Heel je innerlijke kind

In deze tijd komen veel oude wonden naar boven, en niet iedereen weet hoe ze ermee om moeten gaan. Het kan een lange weg zijn als je daar zelf voor kiest. Als jij ervoor kiest om je kop in het zand te steken en weer in het ego verder te gaan. Het ego wat niet wil zien, voelen, horen en spreken over de pijn die het heeft. Het ego wilt zich groot houden, en daardoor jou klein houden. Maar het ego dient allang niet meer op deze manier, want het ego mag langzaam naar de achtergrond toe gaan. Natuurlijk zullen we altijd wel het ego nodig hebben, maar allang niet meer op de manier die wij denken. Het ego dient er om te beschermen in echte nood, maar niet om altijd maar om jou heen te hangen en voor alles te beschermen. Want in feite hoeft niemand in deze tijd nog beschermd te worden. Het is allemaal een illusie als we denken dat we het ego nodig hebben om te overleven, want vanuit liefde kunnen we veel meer bereiken. Liefde voor het ‘innerlijke’ kind is misschien wel het belangrijkste wat er op dit moment nodig is, om weer terug te komen bij de kern. De bron waar wij uitkomen is vanuit pure liefde, alleen voelen we het nog niet.

Voelen

Daar zit nou de sleutel van het hele helingsproces waar we allemaal doorheen mogen. We kunnen niet meer vluchten voor wat we voelen. Want als we proberen te vluchten, dan is het universum heel duidelijk in de lessen die jij op je bordje krijgt. Hoe meer jij besluit onbewust te blijven, en je ego te volgen, hoe harder jouw lessen zullen zijn. Continue zal je getriggerd worden, en op jouw lessen gewezen worden. Totdat je de weg naar liefde weer terug vindt. De weg naar liefde voor het ‘innerlijke’ kind in jou is de sleutel tot heling. Zelfliefde is de sleutel tot heling. En alleen maar liefde kan jou dat leven schenken, waar jij zo naar verlangt. Een leven vol mogelijkheden, kansen, rust, harmonie en wederom liefde. Geen afgescheidenheid meer en alleen maar kiezen voor die dingen die jouw ziel doen groeien en waar jij gelukkig van wordt.

Dualiteit

In dit proces is het ook belangrijk dat je gaat kiezen voor jezelf, op alle mogelijke manieren. Je mag keuzes gaan maken die alleen maar jouw hogere zelf, jouw ‘innerlijke kind’ en jouw toekomstige ik en dus jouw ziel helpen groeien. Het is belangrijk dat je gaat luisteren naar de behoeftes die jij hebt, lichamelijk en innerlijk. Dat je alleen maar keuzes gaat maken die jou op het juiste pad brengen en houden. Alles wat jou in dualiteit houd mag je loslaten, en je gaat je alleen maar laten leiden door datgene wat nog resoneert met jou. Is er drama? Dan is dat een teken dat je dat los mag laten. Is er conflict? Dan mag je dat los laten. Veroorzaken andere mensen deze drama’s of conflict, dan mag jij ze loslaten en jouw eigen pad bewandelen. Is er negativiteit die jou continue terug wilt trekken of triggeren ,dan is dat een teken dat je dat uit de weg mag gaan en de grens trekken voor jezelf. Grenzen zijn belangrijk, want die heb je als ‘innerlijk’ kind nooit genoeg gehad. Waardoor jouw ‘innerlijke’ kind nooit echt gehoord is. Onderliggende pijn heeft al die tijd zitten borrelen, waardoor die pijn er nu uit wilt en gezien, gehoord en gevoeld wil worden. Juist om die heling tot stand te brengen, en weer terug te komen in een staat van liefde.

