \’dit\’ moment helpen met de gevoelens die zich aandienen. Zonder allerlei technieken en toeters en bellen. Gewoon jezelf laten zijn en jouw leven toe te laten en creëren vanuit het NU.

Hoe meer technieken jij wilt toepassen, hoe meer jij jezelf en jouw proces weer vastzet en vertraagt. Hoe meer jij jouw gevoelens gewoon toe laat, hoe sneller jij door deze processen heen zult gaan en zult helen. Heb vertrouwen in jezelf en het proces en weet dat jij uit een bron van liefde komt en alles eromheen alleen maar een illusie is. Angst is alleen maar een illusie, en dat zul je steeds meer gaan zien en voelen als jij gewoon weer vertrouwen krijgt. Weet dat als jij dit niet begrijpt en met je menselijke brein nog niet helemaal snapt wat ik hier zeg, dat jouw ziel dit wel snapt. En alles wat je leest heeft een energetische trilling en zal jou onderbewuste bereiken en helpen \’herinneren\’. Alles is goed en jij bent goed zoals je bent. Je komt er wel, stapje voor stapje en in vol vertrouwen. Ook de zon zal voor jou weer gaan schijnen.

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen