Verandering

Verandering is iets wat continu is, maar waar velen een aversie tegen hebben. Waarom is dat toch zo? Mensen hebben het vaak te makkelijk, en vinden het allemaal veelste fijn in hun veilige comfortzone. En daarom willen velen niet de nodige stappen zetten die hun ook uit die welbekende comfortzone haalt. Vaak blijven we te lang hangen in een comfortzone, omdat het daar fijn en bekend voelt. Even niks, geen moeilijke dingen. Je hoeft niet na te denken en alleen maar te ‘zijn’. Ik ben de laatste die zal zeggen dat je niet goed zit waar je zit, maar is dat ook waar je wilt zijn? Voel jij je werkelijk wel op je plaats? Of heb je een onderliggend gevoel dat je veel meer wilt in het leven? Verlang je naar meer groei, meer beweging, meer vrijheid etc? Als dat zo is, dan zal je toch stappen mogen nemen om uit die bewuste comfortzone te komen. Het is alleen soms moeilijk te overzien wat de volgende stap is, omdat wij als mens geprogrammeerd zijn om alles gelijk perfect te willen doen en hebben. Terwijl dat juist een grote valkuil kan zijn, omdat je dan je doel voorbij schiet. En dat is vaak ook het handelen vanuit het hoofd.  Het gaat vaak namelijk niet eens om het doel of bestemming, maar het gaat om de weg er naartoe. De weg die jou in alle mogelijke posities brengt waar jij uit je comfortzone moet komen, om te komen waar je wilt zijn. En dat kan gewoon met kleine stapjes gebeuren, zolang je maar in beweging komt. Zodra we passief blijven, gebeurt er niks en blijft de situatie gewoon hetzelfde. Dus moet je achteraf ook niet klagen dat je niet het leven leidt wat jij graag wilt. Soms is het gewoon een heel klein stapje, om weer beweging te krijgen, waardoor je opeens het volgende stapje helderder ziet en ga zo maar door. Je hoeft niet te zien waar je precies naartoe gaat, maar je mag wel al kleine stapjes maken die jou het pad verder zal helpen uitstippelen.

Bewustwording

Doordat we al het doel of de bestemming in ons hoofd hebben, zien we vaak het grotere plaatje niet. We zien de wegen, de lessen en de groei niet, terwijl die minstens zo belangrijk zijn. Misschien wel het belangrijkste. We willen daarom vaak ook te snel, maar daar gaan we ook al de mist in. Want soms duurt het even voordat het plan tot vruchtbaarheid komt en zal je zien dat het misschien wel heel anders uitpakt dan jij had gedacht en gehoopt. Want vaak wordt het zelfs nog beter, als jij wat meer in overgave durft te gaan. Durf jij het toe te laten dat je niet altijd overal zicht op heb en controle over heb? En kan jij het toelaten dat de uitkomst misschien wel heel anders zal zijn, dan de uitkomst die jij voor ogen had? De uitkomst die misschien wel boven jouw eigen verwachtingen uitstijgt? Kijk manifesteren kunnen we allemaal wel en we hebben allemaal verlangens, maar kan je ook vertrouwen op de goddelijke timing van het universum? Of wil je alles met je hoofd afdwingen, en zelf alles sturen? We gaan immers naar een tijd van meer flow in het leven, dus we zullen meer in overgave mogen gaan. Het zou namelijk al erg goed zijn als jij je hier steeds bewuster van wordt en op de momenten als jij in je hoofd schiet, jij bewust weer terug in vertrouwen en overgave gaat. Bewustwording is de eerste stap van verandering! Dus wanneer je opmerkt dat je weer in je hoofd schiet, zorg dan dat je weer terug in jouw lijf komt. Elke keer weer terug in je lijf en voelen; wat voel je, waar voel je wat en hoe voel je je? Adem bewust en zorg dat je weer verankerd raakt in jouw systeem. Hoe meer jij weer verankert bent, hoe beter jij de wijsheid van jouw lijf kan voelen. En hoe meer jij de wijsheid van jouw lijf voelt, hoe beter je voelt welke richting je op mag gaan bewegen op de momenten wanneer het ertoe doet. Niet meer afdwingen, maar steeds meer in de flow en vertrouwen. De flow van het universum en het vertrouwen van je lijf. 