Kies de weg van geluk

Dus kies vanaf nu alleen maar die dingen die jou gelukkig maken. Want het kan echt zo gemakkelijk zijn. Zodra jij die weg voor jezelf kiest, dan zal je zien dat het universum zijn deuren voor jou opent. En dan zullen die dingen op jouw pad komen, die jou die liefde en geluk brengen waar jij zo hard naar op zoek ben. Denk maar aan het ‘innerlijke’ kind, dat alleen maar wilt spelen en ontdekken. Het ‘innerlijke’ kind wat vreugde en plezier in alles ziet en voor het ‘innerlijke’ kind bestaan geen conflicten of drama’s. Het ‘innerlijke’ kind kan de mooiste werelden bij elkaar fantaseren en creëren en ziet geen kwaad, maar alleen maar liefde. Het ‘innerlijke’ kind mag weer terugkomen, door te kiezen voor die weg van geluk. Als een kind iets niet leuk vind, dan doet een kind het gewoon niet. Als een kind iets niet lekker vind, dan eet een kind dat gewoon niet. Als een kind niet meer met iemand wilt spelen, dan doet een kind dat gewoon niet meer. Zo simpel kan het zijn en zo simpel is het ook. Alleen zijn we onderweg naar onze volwassenheid dat kind in ons kwijt geraakt, in de overtuiging dat we moesten opgroeien. Ja de maatschappij maakt het ons niet makkelijk met al die regels, overtuigingen, opvoedmethodes etc etc. Maar dat wil niet zeggen, dat we ons ‘innerlijke’ kind ook maar gelijk weg moeten stoppen. Juist ons ‘innerlijke’ kind kan ons dat vuur en die speelsheid weer geven om het avontuur van het leven aan te gaan. Dingen uit te proberen en niet verplicht voelen om ergens te blijven, vanuit veiligheid, comfort zone of al helemaal niet vanuit meningen van andere mensen. Hou op schei uit zeg! Ga weer net zo simpel als een kind denken en leven. Wat niet werkt voor jou, dat werkt niet voor jou en dan ga je gewoon door naar het volgende. Niemand heeft jou verplicht om ergens te blijven of ergens gehecht aan te worden. We hebben allemaal vrije wil gekregen hier op aarde, dus mogen we er ook naar handelen. Doe alleen die dingen die je leuk vind, ga alleen om met de mensen waar je blij van wordt. Resoneert het niet meer, dan ga je weer verder….zo makkelijk kan het gaan.

Heling

Heling komt vanzelf wanneer jij weer doet waar jij gelukkig van wordt. Het is tijd om voor jezelf te kiezen. Het is tijd om weer te leven, te voelen, je uit te spreken. Maak van je hart geen moordkuil en spreek je gevoelens uit. Vooral de mannen, die altijd maar in hun ego zitten omdat ze ergens het idee hebben dat ze hard of sterk moeten zijn. NEE!! Hou ermee op! We hebben allemaal mannelijke en vrouwelijke energie in ons, en om die in balans te krijgen, en dus jezelf in balans te krijgen, mogen we ook die zachte kant van ons laten zien. We mogen laten zien hoe we ons voelen, en we mogen huilen en verdriet hebben. Het is allemaal oké om kwetsbaar te zijn, want dat brengt ons ook dichter bij onszelf. Dichter bij ons ‘innerlijke’ kind die ons een wereld vol met wonderen kan laten zien, als we ervoor open staan. Laat je niet gek maken door de maatschappij, en stap weer in je kracht. Jouw kracht vanuit zachtheid en kwetsbaarheid, waar vanuit jij de mooiste wereld kan manifesteren. We kunnen alles manifesteren wat we willen, als we weer gaan geloven als een kind. Als we al die emoties toe durven te laten, net als een kind. Als een kind boos is, dan toont een kind de boosheid. Net als met verdriet, geluk en alle andere emoties die erbij komen. Een kind denkt er niet bij na, en doet gewoon. Die bewustzijn mogen wij ook weer omarmen, want dat brengt ons de heling die we nodig hebben als collectief. Alles wat we helen van binnen, zal in de buitenwereld terug te zien zijn. Laat alles gewoon toe om te zijn, door het ‘innerlijke’ kind toe te laten. Zo zullen we het ‘innerlijke’ kind en dus onszelf weer helen en zo zullen we weer terugkomen bij onszelf.

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen