Go with the flow

De laatste tijd hangt er een energie in de lucht die voor velen voelbaar is. Het is de energie dat je ergens meegesleept word in het gevoel van een nutteloos leven hebben. Eentje waarin routine doodsaai is en je ergens geen plezier meer haalt uit de gewone dingen. Wat is dit toch voor energie? Ergens heeft het ook met de stand van de planeten te maken. Mercury retrograde, de eclips seizoen en dan nog de collectieve energie die er rondhangt, wat de gevoeligen onder ons al snel oppikken.

Dit is helaas even de realiteit op dit moment, en het is aan ons om ons niet teveel te laten meeslepen in de doemgedachten die erbij komen kijken. Maar alles alleen maar even te observeren en toe te laten. Ene moment heb je inspiratie en andere moment is alles weer weg. Hoe frustrerend het ook is, dit is momenteel wel waar wij mee te dealen hebben. En dan is het aan ons om met de flow mee te gaan.

Het woord flow zal je de komende jaren veel meer te horen krijgen, omdat dat de energie is waar we naartoe zullen gaan leven. We zullen stappen uit het gestructureerde leven, want dat past niet meer bij wat onze ziel wilt. We willen vrij zijn en spontaner in het leven staan. Elk moment voelen wat je nodig hebt en in die energie meestromen. Flow is ook minder weerstand en het is ook de vrouwelijke energie. Dit is natuurlijk ook al een paar jaar gaande, dat we meer in die vrouwelijke energie stappen. Maar dat valt voor velen niet mee, gezien we soms nog in die hardnekkige mannelijke energie zitten van controle, verantwoordelijkheid, aktie nemen en het hoofd. Nu gaat het straks vooral om voelen wat je elk moment nodig hebt, ontvangen, je intuïtie volgen en vooral veel flow. Want in die flow krijg je die glow. Geen weerstand meer, betekent zoveel vrijheid. Je lichaam ontspant zich meer en geeft zich vaker over aan het moment. En je zult zien dat alles wat je nodig hebt, als vanzelf op je pad komt. Je hoeft niks te forceren, want je hebt alle vertrouwen dat wat je nodig hebt door het universum naar je toe komt. Maar ben jij bereid om je controle op te offeren en te vertrouwen? Of laat jij nog steeds je hoofd alles bepalen, zonder te voelen of het wel de weg is?

Ik zal een paar voorbeelden geven. Ik als holistisch therapeut zorg er zelf altijd voor dat ik ook altijd goed in mijn energie zit, door verschillende behandelingen te ondergaan. Ik doe het niet alleen, we doen het allemaal samen en ook ik heb hulp nodig op mijn pad. Je bent namelijk nooit helemaal geheeld, want het pad van heling is voortdurend. Maar dat wil niet zeggen dat niet heel bent, maar gewoon dat er altijd wel iets is waar je aan wilt werken om te kunnen groeien toch? Maar nu was er laatst een behandeling die ik wilde ondergaan, want ik had er goede verhalen over gehoord. Ik probeerde een afspraak te maken en sprak de voicemail in van betreffende persoon en werd nooit meer terug gebeld. En dat was eigenlijk al een teken, die ik negeerde. Toen ik ‘geforceerd’ toch weer erachteraan ging en een afspraak heb kunnen maken, was er daarna alles wat in mijn lichaam zei dat ik het niet moest doen. Mijn lijf ging volledig in de weerstand en gedachten kwamen omhoog die ik eerst weg probeerde te praten, maar toen dacht ik…dit is niet voor niets. Eerst werd ik al niet teruggebeld en dat was al een teken, en toen mijn lichaam daarna ook nog in de weerstand ging was het duidelijk voor mij. Ik heb de vrouw netjes terug gebeld en de afspraak afgezegd. De reden weet ik niet, maar ik luister wel naar mijn lijf. Mijn lijf heeft namelijk een hogere wijsheid dan mijn hoofd. Het hoofd is er immers om dingen meer te kunnen begrijpen. Ook al lukt dat niet altijd 😉

Ook is het belangrijk om de energie te eren van je lichaam, want jouw systeem weet heel goed wat wel en niet goed is voor jou. Ik heb laatst ook op een retreat in Mallorca gewerkt, waar ik vooral in een hoge energie zat. Veel creatieve energie ook, omdat ik daar de tijd, ruimte en rust had. De energie is daar anders dan hier in Nederland, want in hier is de energie sneller en heb je dus weinig tijd om tot rust te komen. Je staat hier bijna altijd AAN!

Ik zou iedereen een retreat aanraden, om even volledig thuis te komen bij jezelf en jezelf en je lijf echt weer te voelen. Weer contact te maken met jezelf! Mocht je daar oren naar hebben, kan je altijd even op mijn website kijken voor meer info.

Maar even terug naar de energie van je lijf eren. Toen ik terug kwam van het retreat moest ik alles wat er daar gebeurd was ook even laten landen, en intergreren. En ik gaf mezelf daar ergens niet de kans voor, gezien ik weer gelijk mee ging in de energie hier in Nederland. Maar dat zorgde ervoor dat mijn lichaam weer in weerstand ging, en ik negatieve gedachten kreeg en moe was. Pas toen ik mijn lichaam de nodige rust gaf en even goed voor mezelf ging zorgen, door even tijd voor mezelf te nemen ging het weer beter.

Hoe zorg je goed voor jezelf als je altijd voor anderen hebt gezorgd?  Nou door gewoon even in de vertraging te gaan en even te luisteren naar de behoeftes van je lichaam. Vind je dat nog moeilijk? Ga dan naar buiten! Naar buiten gaan doet wonderen voor je systeem. Je kunt je gedachten weer op een rijtje krijgen en je kunt ontladen en opladen tegelijk. Als het niet lukt om je hoofd helder te krijgen, dan kan je altijd nog in gesprek gaan met iemand die jou helpt om dingen helder te zien. Ik bied ook coachingstrajecten aan, als jij naar zoiets zoekt, maar je kan ook gewoon met een vriend of vriendin praten wat al heel veel kan helpen. We hoeven niet altijd aan te staan hé… Het gaat om balans te vinden, waar in jij en je lijf zich prettig voelen. En in de vertraging gaan kan ook betekenen dat je een dag lekker niks doet en een netflix serie gaat bingewatchen. Als dat is wat je nodig hebt, doe het dan. Ik zeg altijd tegen iedereen in mijn praktijk doe waar jij je goed bij voelt en waar je blij van wordt. Zo simpel kan het zijn, alleen het hoofd wil er nog weleens tussen staan die het moeilijker maakt en waarvan je vaak van alles moet. Die tijd is nu voorbij, dus wanneer ga jij weer mee met de flow van het leven? Je gaat er zeker je glow van terug krijgen, want dan stroomt alles weer zoals het mag stromen en niet omdat iets moet.

www.amishaglow.com

Namaste

Winkelwagen