Angst

Angst is ook zo een slechte raadgever, die jou het vertrouwen doet verliezen en jij jezelf in een lagere frequentie zet. Natuurlijk ga je door angsten heen, dat hebben we allemaal. Maar doorvoel ze, erken ze, en kijk ze aan. Maar ga er niet mee aan de haal, zodat het jouw leven begint over te nemen. Angst is een slechte raadgever, en laat je door een illusie heen kijken. Je creëert al snel verhalen die er niet zijn, en van het ene verhaal ga je naar het andere verhaal. En voor je het weet heb je een heel groot verhaal gecreëerd die gebaseerd is op angsten, en die jou weer helemaal weghalen bij datgene waar je zo in geloofde. En puntje bij paaltje zie je van alles weer af en val je daardoor weer terug in je veilige comfortzone. Waar je stilstaat en terugvalt in routines. Routines zijn soms nodig, maar als het te lang duurt kan het heel saai worden. En dan op den duur kan het voelen alsof je meer geleefd wordt, ipv dat je leeft. Wij als mensen zijn gemaakt om te creëren, en niet om continu stil te staan op 1 plek. Het hele universum is gemaakt om continu te creëren en te groeien en bloeien. Als we dat niet deden, dan stonden we stil als mensheid en waren er geen veranderingen geweest die het leven alleen maar mooier maken. Maar iedereen heeft zelf de sleutel in handen, als je maar wat vaker uit jouw comfortzone durft te stappen. Dus hoe vaak ga jij je nog laten leiden door angst? Of ga je nu kiezen om meer te vertrouwen? Vertrouwen in jezelf, het universum en het pad wat je bewandelt! 

Tips

Neem bewustere keuzes door elke keer als je hoofd weer een loopje met je neemt, je eigen weer terug te helpen in je lijf en je hart. Weet je niet hoe? Dan zal ik je hier een aantal tips geven die jou weer terugbrengen in jouw lijf.

 • Ga bewegen (wandelen, sporten, yoga etc)
 • Let op je ademhaling (adem diep naar je onderbuik en herhaal dit regelmatig)
 • Ga mediteren (dit kan begeleid met een app of zonder begeleiding)
 • Ga iets creatiefs doen (creativiteit helpt jou om je uit je hoofd te krijgen)
 • Bak een taart (hoort ook wel bij creatief zijn, maar koken helpt je ook in het nu te komen)
 • Laat je masseren of doe een andere vorm van lichaamwerk (dit helpt je weer echt te voelen)
 • Ga de natuur in (de natuur brengt je altijd weer in connectie met je lijf)
 • Ga dingen doen waar je blij van wordt (dit lift jouw energie en brengt je weer in lijn met je lijf)
 • Eet bewust (wat we eten bepaald ook hoe goed wij in contact staan met ons lijf, luister jij ernaar?)
 • Hou een journal of dagboek bij (pak even die momenten voor jezelf, waardoor je weer in contact komt met je lijf)
 • Ga lekker naar de sauna of doe iets waar je lijf blij van wordt (dit kan ook zwemmen in de zee zijn 😉 )
 • Ruim je huis op (als je je huis opruimt, kan de energie in je huis en je lijf ook weer stromen
 • Lees een boek
 • En als laatste doe even helemaal niks en voel hoe jij je voelt op dat moment, tune even in en geef je lichaam de aandacht die het verdiend. ( het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn )

Ik hoop dat ik je hierbij een beetje vooruit heb kunnen helpen, en dat je de tips kan gebruiken. En hoe vaker jij weer in je lijf komt en ernaar leert te luisteren, hoe meer jij weer vertrouwen krijgt en hoe makkelijker het wordt voor jou om wat vaker uit die comfortzone te stappen. Nou succes en je kan het! 🙂

Namaste

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen